Nämen hallå ja..
Matte har haft detta inlägget liggandes i sin utkorg i flera veckor, men hon har inte velat publicera det riktigt.. Gissar att hon är rädd att jag ska ta fokus från hennes skrivande och helt enkelt kanske ni inte vill att hon skriver mer, brukar kunna bli så när jag är omkring - matte känns plötsligt så överflödig på något sätt..
Jaja, nu fick jag ändå ta över lite eftersom matte är och har det skönt (tror hon..) med värme och bad, men ni ska bara veta vad jag ska låta henne lida när hon kommer tillbaka - haha!
Jag hörde att ni uppskattade mitt förra inlägg här, så jag tänkte försöka återkomma lite ibland när jag helt enkelt tycker att matte skriver för mycket onödig sk*t som inte stämmer alls.. När man är två, så finns det ofta två sätt att se på saker och ting, ni förstår nog vad jag menar va?! 
 
Tjaba!
Goodie här igen, äntligen fick jag lite tid över och skriva ett par rader.. Jag ska tydligen vara en form av huvudpers..häst, så jag tycker inte det är mer än rätt att jag får skriva hur allting egentligen ligger till med ridning och all denhär ompyssligen som min matte skriver om.
Förövrigt kallar hon mig bortskämd och säger att hon "vänder utochin på sig själv" för min skull?! Vad betyder ens det? Jag har provat, men det känns bara så himla onödigt att stressa upp sig för någonannans skull än min egen.. sköt hon sitt så sköter jag mitt känner jag! Så länge hon köper mat, nya fina borstar, bra utrustning - värdig en riktig stjärna, ger mig obegränsat med mat, mockar min box, pustar mina saker, tränar mig varje dag, ger mig massage efter - gärna med extra godis vid stetching osv.. ja men ni vet, allt detdär vardagliga som man bör göra.. Inget konstigt?! Kan ju omöjligt ta så mycket av mattes tid som hon påstår.. och gör det de, så är jag ändå värd varenda minut!
 
Matte har skvallrat att ni tycker om att läsa om dagens ridpass?! Jag tänkte att jag ska skriva om ett av mina favoritpass som vi hade för bara någon dag sedan senast och jag kände litegrann att matte inte lyfte fram mig riktigt så mycket som hon borde så ja.. Hon klarar ju trotsallt ingen av dessa svåra krumullurer vi gör av sig självt, ellerhur?! Skulle hemskt gärna vilje se henne springa omrking på fyrkanten med mig i mitten och göra piruetter och byten i varje, haha, snacka om att hon skulle se bra löjlig ut..
 
Jaja, som vanligt började vi med att skritta fram - så himla onödigt! Det tar alltid en himla massa onödig energi och tid, jag känner att jag hade kunnat vara så himla mycket mer effektiv på den tiden.. men nejdå, helst ska man skritta fram en stund ute också - men jag försöker demostrativt visa genom att springa in i ridhuset innan hon hinner ta tyglarna, att detdär - det är rena dumheter! Hon brukar ge sig tillslut..
Okej, skritta får jag göra ändå och sedan är det samma gamla visa varje gång - uppvärmning i lång och låg form. Tydligen ska jag lyssna och "vänta" på matte varje steg säger hon, men inte fasen väntar hon på mig känner jag.. Så vanligtvis provar jag ändå, ibland lyckas jag ändå smita in någon ökning eller skänkelvikning där jag känner att hon behöver "mjukas upp" och "komma igång i musklerna"..
Lång och låg i formen är förövrigt sjukt överskattat bara så ni vet, bara jobbigt och onödigt! Händer ingenting skoj och jag hade hellre sett målarfärg torka än att rida hela pass sådär. Tyvärr händer det lite väl ofta ändå, men för att få henne att mjukna vid dessa lägen så lägger jag alltid in lite bonusrörelser - hon skäller bara på mig ibland ;)
Vilket fall så har hon på senaste tiden börjat att rida på väldigt mycket fram i galoppen under uppvärmning, jag samlar upp mig själv och ännu en gång "väntar jag inte på henne".. Detta eviga gnällande.. Jaja, hon får väl sitta där och tro att jag är något j*kla fullblod som ska starta galopp snart då om hon vill det, vi kan kanske skylla på mina fullblodshovar och min morfar? Annars är ju själva samlingen mer spännande på något sätt, det är där jag kan brilljera helt enkelt.. när jag känner för det ;)
Under denna tiden i frammåt galopp ska jag svänga både fram och bakdelen hit och dit, fram och tillbaka - matte skriver till er att det är jättebra.. Lyssna inte på henne - det är sk*tjobbigt! Så sluta med sådanna dumeheter med en gång..
I slutet av uppvärmningen brukar jag får göra ett byte, vilket också just detta passet, frammåt innan och låg i formen säger hon däruppe - jo men visst, då ska hon få känna på byte! Mohaha..
Oftast får jag göra om dom när jag gör sådär, förmodligen för att hon vill träna på flera sådanna luftiga byten.. eller så kan det vara för att jag skjuter henne 1 meter över sadeln, ah jag vet inte. Kul har vi iaf!
 
Efter detta har vi taktiksnack, matte säger vad jag måste göra och inte får göra - jag säger att - sköt du ditt så sköter jag mitt.. och sedan är vi igång igen. Nu börjar det roliga! Jag har fått börja träna på riktigt svåra grejer det senaste, matte kallar dom för "byten i varje steg", jag kallar de snarare för tjolahoppsan-hopp! Varje gång matte tar tyglarna nu och sitte sådär äckligt stilla och passivt i sadeln så vet jag - nu är det dags! Från början så klappade hon mig alltid när jag gjorde sådantdär, nu brukar det ibland komma en "suck" efter ett par meter, förmodligen är hon inte med i hjälpen riktigt och timear mig. Men jag brukar vara snäll och styra upp det ändå, hon ger mig ju trotsallt mat efter passen så lite får man ju ställa upp!
Efter ett par långsidor så är matte med och timear alla byten och då flyger vi fram ska ni veta! Det är passets höjdpunkt, och vi har kommit överens om (tror jag) att när klapparna kommer så helt enkelt slutar jag, för att vara på den säkra sidan. Matte hänger nämligen oftast bara med tills ungefär halva långsidan och sedan sitter hon mest där, men hon verkar glad ändå så..
Efter detta jobbet får jag oftast en kram - tur att inte kompisarna ser mig. Dom hade retat halvt ihjäl mig ute i hagen sedan när jag står där och berättar om alla coola rörelser vi gör, jag brukar liksom utelämna allt detta kramandet då - inte alls speciellt matcho!
Jag fick också göra något av vad jag kallar, mitt paradnummer - galopppiruetter, eller snurra på bakbenen så mycket jag orkar.. Inte för att verka skrytsam men, jag har blivit förj*kla bra på det, så jag behöver bara visa någongång hur man gör som för att visa matte bara.. Så hon sedan vet vad hon ska träna på tills nästa ridpass..
Avslutningsvis fick jag träna i trav och nu ska det vara en massa "gunga omkring" och "hela havet stormar" litegrann.. Känns väldigt ineffektivt att hålla på och vänta sådär i varje steg, jag kommer ju liksom ingenstans och jag fick också börja med att gå ner och gunga helt på stället.. Försöker ända ut i svansen att hålla takten för detta, men det känns mest som matte har sett på för mycket film eller något - helt onödigt och som sagt, ineffektivt! Matte säger att jag tar i så jag spricker och att jag inte behöver det för jag kan "få tänka lite frammåt", men samtidigt sitter hon likt förbaskat och ber mig ändå att trava på nästan samma ställe?!
Jaja, när jag ändå gör som hon säger så blir det ganska roligt, väldigt kämpigt men jag brukar få höra "duuuti" och det betyder att jag får vila och klappar (kanske en kram om jag har otur :/ ) och det är ju alltid nice liksom!
När jag verkligen har gungat på bra där en stund och matte verkar nöjd så är vi tillbaka i detdär eviga tjatandet om stretchning och lång och låg form.. Det betyder visserligen att det brukar vara klart och att jag snart få komma in och få min mat, men jag hörde något om att inte rida onödigt mycket eller onödigt länge? Detta är definitivt helt onödigt.. om man jämför det med maten! Matte lever uppenbarligen inte alltid som hon lär er.. Ville bara tala om det!
 
Jaja, tiden efter passet är bara en enda lång pina ska ni veta - hon står och pysslar och grejer och tycker att jag ska tycka det är "mysigt" det enda jag vill är att få min mat som jag vet står färdig till mig och bara väntar på att få ätas upp, hemska tanke!
Tillslut tröttnar hon på mitt steppande på gången och ger med sig, vet att hon inte vågar säga det - men jag vet att hon älskar mig ändå ;)
 
Vi hörs kompisar! Jag börjar bli hungrig...
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >