Torsdag.
Godmorgon..
Jag är löjligt nere just nu, min häst fortsätter läsa alla unghästböcker som går att läsa och har helt glömt av allting som är basic! Vart han sedan fått ifrån att han ska göra alla svåra rörelser istället är svårt att säga.. Han hoppade mellan 3års bocken direkt till Grand prix typ.. Allting jag gör så springer han iväg efter, eller innan... helst under tiden också. Hade vi tränat för Jenny så hade hon skrikigt "Brake, brake, brake, he´s running!" jag funderar på om Goodie missuppfattat det hela och kanske bara lagt på minnet den sista biten, tillfällig sinnesförvirring gissar jag.. Men som ni förstår blev mitt pass igår lite förstört igen, eller tja.. Goodie gjorde trots allt flera riktigt fina byten i varje! Men vi skulle göra singelbyten eftersom jag inte var nöjd med dom, och ja.. Haha alltså vad hände där?! Jag skulle kört på som vanligt efter träningen och sedan låtit han få lite fler dagars vila nästa vecka, men det är lätt att vara efterklok! Inget bra upplägg iaf! ;)
Men vidare till gårdagens pass.. I slutet var han helt fantastisk! Jag är mest ledsen över att det krävdes att jag faktiskt "red igenom" honom istället för att bara kunna sitta som vanligt.. Traven i slutet gjorde jag bara lite tempoväxlingar och övergångar mellan trav-passage och dom gjorde han helt fantastiskt bra! Fick flera gånger mycket härligare tryck i honom i passagen och då kom han verkligen upp under mig! Så efter ca 1 varv när han var så fin, travade jag av honom i nästan 15 minuter.. Allt för att verkligen stretcha ur kroppen och jogga ur eventuell ny mjölksyra.. Goodie var fortfarande en riktig rallykalle, men jag hade litemer kontroll iallafall!
I hopp om att jag ska få mitt lugna joggingpass idag så packade jag sedan in honom i Backontrack från topp till tå, hoppas det värmer upp och ger honomavslappnade muskler så jag kan sitta upp och ha det bra ca 20 min idag och sedan hoppa av och vara nöjd! Annars kan nog tävlingen börja kännas lite långt borta faktiskt ;)
 
Nog om det, jag ska dessutom åka upp tidigt idag tänkte jag och fota lite grejer, pyssla i stallet, träna rehab på gymmet (fel ordning tror jag) och rida min rallykalle.. Har sedan träningar hela kvällen nämligen, det ska bli roligt! :)
 
Förövrigt, jag har börjat få pli på denhär vildningen nu.. Hon spelar döv när hon känner att hon behöver, men visar man mat så hör hon på två mils avstånd tror jag.. Ja, vilket fall så börjar hon inse att det är nog ändå bästa att göra som lillmatte säger till henne, ibland när man har varit extra snäll så kan man faktiskt få en liten extra köttbit.. Det är dock inget vi pratar högt om.. Så mamma, du läste inte det!
 Helena

Jag förstår inte alls grejen med att du får det att verka så stort att ni rider MsvA.. Din häst har ju redan gått dom klasserna med en annan ryttare innan dig?! Det är ju inte direkt som du behöver slita som en del andra behöver!

Svar: Tråkigt att du tycker så faktiskt.. Men för mig är det jättestort att rida dom klasserna, oavsett om jag sitter på en häst som gått klasserna innan eller ej! Tänk att för 5,5 år sedan så fick jag reda på att jag varken skulle kunna gå eller kanske ens rida igen.. Så mja, att jag inte behövt slita? Tja, allt är ju relativt..
JennyM Dressyr


Jenny

Hej!
Jag är ju den förra ryttaren och kände att jag gärna ville skriva ett par ord.
Ibland kan det svåra i livet också bli till något bra.
För många år sen blev min häst sparkad just som jag fått möjlighet att åka och träna för min stora idol Minna Telde under en tid.
Jag hade då en liten ponnyridskola och läste till ridlärare, och det var genom utbildning jag fick möjligheten att åka. Då var jag 28 år, min dotter som var två år då hade insjuknat i diabetes den hösten och när min lille häst blev sparkad var det mesta dunkelt.
Då var Jenny skadad och behövde låna ut Goodie en period, och fantastiskt nog slumpade det sig att vi fann varann via en annons. Så jag fick låna Goodie av henne. Hon verkligen räddade mig där!
Jag minns fortfarande när jag provred honom första gången. Det var kärlek från första stund... Jag kunde ju inte sitta ner i traven för det var helt omöjligt för mig när han svävade fram.. Men vad gjorde det, jag svävade på moln hela vägen hem!
När jag sedan fick låna hem honom var jag världens lyckligaste. Goodie och Jenny hade ju tävlat upp till det som idag är MSVC och lilla jag hade bara tävlat lite Lb.
Han var inte riktigt igång då men det var nog tur för mig ;) det gjorde att jag kunde ta det väldigt lugnt i början. På så vis kunde jag vänja in mig på hans stora rörelser och hans känslighet. För oj vad känslig han kan vara:)Vi red skritt trav övergångar så vi båda drömde om dem :)
Vi tränade mycket jag och Goodie. När vi den sommaren kom iväg till Minna var han fantastisk.
Håll i dig nu var det som han sa, nu kör vi.
Jag minns att jag satt där på läktaren kikade en morgon när Minna red Don Charly. De tränade byten. Klockan var åtta och solen lös in, och hans andedräkt var som en dimma i solens strålar. Jag minns att jag då bestämde mig för att jag skulle göra mitt bästa för att bli så bra jag kunde tillsammans Goodie.
Vi tränade på, och många många gånger var jag den begränsade länken för mig och Goodie. Vår första tävling LA3 blev vi placerade, jag var så lycklig. Goodie var min bästa vän och på läktaren satt mina ungar och hejade på. Jenny ringde och grattade:) Inget kunde varit bättre. Det var någon då och då som också påpekade att det var väl inget för han hade ju gått de där klasserna förut. Men jag var världens lyckligaste, och jag hade inte kunnat önska mig en underbare häst.
Efter många timmars träning började han lära sig byten. Det var något av en grej för Goodie som så gärna vill göra sitt bästa. Han kunde ibland plötsligt bli som en stålfjäder och ta sats för att sen göra ett byte sådär 3 m upp i luften :) så då fick man hålla sig i...
Nu hade Jenny läkt ihop och kommit hem från Tyskland där hon varit och jobbat i ett dressyrstall en tid. Nu hade hon fått jobb i Sverige som dressyr elev och nu var det dags att tacka för en fantastisk tid med Goodie och återlämna honom.
Jag insåg att en så här underbar häst kommer jag aldrig möta igen, men allt han gett mig... jag var så tacksam.
Där trodde jag att Goodie och jag skulle gå skilda vägar. Jenny och Goodie tränade på och allt gick så bra.
Men så en morgon ringer Jenny mig. Hon är skadad. Hon har varit med om en olycka, brutit benet och måste opereras. Hon låg då i Lund och väntade på operation... Hon skulle inte kunna rida på länge... Hon undrade om jag kunde tänka mig låna Goodie igen...
Jag hämtade Goodie med blandade känslor. På sätt och vis glad att få tillbaka honom men så dåligt samvete att jag kände så för jag led ju med Jenny som låg allvarligt skadad. Det önskade jag ingen, allra minst henne som gjort så mkt för mig!
Jenny visste inte när hon skulle kunna rida igen. Det var förmodligen bland det svåraste hon gjort när hon frågade om jag ville köpa Goodie.
Och för mig var svaret enkelt. Jag älskade Goodie.
Vi tränade och drömde.Vi kvalade från MSVC till MSVB och lyckades med nöd och näppe kvala till att få rida MSVA och PstG.
Få hästar har en sådan otrolig arbetsglädje som Goodie. Det är hans största tillgång, samtidigt som man måste vara rädd om honom och bromsa honom i allt det. För han gjorde alltid sit


Jenny

ojdå, det blev så långt att slutet inte kom med...
Jag vill att alla ska veta att så fina resultat som Jenny presterat med Goodie har jag aldrig varit i närheten av. Och piaff och passage kunde han inte hos mig.
Alla som rider och tränar vet ju hur mkt jobb det ligger bakom. Med tanke på hur mkt skadad Jenny varit tycker jag att det är bragd medalj på deras framgångar!
Hoppas alla kan få lite inspiration att kämpa på och ha mål och drömmar.
Jag önskar dem all lycka och framgång.
Stor kram från Jenny


Linda

http://www.hagahome.se

Trist inställning från Helena, jag tycker mig se en avundsjuk och missunnsam person bakom tangenterna! Jag tycker det är grymt imponerande och framförallt inspirerande att läsa om hur du tränar Goodie inför de högre klasserna och man förstår verkligen hur grymt mycket jobb det krävs för att hålla den formen och nivån som ni har! Sen fattar ju alla att man inte bara tar över och "kör vidare" på en bra häst, det krävs en så grym ryttare som du för att bli ett vinnande ekipage! You go girl!


Du har gjort ett grymt jobb, glöm inte det! Även om hästen KAN, så är det ju inte bara att sätta sig upp och styra runt. Oftast kan det LÄTTA var det svåra och tvärtom, på en häst som är mer utbildad!


Sandra AW

http://motosidressyr.blogg.se

Försök försök att inte bry dig. Vi som håller på vet vilket jätte jobb det är att ta sig till den nivån och sen stanna där!
Min önskan är att få låna en häst som din när jag ska upp på häst. Njut och var stolt över er och er framgång!

Svar: Du är väl för go! Du får gärna låna Goodie sedan Sandra! ;)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >