JMDressyr - july 2015

Godnatt!
Klockan är ställ på halv 3!! Alltså vad gör man inte för dessa djur? Eller vad dom gör för oss kanske, för Goodie är nog inte supersugen på att gå upp halv 4 för attknoppas och göras fin..
 
Vi hade inget superpass idag direkt, inget att skryta om.. ;) Men jag hänger inte läpp för det, det var faktiskt ändå ett bra pass då vi troligen fick lite ahaupplevelse båda två tror jag.. Eftersom det har lossnat otroligt mycket för oss de senaste två veckorna ungefär, så är vi lite mellan två trappsteg just nu. Han är påväg att utveckla sin trav och det blir lite mycket av och på då, han får så himla många växlar när man inte hittar mellanläget..
Men vi ska enbart ha kul imorgon! Jag tror tyvärr vi kommer få lite fler missar just för att vi är lite mellan dessa två lägen, men det gör inget! Jag kommer vara överlycklig om vi får glimta till litegrann bara - då vet jag att vi är på rätt väg och det är lite det jag är ute efter nu - att hitta längre och längre ljusglimtar! :)
Men nej, nu är det verkligen dags att försöka sova lite.. Det brukar ju ta mig mellan 6-9 timmar att somna ungefär så jag kommer väl ha somnat lagom tills jag ska gå upp så, haha.. Nej, jag är inte bitter! ;)
 
 


Bett-fråga!
Har en fråga till er!
Jag såg en diskussion angående vilka bett man ska ha och hurvida de ska vara för långa eller korta (givetvis strävar alla efter lagom, men vad är egentligen lagom?!) och vad anser ni? Vad trivs ni med att rida på? Raka? Fasta? Lite långa så dom inte "nyper" och blir lättare att röra? Korta som inte rör sig alls? Tredelat? Tvådelat?
 
Det ser väldigt olika ut beroende på vad man frågar för typ av ryttare kan jag säga! Men berätta gärna hur ni resonerar :)
 


Hur lång är jag?
Hur lång är du? Eller hur stor är Goodie? Du ser så liten o petit ut, jätte söt :) 

En väääldigt vanlig kommentar, både här och på Instagram! ;)
Jag är extremt liten, jag vet inte helt exakt då jag inte mätt mig på länge men ca 155-160 cm! Har inte sådär jättelånga föräldrar att brås på direkt, hur tänkte mamma och pappa där?! haha
Goodie är faktiskt inte heller särskilt stor, och många säger när dom ser honom i verkligheten istället för på bloggen - oj, vad jag trodde han var större?! Ja, han är ingen stor storhäst direkt.. Tror han står i passet 164cm, men jag vet knappt om han är det. Skulle vara den höga manken som gör det då! Men perfekt till lilla mig! :D
 
 


Fredag!
Dagen innan tävling - älskar tävlingsförberedelser! Stackars Goodie bara, han får stå ut med mig i en himlans massa timmar bara ;)
Idag blir det en lättare check bara, det var visserligen vad gårdagens pass bjöd på också eftersom Goodie skötte sig bra..
Som vanligt när jag är själv i stallet innan jag ska rida så stod jag och Goodie och snackade lite skit, ja mest jag kanske.. Jag tror Goodie mest ojade sig över att han blev störd mitt i sin skönhetssömn..
Vilket fall, jag stod och pratade lite om att jag helt missat både startfältet och domartrion som ska dömma på Lördag.. Att vi dessutom kommer och sitta och värma upp med namn som Charlotte Haid- Bondergaard, tja det är ju ganska häftigt! Det är många sådanna namn som dyker upp numera på startlistorna när man är ute i dessa klasser.. Men "vi" pratade iallafall lite extra om domartrion som jag sett ska sitta kvar och dömma klassen efter våran - en Grand prix! Detta tror jag Goodie fastnade för, eller jag kan tänka mig det iallafall..
Jag värmde upp i lugn och ro och eftersom han kändes fin så tänkte jag att jag bara testar att rida igenom programmet och sålänge han gör allting okej så kan han få sluta efter - jo men tjena! Goodie gör allt han ska och givetvis lite till, ett par bonusrörelser hinner man med och trycka in såklart. Travprogrammet, innan och efter halterna/ryggningen han vi med lite piaff. Detta känns ändå som han börjat hålla isär lite nu, men jaja okej, han är i en inlärningsperiod och jag tycker faktiskt det är okej att han försöker. Jag hittar på något som gör att han fokuserar på mig istället, vilket han tillslut ändå gör!
Hela galoppdelen kände jag dock att han gick och väntade, och när Goodie blir sådandär då vet jag att snaaart kommer det en hög med byten.. Det gick fram tills de sista metrarna i galoppen, som han förövrigt gjorde riktigt fint(!!) och efter dessa 7 byten i vartannat så satte jag mig så stilla jag bara kunde - ni kan gissa vem som fortsatte med 5 byten i varje va?! Haha, jag är helt säker på att han kommer lägga in några sådanna på lördag också, men vad fasen?! Då får jag ta lite avdrag då, äntligen har han förstått! Det är alltid ett bra tecken när Goodie börjar göra det själv, man liksom känner att han bara vill så gärna visa att han vet vad jag menar - han har kommit på hur man gör!
Kanske om jag kan vara snabb och ge honom en klapp efter sista bytet så brukar han avbryta sina påhitt.. Jaja, han var toppenfin iallafall och var det något så får piloten ta på sig det som var för Goodie skötte sig i övrigt felfritt!
Jag gjorde bara om bytena i vartannat, som satt bra även andra gången - plus några bonusbyten i varje.. Tredje gången blev det bara 7 i vartannat, men Goodie delade min besvikelse över att det var slut där och att vi inte får göra dessa svåra grejer ;)
Det lustiga är att jag bara EN ENDA gång provat att lägga bytena i varje på en diagonal (med vilje), just för att lära honom att urskilja detta med alla andra serier tills de är mer befästa. Men om det är något Goodie är bra på så är det att snappa upp saker han själv tycker att han är kung på så! Meen som vanligt - han gör mig bara glad! Tänk att vara 66år gammal och fortfarande kunna utvecklas och tycka dressyr är det roligaste som finns?!
Annars då?! Tränade vi på alla sådannadär vanliga saker som folk tror att man inte gör längre bara för att man rider högre klasser i dressyr - fattningar, hörnpasseringar, halvhalter, tempoväxlingar, att han ska spåra riktigt.. Alltdetdär svåra som gör de svåra rörelserna mycket lättare :)
Men han kändes som sagt fin, så passet blev inte sådär väldigt långt. Dessvärre fick han en lång stund i spolspiltan efteråt där han blev duschad, borstad, masserad och sådant mysigt. Goodie var inte lika nöjd som jag var, men han är ju inte så gammal.. Kanske han lär sig med åren att stå still när man pysslar med honom?! Tveksamt..
 
Men vi hörs senare! :)
 
 


Stanna upp och njut!
Jag har många anledningar till att njuta lite extra när jag rider in på tävlingsbanan på lördag, precis som alla andra gånger jag rider innanför dedär staketen..
När jag råkade ut för ridolyckan för 6 år sedan och fick reda på att jag kanske inte skulle kunna gå riktigt eller rida igen, så kan jag erkänna att dendär viljan med tävlandet och att klättra upp i klasserna, sakta men säkert bara rann av mig.. Helt ärligt så hade jag faktiskt accepterat läget, även om jag alltid haft drömmar som kan tyckas vara ouppnåliga..
Gå kan jag ju, även om jag inte gärna går ut och promenerar. Rider gör jag ju också, med redan för ett par år sedan så vet jag att jag pratade om att jag inte skulle kunna rida högre klasser igen - och jag trodde verkligen aldrig det skulle gå! Knappt idag gör jag det. För visst har jag en hel del problem som jag stöter på tack vare min skada, men nästan allt handlar faktiskt om inställning. Jag får komma på andra sätt och vägar till att nå mitt gamla drömmål som jag hade för så många år sedan.
Jag njuter verkligen varje gång jag tänker på att tillochmed jag själv har låtit mig övertygas att jag inte skulle kunna klara det jag idag faktiskt gör. Det är en så himla härlig känsla att faktiskt göra det! Jag är tacksam gentemot Goodie som står ut med mig och mina konstigheter varje gång jag rider innanför dedär vita staketen och jag uppskattar så att han alltid försöker göra sitt bästa att förstå vad jag menar.. Det är dessutom mycket tack vare honom som även de mer krävande rörelser går bättre och bättre och faktiskt gör mindre ont än i början. Jag väljer dock mina "duster" med mitt knä numera, jag har nämligen lärt mig den hårda vägen att vissa duster är inte värda att ta.
Men något jag lärt mig efter alla dessa år, smärta kan vara bra att utmana ibland - för att puscha fram dendär smärttröskeln sakta men säkert. Samtidigt som man bör lyssna på när smärtan tar över helt också..
 
Jag skriver tyvärr inte särskilt mycket om mina dagliga problem för er, jag anstränger mig att försöka dela med mig. Men jag är en sådan person som mår bäst av att inte gå och älta detdär med smärta och annat för andra, jag tänker på det, tycker synd om mig själv en stund - sedan släpper jag det och går vidare! Jag tycker om det med mig själv, och upplever att det hjälpt mig väldigt mycket sedan olyckan. Att inte hänga upp mig för mycket på det dåliga, acceptera och sedan välja att göra något bra av det som går. Jag tror få personer i min omgivning ens tänker på att jag lever med den smärta och de problem som jag har pga detta, som jag faktiskt gör - just för att jag inte springer omkring och tänker/pratar om det hela tiden. Men det är ett val jag gjort, att inte göra det..
Däremot försöker jag stanna upp och påminna mig om allt som faktiskt är riktigt roligt, som tex detta med tävlandet och att jag mot alla odds tagit mig tillbaka till den nivå jag var på innan olyckan - och förbi! Med tanke på hur mina dagar/nätter ser ut så är jag fasen sjukt stolt över mig själv, och det är helt okej att vara stolt ibland. Jag menar inte att någonannan inte har kämpat, men fasen vad jag har kämpat! Från att sitta och grina av lite lättridning i flera veckor, till att sitta och träna piaff och passage - jag blir glad av att bara tänka på det!
 
Tack Goodie för att du gör mig till världens lyckligaste haltaLotta! Jag är så glad att jag fått göra denhär resan just med dig ♥
 


Min stjärna!
Bästa killen! 
Goodie hörde att domarna som dömmer oss på lördag också dömmer klassen efter - Grand prixn! Så han visade sin matte att han kände sig redo för att starta det istället på dagens pass, haha - älskade häst!
 


Nu är vi anmälda!
Ja, dethär med att efteranmäla mig är jag tydligen duktig på nu..
Jaja, nu kommer vi rida en Intermediarie I på lördag igen och det ska bli så himla roligt! Ser verkligen fram emot det :)
 


Godmorgon.
Jag har suttit och smidit planer här hela natten nu.. Vi får se vad som händer..!
 
Vilket fall, Goodies pass igår var ganska kort och basic - men han var fortfarande väldigt fin! Jag satt med lite längre tyglar för att bjuda in till en lång och låg form i galoppen, så inför en långsida plockade jag upp honom och rätade på mig. Tänkte förbereda en halt, men Goodie var redan i full gång med byten i varje - igen! Haha, jag älskar verkligen honom! Han vill så gärna visa att han kan nu - han börjar förstå!
Gårdagens pass bestod mestadels om att hålla honom mjuk och låg, inget direkt tryck i de olika gångarterna utan redn jogging. Han kändes väldigt fin!
 
Efteråt åkte jag och red en väldigt fin ponny, som jag förövrigt har sett flera gånger innan men känslan på ryggen den gav mig gjorde att jag tyckte om den ännumer!
 
Idag blir det programdelar, jag känner mig faktiskt väldigt väl förberedd ändå alltså.. hmm..
 
 


Godnatt!
Just nu är det bara sådär fantastiskt att hoppa upp på Goodies rygg igen, trots att vi är lite mellan två trappsteg.. Men hans arbetsglädje är så fantastisk, någon av oss smittar av på den andra för det känns som vi är lika motiverade båda två. Får påminna mig om att passa på att njuta för varje pass jag får ihop med Goodie - och det gör jag verkligen! Varje dag, älskade häst!
 


Bilder.
Dessa bilder som Emma fotat alltså.. Hon är rätt grym! ;)
 


Vinn ett Mias schabrak!
Nu är det dags för en tävling igen i samarbete med Myone!
Du har chansen att vinna ett helt egendesignat Mias schabrak!
 
Det du behöver göra är att:
 
1. Skriva en kommentar här om hur ditt drömschabrak (både hopp,dressyr och vojlock! Välj ett alternativ..) från Mias ser ut, vilka färger och kombinationer med kantband, snodd och passpoaler.
 
2. Skriv en kort motivering varför just du ska vinna! Glöm ej din mailadress!
 
3. Dela inlägget på tex Facebook, din blogg och du kan även ta bilden här nedanför och dela via Instagram - skriv vart du delar!
 
Ett exempel på hur det kan se ut: Färg på schabrak, passpoal, snodd, passpoal och kantband!
 
 
Här har ni färgproverna från Mias rs hemsida!
 
Tävlingen pågår tom 2015-08-01 och vinnaren kontaktas då!
 
 Vinnaren får sitt schabrak ca 6-8veckor efter tävlingens slut.
 
LYCKA TILL!


Slutor, slutor och ännumera slutor!
Min största svaghet när jag rider Goodie i dessa svårare klasser är travslutor, det gör oftast så förbaskat ont att rida dom.. Jag har testat i snart två år nu, olika metoder hur jag ska träna dessa och äntligen har jag kommit på det!
Goodie är ju såklart inte heller så stark i slutorna där jag inte rider dom helt korrekt och tyvärr undviker att träna dom när jag har en dålig dag, vilket ger mig ganska få dagar på året då jag kan "offra" mig. Men några dagar nu så har jag gjort så i slutet av passet när jag ska lägga ner honom - då är alltid Goodie sådär extremt frammåt och springer tillochmed gärna ifrån mig lite - då gör jag slutorna!
Jag kan börja med lättridning och bara få in ställning och tvärningen, när detta känns bra så kan jag sätta mig ner och eftersom Goodie då jobbat igenom eventuella spänningar i sidorna så formar han ju sig betydligt bättre utan att jag behöver jobba lika mycket för det! Här kan jag tillochmed börja rida lite tempoväxlingar i själva slutan - det har verkligen aldrig gått annars! I det läget känns det ungefär som någon sticker in en kniv i min knäled och vrider om och jag överdriver inte då..
Nu är det långt kvar innan han har samma lätthet genom hela slutan som i den "vanliga" traven, men det är på god väg!
 
Det jag tar med mig från detta och tänkte dela med mig av till er - har ni något ni har extra svårt för?! Försök komma på ett sätt att göra rörelsen när hästen automatiskt går väldigt mycket fram.. Styrkekrävande rörelser som tex öppnor och slutor har en liten bromsande effekt så man slår nästan två flugor i en smäll! Dessutom är det nyttigt ibland att sänka kraven lite, som tex i mitt fall - när jag travar av.. Goodie tror att han är klar och jag gör helt enkelt en liten check att han fortfarande är mjuk och med mig, när jag har så fint flyt i rörelsen så kan jag plocka upp honom lite i formen och träna några minuter till och plötsligt blir inte rörelsen lika krävande för någon av oss då vi egentligen "var klara"..
När jag gör på detta sättet så har det räckt att jag sluter om skänkeln bara istället för att sitta och ge en drivande hjälp hela vägen, vilket alltså inte jag klarar.. Sedan är det ju faktiskt så att man jobbar mot att det ska kännas lätt hela tiden och att hästen ska vilja göra det man ber om, går inte allt som man tänkt sig så är det väldigt nyttigt att bara backa av helt såhär och försöka hitta ett grundproblem.. Det finns alltid där någonstans!
 
I detta fallet var det att Goodie inte riktigt har hittat den ärliga bjudningen i slutan, nu när jag lägger ner honom och tar bort pressen från honom i slutan så har han hittat bjudningen och sedan formningen (vilket varit vårat nästa bekymmer eftersom han då alltid blir för rak när jag inteorkar kämpa varje steg) och när det sedan fungerar så börjar ju det uppbyggande jobbet, det för att få honom att med lätt framdel gå åt sidan med tyngden på sina fina bakben. Det har blivit sååå mycket bättre bara på några dagar!
Sed är det ju inte säkert att vi numera kommer få 8or på slutorna bara för det, men vi är iallafall påväg till dedär 8orna! Sedan är det såklart även 9or och 10or vi har i siktet, men det får vi kanske se som ett mer långsiktigt mål då ;)
 


Godmorgon.
Lite piggare och ännu gladare!
Igår trillade verkligen en polett ner för mig och Goodie på ridpasset! Eller faktiskt flera..! Men återkommer till det, ska försöka skriva i rätt ordning här så jag slipper göra alla som vill läsa - helt förvirrade..
Vi började ju iaf med att skritta ut en sväng med hundarna, jag är lite hundvakt nu så jag hade två stycken med mig ut. Det var inte riktigt Goodie med på så han hann faktiskt med att bli vettskrämd av den ena vovven en gång och jag var påväg ner i backen - haha. Denna gången tog fakiskt inte knät den värsta smällen som tur var, då hade jag åkt hem och bäddat ner mig i sängen i ett par dagar. Har haft mer ont än vanligt för flera veckor framöver..
Jaja, vilket fall så småsprang Goodie in i ridhuset när vi vände hemmåt. Tror han försökte tala om att han har funderat på en del grejer och kommit på hur man ska göra.. Eller så tycker han faktiskt att det helt enkelt är ganska roligt att jobba, vad vet jag ;)
Vi travade igång väldigt lugnt, eller jag bad om lugnt men Goodie förstod inte riktigt. Efter ett par övergångar började han tagga ner lite, tycker serpentiner med skrittövergångar är en fantastisk övning att värma upp i (eller rida resten av passet också, väldigt lösgörande..) och här någonstans satt jag och fundera på en sak när jag red, men ska skriva mer i det i ett eget inlägg! Vilket fall så jobbar jag på att bli kvickare och mer konsekvent som ryttare, för att så tydligt som möjligt kunna visa Goodie med små hjälper vart han gör rätt eller då fel. När han nu började slappna av så kom helt plöstligt reaktionen för skänkeln lite långsammare än vad jag ville, och en enda gång behövde jag bryta hans mönster och då var han med mig igen - resten av passet! Här handlar det dock inte om att klå upp en häst som säkert någon vill misstolka detta till, naturligtvis inte! Här räcker det med att jag ger frammåtdrivande hjälpen i ett nytt mönster, alltså vill jag att han ska reagera snabbare så ger jag helt enkelt hjälpen i en snabbare takt kan man säga. Vill jag att han tar i mer i samma moment som han är i, då är jag kvar och "puschar" på med den frammåtdrivande hjälpen. För här vill jag ju inte bryta mönstret, tex i en längning där jag vill ha längre steg men helst i samma takt..
Detta kollar jag av nästan alltid direkt i uppvärmningen att han är med på, och igår fick jag "bryta" mönstret lite för att få honom att vara uppmärksam på mig - efter det var han magiskt fin! Vi har verkligen börjat hitta den ärliga ON-knappen nu igen, den var lite på rymmen när jag inte var lika konsekvent i min ridning där ett tag men nu så!
Vi jobbade nästan hela passet med tempoväxlingar, här tog jag ett spö till hjälp och försökte komma åt på rumpan precis när jag bad om mer samling. Vissa gånger blev det piruettgalopp och vissa gånger bara samlad, däremellan var det både arbets,mellan och ökad galopp! Efter några gånger när jag tikade till på baken i takt med att jag bad om väldigt mycket samling så gick det verkligen upp för Goodie hur han skulle sätta sig, och vilken skillnad det blev! Oerhört styrkekrävande detta så sitter inte i det mer än i några steg..
Förövrigt red jag detta i mycket svag öppna samtidigt, nackdelen med att träna piruettgalopp med tagen bakdel, vilket egentligen är helt omvänt mot vad en piruett ska vara?! Men nu tryckte han ju ut rumpan varje gång jag samlade, så svag öppna för att räta ut honom och som sagt - wow! I detta arbete fick han flera långa skrittpauser också såklart..
Samma sak i traven - fantastiskt fin! Han hade en jämna och fin bjudning hela vägen här också, vilket han tyvärr tappat lite sedan vi börjat träna passagen mer, men även där har han nu börjat förstå vad det handlar om!
Vi gjorde en övergång passage-piaff-passage och det var det bästa han gjort någonsin med mig på. Han är verkligen på G att fatta detdär.. Dock ville jag inte träna detta så mycket då det inte var passets fokus, det är mer nu bara för att han håller på att lära sig som vi checkar av det.
Avslutningsvis skulle vi träna på galopp - halt, som vanligt gjorde han superfina uppställningar.. Men men, bara berömma och fortsätta helt enkelt.
Eftersom jag hade jobbat med piruettgaloppen så red jag in och gjorde en piruett som den är i Inter I, superfin! Skulle vända över och göra samma sak åt andra hållet för att sedan förhoppningsvis avsluta, vände in på diagonalen och han precis tänka "kanske vi skulle prova några byten i varje?!" och då var det redan försent - Goodie var redan i full gång! Kändes som han hade laddat för att visa mig detta hela passet.. Haha, jag satt med världens största smile och rörde inte en fena, lär han hålla på tills han var klar och jag räknade iaf till 9 stycken.. Tror ni Goodie var stolt efter?! ;) Han är så himla härlig.. Även om inte jag hade bett om detta så kände han säkerligen på mig hur jag förberedde mig och då förstod han vad som var pågång. Goodie förstod ju detta med byten i varje för ett par månader sedan tyckte jag, men så hände något när han fick vila några dagar efter en spark och sedan var det inte riktigt samma sak. Jag vet inte om det berodde på vilan eller vad det var som gjorde det men det kändes som att han glömde bort lite hur han skulle göra.. Jag vet att han har haft kämpigt med detta i många år, då han helt enkelt inte fattat, men nu har nog poletten trillat ner lite.. igen ;)
 
Gick in och gjorde dendär sista piruetten efter ett par varv med massa klapp och beröm (jag vet, man kanske inte ska berömma när han gör något själv sådär, men det struntade jag faktiskt i.. jag blev bara så himla glad!) och även den satt som en smäck - total j*kla lycka alltså! Jag älskar den hästen!
 
Nu har jag suttit här och skrivit en halv roman om ett enda ridpass.. Men jag vet att det finns en del av er som gillar det, ni andra behöver såklart inte läsa hela om ni inte vill! :)
 
Idag ska vi ta det lite extra lugnt och jogga hela passet, inga krumelurer alls! Idag måste jag också bestämma mig om jag ska åka på lördag och tävla.. Efter gårdagens pass så känns det ju inte helt avlägset ändå..
 
 


Lycka!
Jag tjatar på er, men min häst är magisk ibland! Han kan få vilken sk*tdag som helst att bli till en riktigt toppen dag istället.. Skriver mer om passet senare eller imorgon, men det var ett vääldigt bra pass kan jag tala om :)
 


Bakläxa!
Jag och Goodie har en rejäl läxa just nu, som jag gett oss.. Till Goodies förtvivlan.. Medans andra tränar serier och massa skojiga saker så är våran absolut svagaste punkt - halter! Alltså det spelar ingen roll hur mycket jag tränar på att ställa upp hemma så gör vi likt förbaskat lika dåliga halter när vi tävlar. Någon som har ett bra tips för detta?! Just nu får han aldrig ens stanna utan att han är eftergiven och står under sig i en jämn halt, och hemma går det ju bra och skulle det vara så att det inte går bra så rättar man honom lätt. På tävling så börjar han dock bara backa om jag gör det, och därför har jag inte brytt mig så mycket då det nästan är värre..
Personligen tror jag enda chansen är att träna halter inne på själva tävlingsbanan, kanske på programridning eller innan jag startar?!
 
Förövrigt, någon som vet en programridning snart där man får rida lite högre klasser?! Gärna hyffsat nära Borås :)
Fotograf: Emma L Gustafsson


Tisdag!
Godmorgon!
Jag har haft ett par urusla nätter av noll sömn nu, och har tröttnat ganska rejält på det! Väntar fortfarande på en remiss som är till någon sömnklinik på Sahlgrenska men det tar en halv evighet.. Säkerligen inte deras fel dock, kan gissa vem det var som gjorde ett litet halvdant jobb med en viss remiss..!
Jaja, det är väl bara att bita ihop antar jag..
 
Goodie ska ridas idag, det blir tyvärr ingen uteritt fören möjligtvis i helgen.. Det är sedan förra uteritten som sömnen blev sådär totalt utebliven igen, och det är inte värt det för mig! Jag blir inte riktigt människa.. Dessutom är min nya uterittspilot ute på utflykt/semester så jag får hålla mig på banan. Det gör dock inget för vi har en hel vecka att ta igen ju!
Blir jogging idag, bara fokus på formen även i lite krävande rörelser. Det är sådant han behöver flera gånger i veckan min lilla pålle :)
 


Lättad!
Vi har en väldigt snäll hovslagare som fixade in oss direkt idag och skodde om hela hästen istället! Det var nog tur för det var fler hästar som hängde löst alltså, då går aldrig Goodie mer än max 7 veckor och som vanligt var det samma nu.. Säkerligen för att dom gått ute mycket och betat en hel del, och för en gångsskull så hade faktiskt fötterna växt riktigt mycket! Jag blev nästan lite stolt ;)
 
Påvägen hem svängde vi in i Tosseryd och red ett pass i ridhuset där, det var lite ris och ros idag. Vi började med att inte kunna jogga igenom vanliga hörnpasseringar.. Men efter en stund så började han lyssna på mig och i slutet var han väldigt duktig! Vi satte 6 byten i varje! Vi har ju haft svårt att ta oss igenom dedär bytena nu ett tag men idag kändes det sådär lätt igen, så jag hade säkerligen kunnat göra ett par till :) Vi avslutade med passage-piaff-passge övergångar och den sista av dom var så himla bra! Tror jag skrek typ rakt ut efteråt, Goodie var nog också nöjd för han stannade och inväntade en stor kram från matte! Tur vi var ensamma i ridhuset, haha
Jag avvaktar dock någon dag till med anmälan, det kändes inte riktigt såå säkert än.. 
 
 


Åker iväg på äventyr!
Jag har iallafall en snäll hovslagare! Jag får åka iväg och möta upp honom så fixar han skon på min lilla pålle, hur bra som helst!
Åker också förbi klubben jag rider för då - Tosseryd, så tänkte passa på att låna deras fina ridhus en sväng! Hoppas vi kan träna lite programdelar om Goodie känns okej :)
 


Word...


Godmorgon!
Ny vecka, och denna veckan hade jag redan noga utplanerat.. Men en liten tappsko förstörde alltihop, tänk vad lite som gör det?! Vad fruktansvärt sårbara vi ryttare/hästägare är, egentligen oavsett hur många hästar man har. Lite läskigt!
Jag får helt enkelt ta det som det kommer litegrann, men finns ingen mening med att gå in och försöka starta en svårklass om jag inte hunnit rida så många dagar innan. Hela förra veckan ser ju jag som en vilovecka och den var ju tanken att den skulle vara över som igår helst.. Nu är det absolut inte hela världen för Goodie, då han klarar av att vila lite. Jag är mest orolig över hans tunna sulor som gärna gör att han får långdragna hovbölder när han gått utan skor - jag har ju varit med förr så att säga! ;) Men jag behöver ju inte måla upp det värsta scenariot nu, men jag är ganska inställd på att det inte blir någon tävling iaf, just nu.
Givetvis ska jag ju dock åka och ta hand om Goodie vilket fall, ett plus iaf - Goodies sår på bakbenet hade igår slutit sig helt! Nu ska det få växa ut lite hår så hoppas jag han slipper ett stort och fult ärr bara. Tur jag haft en bra veterinär och en snäll mamma som stått ut med alla mina samtal och mms.
Dessutom fick jag i hela denna sårhärvan lära mig något nytt - det är vetenskapligt bevisat att hästar faktiskt läker lika bra (om inte tillochmed bättre?!) med bandage och kompresser på än att "lufta" som många gärna vill göra. Men då ska man undvika allt vad jodopax och salvor/sårspray och sådan skit heter (det visste jag dock redan..) och köra på vatten eller möjligtvis lite koksalt och sedan ev någon speciell kompress som är anpassad till hur just detta sår "beter sig".. Sedan bandage då såklart, och detta får gärna sitta på i flera dagar om det går och sitter kvar bra. Ja, och det gav ju bra resultat för oss som hade ett ganska tråkigt sår där ett tag även om det aldrig gick in i någon led som tur var! Har funderat på att visa er bilder på hur det såg ut, men jag har själv så himla ont av sådant så jag låter faktiskt bli. Nu kan jag ju dock visa en efterbild iaf någon dag för nu ser det så fint ut så! :D
Däremot kan ni få kika på hur jag och Goodie höll modet uppe med hjälp av färgglada bandage när vi kände oss uppgivna där mitt i alla bandagebyten, han var minst sagt färgglad några veckor där ;)
 
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >