JMDressyr - february 2015

Lite shopping..
En favorit från gårdagens shopping.. också ett måste då mitt pannband till kandaret börjat falla ihop totalt!
Ska visa er en bild med det på sedan, men vad tycker ni såhär? För mycket bling..?! ;)
 


Om ni bara visste..
Jag kanske är lite dålig på att lyfta fram er alla, men denna typ av kommentarer.. alltså jag tror inte ni förstår hur glad jag blir?! Denna gjorde helt klart min dag! Så tusen tack Josefine!
 
Jag har följt din blogg ett tag nu men inte kommenterat, förrän nu! Jag tycker du är fantastisk som kämpar på trots kroppen, och jag beundrar dig som ryttare. Jag tycker du verkar oerhört skicklig och lyhörd och det ser alltid så harmoniskt ut när du rider.
 
Även om jag ibland är lite dålig på att svara så ska ni veta att jag läser precis allt ni skriver och även om det är positivt eller negativt så tar jag åt mig av det ni tar er tid att sitta och dela med er av till mig!
 
Man skriver väldigt ofta och lätt om när det är något som inte är bra, att vi blir behandlade orättvist och får massa elaka påhopp. Men här är det iallafall 99% av allt som skrivs bara i en positiv ton eller iallafall i all välmening, så ja jag kanske är lyckligt lottad? Men samtidigt tycker jag det är minst lika viktigt att skriva om just denna biten - den fantastiskt bra, och den som gör det värt att lägga all tid vi bloggare gör på att försöka tillfredställa både oss själva och er som läser. Denna typen av kommentarer är sådanna som får en att vilja sitta här framför dataskärmen tills jag är gammal och inte klarar av att se tangenterna längre... ;) 
 
Stackars Goodie och Fonzie som ska behöva stå ut med mig så länge..
 
 


Lördag..
Vilken fantastiskt härlig dag jag hade igår! Fina vänner och fantastiskt bra ridning! Självklart var det roligt att klämma och känna på allting på mässa också, och ja några saker blev det faktiskt..
Idag åker jag och kikar enbart på mässan med Emelie, och hon får snällt offra sig att sitta en timme i bloggmontern ihop med mig och Amanda dessutom.. Det ska bli otroligt roligt, jag hoppas att några av er vågar er fram iallafall .. Nu när MyOne tillochmed sponsrat med fina presenter till mina läsare! Det tycker jag känns extra kul att få möjligheten att ge tillbaka lite, att det dessutom är annat än reklamblad som det brukar vara gör det ju helt klart lite roligare! ;)
Förövrigt ligger bloggmontern där ni kan träffa mig och Amanda idag mellan 12.00-13.00 vid en stor skylt där det står hunduppvisning, jag hoppas ni hittar dit då!
Som ni ser har jag en hel hög med goodiebags att dela ut idag!


Nämen titta..
...vad jag "hittade" i stallet idag.. Ska nog sno en påse till mig själv först.. ;)
Jag hoppas ni dyker upp imorgon 12.00-13.00 och är man snabb så får ni såklart varsin påse från Myone.se med er!
 


Vad är huvudfokus på mässan?
Om ni får nämna en grej som ni bara "måste" köpa på mässan iår, vad blir det då? (även om ni kanske redan har köpt det såklart! ;))
 


Gårdagens pass..
..det går bara att sammanfatta på ett enda sätt - fantastiskt!
För mig och Goodie ihop var det fantastiskt, för enbart mig var det lite kämpigt.. För mitt knä var det väldigt kämpigt, men jag inser att det kan vara en sådan grej jag behöver utsätta mig för för att bli så bra som jag vill bli. Jag får testa några dagar och känna lite på det, får jag för ont, för länge så vet jag ju vart problemet ligger!
Vad handlade nu detta om? Jo, jag tog av mig mina sporrar.. Vilket är otroligt lustigt för jag rider utan sporrar emellanåt ändå, men jag har aldrig märkt så stor skillnad som igår!
Anledningen att jag har sporrar, och ganska långa sådanna är för att jag faktiskt behöver det för mitt traiga vänsterben. På höger har jag mycket lättare att inverka, men vänsterbenet gör ont när jag blir för ostabil och det blir mycket liksom. På vänster sida vet jag att jag knappt nuddar honom med sporren under hela passet, och på högersida händer det sällan. Men jag är säker på att bara Goodie vet att dom finns där så känner han sig lite förnärmad näst intill "varför har du domdär grejerna på dig, jag är en så duktig och känslig herre - jag behöver minsann inget sådant skräp.."
Vårat största problem igår var istället att han ofta blev ett språng efter i byterna från vänster till höger då såklart, eftersom mitt vänsterben är såpass dåligt. Så jag fick väcka upp honom extra mycket, jag kommer aldrig kunna få ett vänsterben som är 100%igt så då måste jag helt enkelt lära mina hästar att dom får vara lite extra lyhörda på mig där, så är det bara. När Goodie väl insåg att jag ville att han skulle vara extra lyhörd så gjorde han en hel drös med fina byten! En del blev som vanligt alldeles för luftiga men då är det bara att göra halt och göra om! Men dagens wow-känsla var när bytena i varje kändes lätta! Då gjorde vi 3 åt gången, hela 3 gånger på långsidorna och nästan varje gång satt det som en smäck! För några veckor sedan ville jag gråta över att göra två och sa då att jag aldrig kommer lära mig att göra mer än max två åt gången - men nu gör vi faktiskt det!
Jag hade säkert kunnat utveckla och göra flera, men jag kände att jag hellre ville behålla våran positiva känsla och göra något annat. För mig är det viktigt för Goodies skull att ibland avsluta när allting fortfarande är lätt, vi hade kunnat lägga i en växel till men då tycker jag man sliter mer än leker fram det svåra.. och jag tycker att svåra och tunga rörelser alltid ska läras in på ett sätt som gör att det känns som en lek. Jag jämför det med att jag och min sambo spelar spel, ibland låter han mig vinna (mest för att få husefrid då jag är århundrandets sämsta förlorare, haha) och även om jag vet att det var lite för lätt för att vara sant så är jag mest stolt i hela världen, ibland kan jag tillochmed tänka mig att göra det igen då bara för att han helt enkelt avslutade smart! Han tillät mig att tro att jag var bäst helt enkelt, även om han hade kunnat göra mer motstånd och begära ännumer från mig.. Nu är min sambo helt omedveten om hur jag tänker i detta läget och nu också jämför det med hur jag tränar min häst - haha! Men jag gillar idéen helt enkelt! Det behöver inte alltid vara svårt att vara bra..
 
Annars gjorde vi inte så himla mycket mer, jag joggade ner honom väldigt långe och passade på att träna övergångar ner till skritt och halt i den lägre formen och han skulle vara kvar där även när han kortade upp sig. Plus att jag red massvis med uppridningar.. Där får vi en enorm bakläxa då båda senaste gångarna vi tävlat så börjar Goodie efter framridningen i samlad trav - vingla, han vill nämligen bestämma sig för vilket håll vi ska. Där måste vi bli bättre båda två och han behöver verkligen som vanligt lära sig att vänta på mig, stackars Goodie han får då aldrig göra något skojigt inte!
Han gav mig iallafall en fantastiskt avspänd och härlig känsla hela passet, och något verkade väldigt nöjd över sig själv när jag hoppade av!
Fina killen!
 


Ses vi på GHS idag?
 Godmorgon!
I lite sista minuten sådär är det bestämt att jag ska åka till Göteborg en sväng redan idag! Självklart kommer jag vara där imorgon också, men då blir det bara mässan..
 
Så jag håller på att göra mig klar och tänkte strax åka, som tur är har jag bara några mil till Göteborg så det går ganska fort att ta sig dit, det ska bli fantastiskt roligt med lite extra inspo-boost! Plus att jag behöver kolla in konkurrensen inför nästa år.. moahaha! Eller kanske om sådär 10 år eller något.. ;) But hey, a girl can dream right?!
Jag fortsätter drömma mig bort idag iallafall och låter mig inspireras av fantastisk ridning, men jag ska också passa på att kolla in felen även de riktigt stora ryttarna gör (såklart kollar jag mest in det dom gör helt fantastiskt) för då inser man att dom faktiskt sitter och tragglar precis samma sak som oss "vanliga" ryttare också gör dagarna i ända. Grundridningen är alltid det absolut viktigtaste i all ridning, det är där man kan se skillnaden mellan dom riktigt bra ryttarna och de som är helt fantastiska!
 
Hoppas vi ses i Göteborg, glöm inte komma fram och säg hej om ni råkar få syn på mig.. Jag själv går ganska ofta i min egna lilla värld när det blir massa människor på ett och samma ställe. Plus att största fokuset kommer ligga vid att kolla in alla fina grejer på mässan så.. ja, jag kommer verkligen sväva omkring på mina alldeles egna rosa moln - i utrustningshimlen! ;)
 


Schockemöhle summer 2015
Schockemöhle fortsätter att utveckla sin "chrome kollektion" men denna gången är det silver och vitt som är huvudfokus.
Vitt och silver tyckte jag personligen var helt okej, det andra är tyvärr lite för "pråligt" för min egen del.
 
Vad tycker ni? :)
 


Instagramklipp
 
 

Fina Goodie..😍👌 #dressagehorse #dressyr #trot #dressage #älskade #häst

Ett filmklipp publicerat av Jenny (@jennymagnusson) Feb 25, 2015 kl. 12:22 PST

 

Piruetterna börjar faktiskt bli ganska bra! Världens bästa häst 💕😍 #galopp #piruett #pirouette #dressyr #dressage

Ett filmklipp publicerat av Jenny (@jennymagnusson) Feb 25, 2015 kl. 2:19 PSTGodmorgon..
Idag har jag massvis jag måste hinna med, jag ska besiktiga min bil (vilket också innebär att jag verkligen behöver ge den lite extra omvårdnad innan, brukar dessutom muta den med en skönt bad efteråt om den sköter sig..) sedan ska jag hinna med lite sjukgymnastik på gymmet tänkte jag, efter detta blir det direkt till stallet och ta hand om mina små hjärtan för att sedan avsluta med träningar hela kvällen.
Goodie, goodie, goodie.. Vad ska man säga? Han visar klart och tydligt att han absolut inte vill vila sig i form.. Han blir sällan jobbig att rida, men får han vila några dagar så kokar han över i precis allting han gör. Jag har tillochmed både sänkt krafftfodergivan, plus att jag har bytt så han och Fonzie får samma - alltså betydligt mindre energi i! Detta var dock över en månad sedan så man tycker ju han borde lugna sig lite kanske.. Ja tror dock detdhär är hans sätt att vara bara, tror inte jag kan påverka det alls faktiskt.
Men ja, igår visste jag stundtals inte om jag skulle skratta eller gråta! Jag ville hoppa av och släppa hästen lös för att låta han göra det som han så hemskt gärna ville göra - byta galopp! 
Jag började väldigt lugnt och skulle egentligen bara plocka upp honom en stund, för jag ville rida igenom PSGn, jo men lycka till.. Ja vet vad vi behöver öva på, men den enda svårigheten var egentligen att få honom att vänta på mig och lyssna. Fick filmat en del och insåg faktiskt att när han väl byter så svingar han över mig lite så jag kan dock nästan tänka mig att tycker att han faktiskt gör rätt då. Vi gjorde alla möjliga typer av serier, men lättast är det när det är vart tredje och vartannat alltså. Ska dock prova lite idag igen och se om han lugnar sig om jag rider utan sporrar.. Även om jag knappt kommer åt med dom eftersom mina stövlar är så hårda och otympliga så är Goodie lite av en dramaqueen så det räcker att han har märkt att dom eventuellt kanske, kan sitta där så.. Dock är det fantastiskt bra för mig att ha när mitt ben begränsar mig lite i vissa rörelser..
Jaja, piruetterna är förvånandsvärt bra just nu faktiskt! Dessutom går zick-zack slutorna betydligt bättre även om dom är väldigt svåra. Måste hitta ett bättre flyt där, men innan tyckte jag dom blev alldeles för tvära för oss. Men nu hade jag kunnat göra dom över hela ridbanan utan problem, samma tvärning som i GP, men omställningen med bytet är det vi behöver jobba på! 
Vi gjorde iallafall några byten i varje..om det sedan var meningen eller inte låter jag vara osagt.. Ibland var dom det såklart, men ibland inte.. haha
Igår var jag beredd att ge upp ett par gånger, men efter ca 711 diagonaler så gjorde han byten i vart tredje och vart fjärde när JAG bad om det. Goodie påstår nämligen att han kan räkna.. ibland gör han nog det, men tyvärr tror jag bara han kan räkna till 3 för sedan blir det kaos i huvudet på min knäppa häst. Men det är tur att han är bäst ändå!
Lovar att lägga upp några korta filmklipp från Instagram sedan till er som inte sett dom, jag uppdaterade min Instagram ganska flitigt igår med massa filmklipp så ;) Vill ni inte vänta finns dom där (jennymagnusson).
Avspänd nedvarvning, självklart är min följeslagare med då också.. Hon kommer alltid springande lagom tills hon vet att det är slut. Dock springer hon inte så nära som det ser ut på bilden.
Hon är så himla söt den vovven!
 
 
 
 


Träffa mig på Eurohorse!
På lördagen den 28/2 mellan klockan 12.00 - 13.00 kommer ni kunna träffa mig och en av mina favoritbloggare Amanda (Lifeofshowjumping) i bloggmontern!
Jag hoppas verkligen att ni kommer dit och säger hej, det hade varit fantastiskt kul att få träffa er och bara prata lite allmänt.
Är ni dessutom lite snabba dit så har jag väldigt fina goodiebags som min sponsor MyOne tagit fram åt er, jag har dessutom kommit med förslag så vet att ni kommer kunna få något riktigt bra erbjudande som ni kommer kunna använda er av.. 
 
Jag hoppas så att vi ses på Lördag!
Givetvis får ni gärna komma fram och prata efter eller innan träffen också, och har jag goodiebags kvar kommer jag dela ut dom till alla som vågar sig fram efteråt istället! ;)
 
 


Debuten i PSG!
Jag har nu anmält mig till min och Goodies första S:t Georges ihop! Ja, Goodie har ju faktiskt gått den klassen innan ihop med hans andra Jenny! ;) Men för min del och för våran del ihop är det första gången, så nu måste jag åka och träna.. massvis! Vilket jag förhoppningsvis ska göra, inte så lite heller..
Då kan jag ju iallafall säga sedan när jag är i Tyskland (eftersom jag är där så himla ofta) att jag rider svårklass dressyr, här får jag vänta ett tag till tyvärr.
Min första PSG blir dessutom på ett meeting vilket känns extra roligt, det finns ju inget mysigare än att vara iväg en hel helg och tävla!
Snacka om att jag är extra inspirerad nu.. Nu måste jag lägga upp en bra plan för detta så jag hinner med och träna så mycket som jag vill göra, men ändå få in lite pauser så inte Goodie spyr av att se mig i stallet..
Ibland hade jag faktiskt kunnat förstå honom!
 


Pikeur Lucinda grip.
Är det någon av er läsare som hunnit köpa och prova dessa byxor som Pikeur kommit ut med? Vad tyckte ni?
Någon mer än jag som är sugen på att testa dom? :)
 


Onsdag.
Igår var en sådan långtråkig dag för mig! Jag gick och vänta på hela dagen att jag skulle få rida, men jag har lovat mig själv att ge Goodie två vilodagar och några lugna joggingdagar efter det.
Men så hade jag träningar på förmiddagen som alla gick så himla bra, och jag fick sådan härlig känsla av att bara stå på backen! Då vill man ju ännumer sitta upp på sin egen häst och göra ett lika roligt pass själv.
Men men, jag fick gjort det jag skulle och sedan åkte jag och tränade själv istället. Fick dessutom flera roliga besked under tiden jag var på gymmet, så jag satt där på spinningcykeln och sken som en sol! Glömde tillochmed bort tiden så jag cyklade alldeles för länge, och insåg också att jag var helt genomsvettig när jag gick av - vilket jag inte ens märkt när jag satt där.
Men idag är det iallafall dags att hoppa upp igen och jogga lite, lägga upp planen inför vårens tränings/tävlingsperiod och börja stärka upp det som vi måste göra bättre för att verkligen få dedär sista poängen på tävlingsbanorna.. För att ha ett grymt enformigt liv som jag egentligen har, så känns det iallafall som jag är påväg åt rätt håll igen! Tänk vad dessa fyrbenta djur kan göra mycket för en.. Både bra och dåligt iochförsig, det är ju trots allt pga hästarna jag sitter här med alla mina skador idag, haha. Jaja, 99% av hästarna och ridsporten är iaf positivt.
Får jag klaga på något just nu.. så hade jag velat ha lite bättre väder dock.. ;)
 


Mariestad MsvA1
Jag tänkte skriva lite om söndagens start..
 
Jag och min snälla pappa som ställde upp och åkte med var i god tid innan jag skulle rida, så vi tog det lite väl lugnt istället och därför fick jag istället småstressa mig igenom framridningen. Jag har ett ganska bra pass uppmålat i huvudet hur det ska se ut, men nu fick jag hoppa lite tyvärr och det hade behövt dedär extra minutrarna för Goodies del. Men det är ju enbart mitt eget fel så får se till att skärpa mig till nästa gång!
Han kändes ändå fin på framridningen, något taggad men inte alls som han kan bli. Däremot bytena var hej kom och hjälp mig.. Eller ja, han har ju varit så himla stabil i dom nu ett tag, men nu blir han sådär extra taggad i dom och det är aldrig bra.. Men vi hann få till en serie innan jag gick in där han inte bytte av sig självt iaf, men han var fortfarande väldigt luftig bak.
Dock vet jag att det är bara att släppa det tills jag kommer in, för har jag med mig något negativt från framridningen in på banan så kommer dte med all säkerhet gå skit just där. Men jag vet att Goodie har en tendens till att ändå skärpa sig på banan så han kan absolut överraska, så jag var ganska nollställd men nöjd när jag gick in.
Han visade ganska direkt att han tänkte vara sådär stirrig mot domarborden som han varit någongång innan, så jag red upp jämte dessa ett par gånger och bad Goodie lägga fokus på mig - vilket han också gjorde när han insåg att jag menade allvar.
Inridningen blev sedan i mina ögon katastrof! Eller det händer något i halten, han ställer upp snett och så blir han sur för att jag rättar honom och ska minsann säga att "nehedu, såhär får man stå om man heter Goodie, det bestämmer jag!" varje gång det senaste har han gjort precis samma sak! Sedan börjar han och tagga till direkt i traven och då ska Goodie bestämma varv ser ni, vilket han kan göra redan nere vid X så det blev ju lite vingligt = massa bakläxa för min del! Får fundera ut en bra övning till det.. humm..
Ökningen sedan var fin! Kortsidan blev jag sur och bad honom att vänta och än sålänge så tog han ändå det. När jag skriver att jag blir sur så menar jag att jag tar en lite längre halvhalt, bara så ni vet! ;)
Öppnan var okej, slutan lite rak men halvvolterna emellan blev riktigt bra! Stjärna till oss båda för där har vi slitit faktiskt, Goodie vill gärna gå in i en sluta när vi byter varv så det har alltid blivit väldigt vingligt men inte denna gången. Nästa ökning var fantastiskt bra tyckte jag, kanske lite mycket i upptagningen men jag tyckte ändå vi markerade fint. Nästa öppna, volter och sluta - blev bra lite rak sluta. Men får ett mycket bättre flyt än vad jag haft innan. Skritten gjorde jag absolut ingenting i.. Hade jag gjort det hade han börjat trampa och tagga till som i Borås så jag lät honom sköta det lite faktiskt, den ökade hjälpte jag dock till lite i men han är otroligt svår där,
Galoppfattningen var väl ingen hit och galoppslutan in han jag inte riktigt med, plus att han drog mig litegrann ur sadeln i resten av programmet fick jag en känsla av.. Men vi kom iallafall til det första bytet mot domare C och där började det lite kan man säga, han svingar över mig så som han gör när han blir lite föör mycket.
Piruetten åt vänster sedan var helt okej, har fortfarande dendär drag känslan så det är svårt att sitta till och in i samlingen då. Men piruetten blev bra, bytet efter.. Inget bra..
Ökningen var tjoohoo matte, men ändå bra. Bytet innan hörnet som kommer efter, njae ingen höjdare. Däremot efter bytet inser jag hur lite kontroll jag har för jag får inte stopp på Goodie. Det är ju en halt och ryggning nere vid A och det är ju väldigt direkt efter detdär bytet, men jag får tillslut stopp men vi står helt snett och ca 2 meter från spåret kändes det som. Sedan var han inte jättenöjd över att han skulle rygga där han ville springa fort direkt.. Nästa sluta som kommer direkt efter kändes okej, men det efterkommande bytet blev även det ganska illa. Det är nu jag känner att vi börjar ligga ner som en motorcykel ner i kurvorna (även om jag också inser att det inte ser så illa ut som det känns ibland..) så piruetten därefter var Goodie tankemässigt i en mellangalopp medans jag förste samla och nej, den blev heller inge bra! Mer som en volt tillbaka ungefär, vilket speglar av sig i bytet efter då han svänger över mig och gör ett sådant ormigt byte bara han kan göra. Däremot var jag nöjd över känslan i serien för där väntade han litemer på mig, men hans pigghet speglade av sig i lite väl luftiga bakben istället så då får man tyvärr inga höga poäng ändå..
 
Ja, som ni förstår så kändes det som om jag fick en hel del missar, men trots detta var jag inte alls missnöjd på något sätt alls. Jag fick inte komma till någon ridning i galoppen, och hade jag fått göra det hade vi förmodligen inte fått så många missar. Däremot var det lite tråkigt att jag inte fick någon bra känsla i galoppen, men som sagt inser jag ändå att det ändå kan se helt okej ut trots att det inte känns helt hundra. Men förstå då vad vi kan få om vi jobbar på den biten?! Herrejösses vad jag älskar den hästen, och trots allt detta så känns det inte som jag kommer ut och gör bort mig! Oavsett vad jag hade fått för poäng så har jag alltid tyckt att Goodie är lite för bra för mig egentligen, men det är kul att känna att jag också kan göra något rätt.. Även om det iochförsig stundtals faktiskt kändes som att det var han som hade hand om styrningen i Söndags haha ;) Men MsvA överhuvudtaget har alltid varit lite av en magisk gräns för mig, dit tar sig inte alla på något sätt. Även om det finns en hel hög med ryttare och hästar som skulle kunna tävla de klasserna med rätt träning och kombination av ekipage såklart, men det börjar verkligen bli svårt och lite annorlunda ridning i MsvA tycker jag. Men det är såå kul! Jag älskar att det börjar bli så tekniskt svårt och alla dessa detaljer, finns det något roligare att träna på?!
 
Förövrigt kom jag första utanför placering ännu en gång i MsvA och det var tätt mellan procenten hela vägen upp till första plats! Men det var bara fina hästar och duktiga ryttare där så jag känner mig på något sätt väldigt hedrad att ens vara där och slåss mot dessa ekipage. Sitter och kikar på framridningen innan och blir så himla inspirerad!
Nu ska vi lägga om träningen lite med bytena och så om några veckor är det förhoppningsvis dags igen.
 


Tack till alla er som deltog!
Det var lite småjobbigt att bara ge endel av er biljetter till mässan måste jag säga, men nu har alla som vunnit blivit informerade så kolla eran mail en gång extra för säkerhetsskull!
Hoppas ni som vann blir extra glada, och så hoppas jag såklart att ni kommer på lördag och hälsar på mig i bloggmontern, jag kommer ju trots allt bjuda er på lite fina presenter då också! ;)
Mer om detta imorgon.
Stor kram till er alla
 


Åh nej..
Såhär tränar vi numera jag och Goodie, för att verkligen mjuka upp oss både i sidan och överlinjen.. Finns det något ord för när nosen är ända borta vid magen? Rollgrandprix?
Lägg märke till hur Lucky står där och säger "njaaa.. lite till mer vänstertygel matte, håll i och rid iiiigenom och in till handen och hitta sedan det ärliga stödet i denna formen - ja just så SUPER matte!"
 


Tävlingen är avslutad!
Nu går det inte att vara med i tävlingen längre, så nu ska jag bara lotta vilka som får alla dessa biljetter! Önskar att jag kunde ge er allihop, men hoppas några av er blir glada iallafall! :)
 


Tisdag.
Godmorgon.
Jag var lite smått slutkörd igår, det tar väldigt mycket på min energi att tävla känner jag.. Det har jag fått förklarat för mig att det har att göra med att jag sover så dåligt och därför kräver hjärnan extra mycket fokus när den egentligen är alldeles för trött. Det är ju också ett stort problem för mig, att fokusera på rätt saker (har verkligen aldrig haft problem med det innan!) bilkörning är tex extremt jobbigt och jag undviker faktiskt att åka några längre sträckor.. Men på något sätt så lyckas jag ändå känna mig väldigt fokuserad när jag ska tävla! Dock tar det ju på kroppen.. Men när det går som det gjorde i söndags så är det inget problem alls såklart! Varje gång man tävlar med Goodie så är man glad efteråt, även om man kan känna att han nästan skojar bort en del poäng ibland.. Men alltså jag har aldrig varit med om en häst som älskar att visa upp sig så som honom, han är nog gjord för tävlingsbanorna! :)
Som lite återhämtning får Goodie nu några lugna dagar, även om jag är så träningssugen så jag håller på att avlida.. Men jag vill verkligen inte att det ska hända honom något och jag hoppas lite micropauser ska hjälpa till att han håller sig i fint skick i flera år till. För Goodie har nämligen inte tänkt att lägga av riktigt än.. uppenbarligen!
Igår promenerade vi bara, och vi tog faktiskt med oss lillkillen ner i ridhuset som sällskap så fick han springa.. Det var full fart i ca 5 minuter och sedan ställde han sig i mitten av ridhuset och väntade på att vi skulle sluta upp med våra dumheter att gå runt och runt.. Det var en äldre kille som tyckte det var orättvis fördelning där, han ville också springa lös i ridhuset. JAg är dock inte speciellt förtjust i att släppa hästarna sådär, men ibland när jag inte klarar av att rida och det sprätter i kroppen så kan det hända.. Men just nu borde verkligen Goodie vara ganska lagom pigg kan jag ju tycka, då han gått ganska tufft det senaste, men ja.. En gång igår stod han tillochmed på bakbenen för att verkligen visa att han minsann ville leka med den lille spillevinken, men det räcker att man ger honom en sur blick så går han lika snällt bredvid mig igen. Ja, lite piaff och passage ibland kanske, men han håller sig nästan alltid i skinnet iaf! ;)
 
Idag har jag en hel del att ta tag i, men ska börja dagen med några träningar så tar vi resten allt eftersom..
 
Ni har förövrigt till klockan 12.00 på er att vara med i tävlingen om biljetterna till Eurohorse, sedan drar jag vinnarna :)
 


Vinn biljetter till Eurohorse!
Jag har fått förmånen att lotta ut 10 stycken inträdesbiljetter till Eurohorse mässan i samband med Göteborg horse show, så jag tänkte vi gör en liten tävling av detta!
 
Skriv en kommentar till detta inlägget och tala om hur många du vill ha och om du har något/någon särskilt du vill kika efter på mässan?!
Som exempel en speciell produkt? Eller kanske något i paddockprogrammet som lockar? Kanske du tillochmed ska dit för att leta upp någon av alla bloggare som ska dit? ;)
 
Glöm inte skriva din mailadress eller någonting så jag kan få tag på dig om du vinner! Den 24/2 väljer jag vinnarna! Lycka till!
 
PS. Vill ni ha en extra chans och vinna så kan ni dela detta inlägget tex på Facebook  (klicka på den lilla ikonen här under..) eller kanske eran blogg, skriv med i kommentaren vart ni delar :) 
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >