Att tänka på...
Jag tjatar nästan här på er om hur man tränar framåtbjudning och att jag personligen tycker det är det absolut viktigaste i all ridning, finns inte en ärlig framåtbjudning så blir det betydligt svårare att gå vidare...
 
Men hur vet man då att hästen bjuder fram ordentligt? Många tycker ju ändå att det känns helt okej och att hästen reagerar tillräckligt fort för hjälperna. Destomer jag själv har lärt mig under åren, destomer inser jag att jag aldrig varit tillräckligt konsekvent när jag tränar framåtbjudningen! Nu handlar det dock inte om att man ska racea runt banan i ett övertempo med en häst som är helt i obalans såklart, men en utmaning till alla er som läser har jag idag!
 
Sätt er på eran häst, värm upp som ni brukar och när det känns bra (testa gärna i både skritt, trav och galopp) och be då hästen gå fram och öka sin steglängd - vad händer? Hur mycket reaktion får du? 
När du bett hästen gå fram, släpp benen utmed hästens sida, sitt och åk med - vad händer? Hur långt kommer ni innan hästen självmant  börjar "sakta in"?
Var nu ärliga mot er själva - ni ska kunna sitta och åka med åtminstone något varv och hästen ska faktiskt bara gå på som du bett om utan att du behöver påminna den. När ni sedan kan göra detta så kommer ni också få det betydligt lättare att gå vidare till svårare saker/rörelser!
 
Ni får gärna dela med er av hur det gått och vad ni upplevt, både bra och mindre bra resultat! Kan tala om att jag själv testar både mig och hästarna med denna "övning" ofta, och även för mig är det med lite varierande resultat! ;)
 
 Cicci

Om jag ber om ökning ökar vi tills jag bromsar. Om jag "åker med" utan att bromsa smyger hon iväg lite grann hela tiden för att hon tycker det är kul ;) Får jag bara göra några halvhalter emellanåt fixar vi övningen galant! Men så har jag en racer-fälttävlanshäst också, hehe


Hanna

Har du något bra tips på hur man övar upp framåtbjudningen om hästen faktiskt inte har så mycket ärlig bjudning? Rider redan ut mycket i skog och mark och försöker aktivera med mycket snabba tempoväxlingar, övergångar osv. :)


Hanna

Har du något bra tips på hur man övar upp framåtbjudningen om hästen faktiskt inte har så mycket ärlig bjudning? Rider redan ut mycket i skog och mark och försöker aktivera med mycket snabba tempoväxlingar, övergångar osv. :)


Molly Bergh

http://www.mollybergh.se

Vill som ovan också få lite bra tips på hur man övar upp framåtbjudningen :D


Sandra AW

http://motosidressyr.blogg.se

Jag ska bli mer konsekvent i min ridning vad gäller bjudningen.


Emelie

http://emlacarlen.blogg.se

Challe tycker jag har bra och ärlig framåtbjudning som ökar när jag ber honom och saktar inte av fören jag tar tillbaka honom. Ibland kan den där framåtbjudningen bli lite väl bra 😊


Min häst gör precis som Cicci skriver. ökar lite hela tiden om man inte gör halvhalt hela tiden. Jag försöker utmana oss med att bara sitta och åka med i två steg, krama ett steg, åka med 2 steg, krama ett steg osv. :)


Hanna2

Tvärtom (om jag förstod rätt?) dig så tycker jag de flesta har mest problem med framåtbjudningen i tillbakalägena och skulle vinna på att jobba med det där? I ökningar dundrar ju även latmaskarna gärna fram ;) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >