Godmorgon..
Idag har jag massvis jag måste hinna med, jag ska besiktiga min bil (vilket också innebär att jag verkligen behöver ge den lite extra omvårdnad innan, brukar dessutom muta den med en skönt bad efteråt om den sköter sig..) sedan ska jag hinna med lite sjukgymnastik på gymmet tänkte jag, efter detta blir det direkt till stallet och ta hand om mina små hjärtan för att sedan avsluta med träningar hela kvällen.
Goodie, goodie, goodie.. Vad ska man säga? Han visar klart och tydligt att han absolut inte vill vila sig i form.. Han blir sällan jobbig att rida, men får han vila några dagar så kokar han över i precis allting han gör. Jag har tillochmed både sänkt krafftfodergivan, plus att jag har bytt så han och Fonzie får samma - alltså betydligt mindre energi i! Detta var dock över en månad sedan så man tycker ju han borde lugna sig lite kanske.. Ja tror dock detdhär är hans sätt att vara bara, tror inte jag kan påverka det alls faktiskt.
Men ja, igår visste jag stundtals inte om jag skulle skratta eller gråta! Jag ville hoppa av och släppa hästen lös för att låta han göra det som han så hemskt gärna ville göra - byta galopp! 
Jag började väldigt lugnt och skulle egentligen bara plocka upp honom en stund, för jag ville rida igenom PSGn, jo men lycka till.. Ja vet vad vi behöver öva på, men den enda svårigheten var egentligen att få honom att vänta på mig och lyssna. Fick filmat en del och insåg faktiskt att när han väl byter så svingar han över mig lite så jag kan dock nästan tänka mig att tycker att han faktiskt gör rätt då. Vi gjorde alla möjliga typer av serier, men lättast är det när det är vart tredje och vartannat alltså. Ska dock prova lite idag igen och se om han lugnar sig om jag rider utan sporrar.. Även om jag knappt kommer åt med dom eftersom mina stövlar är så hårda och otympliga så är Goodie lite av en dramaqueen så det räcker att han har märkt att dom eventuellt kanske, kan sitta där så.. Dock är det fantastiskt bra för mig att ha när mitt ben begränsar mig lite i vissa rörelser..
Jaja, piruetterna är förvånandsvärt bra just nu faktiskt! Dessutom går zick-zack slutorna betydligt bättre även om dom är väldigt svåra. Måste hitta ett bättre flyt där, men innan tyckte jag dom blev alldeles för tvära för oss. Men nu hade jag kunnat göra dom över hela ridbanan utan problem, samma tvärning som i GP, men omställningen med bytet är det vi behöver jobba på! 
Vi gjorde iallafall några byten i varje..om det sedan var meningen eller inte låter jag vara osagt.. Ibland var dom det såklart, men ibland inte.. haha
Igår var jag beredd att ge upp ett par gånger, men efter ca 711 diagonaler så gjorde han byten i vart tredje och vart fjärde när JAG bad om det. Goodie påstår nämligen att han kan räkna.. ibland gör han nog det, men tyvärr tror jag bara han kan räkna till 3 för sedan blir det kaos i huvudet på min knäppa häst. Men det är tur att han är bäst ändå!
Lovar att lägga upp några korta filmklipp från Instagram sedan till er som inte sett dom, jag uppdaterade min Instagram ganska flitigt igår med massa filmklipp så ;) Vill ni inte vänta finns dom där (jennymagnusson).
Avspänd nedvarvning, självklart är min följeslagare med då också.. Hon kommer alltid springande lagom tills hon vet att det är slut. Dock springer hon inte så nära som det ser ut på bilden.
Hon är så himla söt den vovven!
 
 
 
 Evelina

http://dressyrwelsh.blogg.se

Min erfarenhet av "heta" hästar är ungefär densamma som din, det spelar inte så stor roll hur lite, eller hur mycket, mat man ger dom, det är bara så de är..... på gott och ont! Tycker han har blivit jättefin i kroppen!

Och hunden, haha, min cocker spaniel gör precis likadant, tänk att de kan veta!

Svar: Skönt att jag inte är ensam om detta ;) Det känns som att desto mer vältränad han blir, desto mer krävs det av mig bara, oavsett mängd mat!Tusen tack! Kul att du säger det för vi kämpar verkligen med att hålla honom i fint hull! Vilket inte är helt lätt.. :)
Haha, ja visst är det märkligt att dom kan läsa av att man varvar ner och börjar bli klar! Blir alldeles varm varje gång hon kommer springande med, känns som hon skriker "Äntligen matte, jag har saknat dig!" haha
JennyM Dressyr


Pixan

http://pixans.blogg.se/

Vilken mysig bild!! Misstänker att hästen e lite van..? =P

Svar: Ja han har nog alltid haft hundar vid sin sida så, sålänge jag har haft honom, så han bryr sig inte alls.. Dessutom har jag lärt vovven att lyssna på ett speciellt ljud så vill jag springa (eller om hästen skulle göra något oförutsett vilket peppar, peppar aldrig har hänt) så springer hon inåt mitten.. Men hon får inte springa så när jag rider någonannan häst, det är bara denna! :) Han brukar dessutom verka trivas med lite extra sällskap jämte sig! Jättesöta är dom :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >