Godmorgon!
Vilken dag det blev för mig igår då, lång.. minst sagt! Men det var ändå en bra dag, bortsett att Fonzie var lite busig då....
Sheeba blev ompysslad och hon var faktiskt väldigt glad! Märktes att hon var nöjd över läget att få extra uppmärksamhet, även om hon fått en hel del av det ändå så... Hon är lite känslig med sina bakben, eller egentligen hela sin bakdel. Man får liksom förtjäna att greja med den ;) Men desto längre tiden går, destomer märks det på henne att hon litar på mig och igår kunde greja på bakdelen precis som jag ville... Hon var bara mysig och jättenöjd, kan ha varit de extra morötterna jag köpt med mig till henne kanske? ;)
Såg att jag fått en fråga angående hur länge hon ska vila, och vi tyckte väl nog allihopa att eftersom hon är lite sent tagen ska hon få sig en längre vila kanske egentligen upp mot 8 veckor iaf. Men jag kommer så smått sedan sätta igång henne med väldigt lätt tömkörning ett tag för att aktivera henne men ändå att hon inte har ryttare på ryggen eller så. Om man tänker sig att hon är i ungefär en 3 årings fas, så kändes detta som ett bra och sunt alternativ faktiskt :)
 
Fonzie, alltså... Jag pysslar lite med honom, sätter på honom en tömkörningsgjord och går ner i ridhuset. Det var helt lugnt en stund och sedan sa han att det helt enkelt sprätte för mycket i kroppen och drog. Jag kom i fel läge och släppte igen, trots att jag hade tagit en lång lina nu och tjocka vantar just för att hålla kvar.
Han kom dock glatt springande efter ett varv och skrittade sedan snällt med en stund, tills han skulle ge det ett försök igen... Men den gången lyckades jag hålla kvar och det var en något snopen Fonzie som sedan gick väldigt snällt med mig i hela 20 minuter till! Fonzie - Matte 1- 1!
 
Goodie var sist ut och en aning på tårna, han är så glad när jag hoppar upp på ryggen istället för går bredvid. Det är två helt olika hästar just nu...
Den han är när jag rider, har jag verkligen saknat!
Vi skrittade ganska länge och sedan blev det trav i intervaller som vi skulle göra, men jag utökade faktiskt 100 meter till 150meter ungefär och kortade istället ner på antalet gånger vi skulle trava till 4. Jag tänkte att eftersom vi imorgon ska börja trava längre stunder i sträck så tar vi en mellandag innan och känner av läget här litegrann :) Det kändes okej, förutom att han då var spänd pga att jag tror han frusit.. Svårt att jobba igenom i skritt och några hundra meter trav, men men. Nu är det som det är!
 
Idag blir det samma schema som igår i stort sett, så det är nog dags att ta tag i denna dagen. Vi ska nämligen bort till nägra kompisar ikväll och det kan ju vara en fördel om jag hunnit duscha och byta kläder iaf! ;)
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >