Mariestad MsvA1
Jag tänkte skriva lite om söndagens start..
 
Jag och min snälla pappa som ställde upp och åkte med var i god tid innan jag skulle rida, så vi tog det lite väl lugnt istället och därför fick jag istället småstressa mig igenom framridningen. Jag har ett ganska bra pass uppmålat i huvudet hur det ska se ut, men nu fick jag hoppa lite tyvärr och det hade behövt dedär extra minutrarna för Goodies del. Men det är ju enbart mitt eget fel så får se till att skärpa mig till nästa gång!
Han kändes ändå fin på framridningen, något taggad men inte alls som han kan bli. Däremot bytena var hej kom och hjälp mig.. Eller ja, han har ju varit så himla stabil i dom nu ett tag, men nu blir han sådär extra taggad i dom och det är aldrig bra.. Men vi hann få till en serie innan jag gick in där han inte bytte av sig självt iaf, men han var fortfarande väldigt luftig bak.
Dock vet jag att det är bara att släppa det tills jag kommer in, för har jag med mig något negativt från framridningen in på banan så kommer dte med all säkerhet gå skit just där. Men jag vet att Goodie har en tendens till att ändå skärpa sig på banan så han kan absolut överraska, så jag var ganska nollställd men nöjd när jag gick in.
Han visade ganska direkt att han tänkte vara sådär stirrig mot domarborden som han varit någongång innan, så jag red upp jämte dessa ett par gånger och bad Goodie lägga fokus på mig - vilket han också gjorde när han insåg att jag menade allvar.
Inridningen blev sedan i mina ögon katastrof! Eller det händer något i halten, han ställer upp snett och så blir han sur för att jag rättar honom och ska minsann säga att "nehedu, såhär får man stå om man heter Goodie, det bestämmer jag!" varje gång det senaste har han gjort precis samma sak! Sedan börjar han och tagga till direkt i traven och då ska Goodie bestämma varv ser ni, vilket han kan göra redan nere vid X så det blev ju lite vingligt = massa bakläxa för min del! Får fundera ut en bra övning till det.. humm..
Ökningen sedan var fin! Kortsidan blev jag sur och bad honom att vänta och än sålänge så tog han ändå det. När jag skriver att jag blir sur så menar jag att jag tar en lite längre halvhalt, bara så ni vet! ;)
Öppnan var okej, slutan lite rak men halvvolterna emellan blev riktigt bra! Stjärna till oss båda för där har vi slitit faktiskt, Goodie vill gärna gå in i en sluta när vi byter varv så det har alltid blivit väldigt vingligt men inte denna gången. Nästa ökning var fantastiskt bra tyckte jag, kanske lite mycket i upptagningen men jag tyckte ändå vi markerade fint. Nästa öppna, volter och sluta - blev bra lite rak sluta. Men får ett mycket bättre flyt än vad jag haft innan. Skritten gjorde jag absolut ingenting i.. Hade jag gjort det hade han börjat trampa och tagga till som i Borås så jag lät honom sköta det lite faktiskt, den ökade hjälpte jag dock till lite i men han är otroligt svår där,
Galoppfattningen var väl ingen hit och galoppslutan in han jag inte riktigt med, plus att han drog mig litegrann ur sadeln i resten av programmet fick jag en känsla av.. Men vi kom iallafall til det första bytet mot domare C och där började det lite kan man säga, han svingar över mig så som han gör när han blir lite föör mycket.
Piruetten åt vänster sedan var helt okej, har fortfarande dendär drag känslan så det är svårt att sitta till och in i samlingen då. Men piruetten blev bra, bytet efter.. Inget bra..
Ökningen var tjoohoo matte, men ändå bra. Bytet innan hörnet som kommer efter, njae ingen höjdare. Däremot efter bytet inser jag hur lite kontroll jag har för jag får inte stopp på Goodie. Det är ju en halt och ryggning nere vid A och det är ju väldigt direkt efter detdär bytet, men jag får tillslut stopp men vi står helt snett och ca 2 meter från spåret kändes det som. Sedan var han inte jättenöjd över att han skulle rygga där han ville springa fort direkt.. Nästa sluta som kommer direkt efter kändes okej, men det efterkommande bytet blev även det ganska illa. Det är nu jag känner att vi börjar ligga ner som en motorcykel ner i kurvorna (även om jag också inser att det inte ser så illa ut som det känns ibland..) så piruetten därefter var Goodie tankemässigt i en mellangalopp medans jag förste samla och nej, den blev heller inge bra! Mer som en volt tillbaka ungefär, vilket speglar av sig i bytet efter då han svänger över mig och gör ett sådant ormigt byte bara han kan göra. Däremot var jag nöjd över känslan i serien för där väntade han litemer på mig, men hans pigghet speglade av sig i lite väl luftiga bakben istället så då får man tyvärr inga höga poäng ändå..
 
Ja, som ni förstår så kändes det som om jag fick en hel del missar, men trots detta var jag inte alls missnöjd på något sätt alls. Jag fick inte komma till någon ridning i galoppen, och hade jag fått göra det hade vi förmodligen inte fått så många missar. Däremot var det lite tråkigt att jag inte fick någon bra känsla i galoppen, men som sagt inser jag ändå att det ändå kan se helt okej ut trots att det inte känns helt hundra. Men förstå då vad vi kan få om vi jobbar på den biten?! Herrejösses vad jag älskar den hästen, och trots allt detta så känns det inte som jag kommer ut och gör bort mig! Oavsett vad jag hade fått för poäng så har jag alltid tyckt att Goodie är lite för bra för mig egentligen, men det är kul att känna att jag också kan göra något rätt.. Även om det iochförsig stundtals faktiskt kändes som att det var han som hade hand om styrningen i Söndags haha ;) Men MsvA överhuvudtaget har alltid varit lite av en magisk gräns för mig, dit tar sig inte alla på något sätt. Även om det finns en hel hög med ryttare och hästar som skulle kunna tävla de klasserna med rätt träning och kombination av ekipage såklart, men det börjar verkligen bli svårt och lite annorlunda ridning i MsvA tycker jag. Men det är såå kul! Jag älskar att det börjar bli så tekniskt svårt och alla dessa detaljer, finns det något roligare att träna på?!
 
Förövrigt kom jag första utanför placering ännu en gång i MsvA och det var tätt mellan procenten hela vägen upp till första plats! Men det var bara fina hästar och duktiga ryttare där så jag känner mig på något sätt väldigt hedrad att ens vara där och slåss mot dessa ekipage. Sitter och kikar på framridningen innan och blir så himla inspirerad!
Nu ska vi lägga om träningen lite med bytena och så om några veckor är det förhoppningsvis dags igen.
 emelie andersson

http://emeliiiiieandersson.blogg.se

så fin bild :) älskar verkligen bilderna på er tillsammans <3 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >