Tisdag..
Jag har så mycket motivation just nu så jag skulle nog behöva en till häst! Jag vill träna på allt vi gjorde förra veckan, men det hinner jag inte ens med på en häst på ett pass just nu, haha! Det är så många rörelser nu så jag försöker verkligen hålla mig till ett par per pass.. Man kan inte träna alla rörelser i alla gångarter varje pass.
Men idag ska Goodie få jogga igenom kroppen lite för att bli av med eventuell träningsvärk. Det bästa är att göra kroppen lite varm och stretcha ut den ordentligt tycker jag och det gör man bra via en lång och låg form. Om det är väder för det ska jag försöka komma ut en sväng, men jag nästan förutsätter att det inte är det tyvärr och mitt ben fungerar inte att rida ut med när det är för kallt eller regnar/snöar. Då får jag tyvärr anpassa mig!
 
Goodie fick gå på töm igår.. Han är så tråkig att bara tömköra, tömlongering eller vanlig longering möjligtvis men just tömkörningen är han som en hal ål och lite oärlig. Sedan tycker han det är världens mest onödiga jobb.. Jag gillar att tömköra någon dag i veckan, men Goodie vill jag helst spy på.. Han blir alldeles för lätt i sin kontakt och oavsett hur lite eller mycket jag håller i honom så blir han för djup, och försöker jag styra så viker han sig hellre på mitten och jag menar bokstavligen! Hjälper jag då till och petar på rumpan för att visa honom hur man ska göra så blir han superstressad och upprörd över att jag kommer och talar om för honom hur man gör. Så ja, jag ägnade mig till tömlongering istället och där blev han tillslut mycket bättre. Men det tar en liten stund efter att jag försökt mig på tömkörningen i början, det är som att han vill ge igen eller något.. Nu vet jag dock att hästar inte kan tänka så, men ändå ;)
Jaja, det var kort och kravlöst pass och när Goodie insåg att det var runt matte istället för framför som gällde så var han betydligt mer nöjd! Han fick göra mycket övergångar mellan trav och galopp där jag bad honom att verkligen vara kvar i den låga formen och komma upp med ryggen för att verkligen stretcha ut hela kroppen. 
 
Fonzie får inte så mycket aktivering utanför stallet av mig just nu då kan känns så himla gänglig.. Men han fick träna på att stå på gången medans jag mocka igår och han sköter sig numera toppen faktiskt! Han är dessutom superduktig när man leder honom nu, vet dock inte hur han är att ta in.. Inte frågat på ett tag, haha! Men det verkar inte vara så illa som i början! Att vara själv i boxen är inte alls lika läskigt heller, även om han inte älskar precis när hans plastmamma lämnar honom så (han står ju i en del av stallet där det bara är två boxar, med ett blivande avelsto jämte) så går han numera med på det och försöker inte springa rätt genom väggen!
Jag gillar verkligen Fonzie så himla mycket! Det känns verkligen som att jag gjorde världens bästa köp med honom.. Det tar ju ett par år innan jag får veta hundra, men än sålänge känns det mesta väldigt rätt.. Synd att det är så lång tid kvar innan jag får sitta upp! ;) Dessutom har han jordens snällaste ögon..
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >