Hoppar ni?
Har en fråga till mina läsare, oavsett inriktning - brukar ni/någon hoppa era hästar? och ja, då räknas även lite gymnastikhoppning med lägre hinder ;) I mina ögon räknas det iallafall!
 
Vill ni utveckla så får ni gärna berätta om ni har någon favoritövning!
 elisabeth

Eftersom jag tävlar i hoppning så försöker jag träna en gång i veckan. Eftersom det ligger så mycket snö och jag inte har tillgång till ridhus så är det bara på träning jag hoppar.
På sommaren försöker jag hoppa en gång i veckan och lite lägre en dag i veckan. Då jag hoppar lägre blir det mest övningar och gymnastikhoppning.

Min favorit övning är bom-2,5m-räcke/oxer-2,5m-bom på 20 m volt. Jag tycker att den ganska snabbt visar om man har med sig hästen eller inte. Om hästen är formad eller så. Man kan variera svårhetgraden beroende på vilket spår man håller. Den rider jag (när det inte är is och snö) kanske tre gånger i veckan


Matilda O

Vi försöker att hoppa en gång i veckan, oavsett om det är gymnastik hoppning eller lite högre hinder. Jag tycker det är roligt men samtidigt nyttig att hoppa studs övningar eller andra mjukgörande övningar.

Jag tycker också om att hoppa en speciell serie som består av 3st sockerbitar. Det är samma avstånd mellan dem ( tror det är 5-6 galoppsprång mellan. Där kan man variera galoppsprång, men även att t.ex göra en övning mellan sockerbitarna ( t.ex lägga en volt över den i mitten. Här lär man sig att kontrollera hästens galopp och kunna reglera den :)


Jennifer

http://www.jenniferdressage.se

Har gjort förr men inte längre p g a hästens skadehistorik, men annars är det verkligen nyttigt även för dressyrhästar att få hoppa och markarbetsträna ibland. Brukar variera övningarna ganska mycket så det blir lite olika. :)


Maria

Jag försöker köra lite bom och hoppövningar ibland, kanske nån gång varannan vecka iaf! Men eftersom Abbe är hopphäst i grund och botten brukar jag låna ut honom ibland så får de hoppa honom ordentligt och betydligt högre än vad jag gör när jag hoppar :) Win-win för han får hoppa vilket han älskar och nån får hoppa en riktig läromästare :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >