Ogilvy padden..
Jag köpte ju för ett par månader sedan en Ogilvy padd som jag tänkte skriva om lite nu då jag minns att några bad om det..
 
Jag har använt den sedan september ungefär och det kanske inte är helt rättvist för varken padden eller min nya sadel då jag skaffade både och i samma veva.. Men jag kommer alltid ha en padd på Goodie eftersom han är så himla känslig, och denna verkade verkligen passa oss utmärkt! Man får inte alls dendär "uppepå-känslan" som man får av tex fårskinnspaddar.
Vilket fall, Ogilvy padden är gjord av memory foam, vilket gör att den anpassar sig där den behövs kan man säga. Den tryckavlastar där den behöver göra det helt enkelt, och eftersom den sedan återgår till sitt vanliga "läge" efter varje pass så behöver man inte tänka så mycket på sadel och hur den ligger direkt..
Jag är iallafall så himla nöjd med min padd, och kommer förmodligen använda den jämt på Goodie! Han kan ibland bli lite spänd i ryggen, men sedan jag börjat använda denna padd så har jag aldrig fått en negativ reaktion när jag klämmt och känt på ryggen på honom, eller masserat och sådär. Han verkar väldigt nöjd tycker jag!
För min del är det ju perfekt eftersom jag inte känner av den från ryggen med tanke på att den är så lättanpassad..
 
Sedan finns det ju även de som säger att dom upplevt den bra när dom är skadade i blandannat rygg och knän.. Jag har svårt att säga vad det beror på, men jag kan nog räkna på en hand hur många gånger jag fått ont på Goodies rygg sedan jag bytte sadel och till denna padd.. Vad det beror på kan ni få avgöra, eller testa själva.. Men jag är jätteglad att jag skaffade en sådan padd iallafall! :)
 
Någon mer som har en? Vad tycker ni?
 Dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

Jag har en och helt klart den bästa padden, köpte en mattes correction samtidigt men sålde den lika snabbt. Ogilvyn stötdämpar bra, formar sig bra och hästen gillar den också. En padd som jag också kommer ha hemma - alltid.


MalinKalin

http://malinkalin.blogg.se

Verkar vara bra den där :) Själv har jag aldrig ridit med padd under sadeln så kan inte jämföra något. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >