Fredag!
Dagen innan tävling - älskar tävlingsförberedelser! Stackars Goodie bara, han får stå ut med mig i en himlans massa timmar bara ;)
Idag blir det en lättare check bara, det var visserligen vad gårdagens pass bjöd på också eftersom Goodie skötte sig bra..
Som vanligt när jag är själv i stallet innan jag ska rida så stod jag och Goodie och snackade lite skit, ja mest jag kanske.. Jag tror Goodie mest ojade sig över att han blev störd mitt i sin skönhetssömn..
Vilket fall, jag stod och pratade lite om att jag helt missat både startfältet och domartrion som ska dömma på Lördag.. Att vi dessutom kommer och sitta och värma upp med namn som Charlotte Haid- Bondergaard, tja det är ju ganska häftigt! Det är många sådanna namn som dyker upp numera på startlistorna när man är ute i dessa klasser.. Men "vi" pratade iallafall lite extra om domartrion som jag sett ska sitta kvar och dömma klassen efter våran - en Grand prix! Detta tror jag Goodie fastnade för, eller jag kan tänka mig det iallafall..
Jag värmde upp i lugn och ro och eftersom han kändes fin så tänkte jag att jag bara testar att rida igenom programmet och sålänge han gör allting okej så kan han få sluta efter - jo men tjena! Goodie gör allt han ska och givetvis lite till, ett par bonusrörelser hinner man med och trycka in såklart. Travprogrammet, innan och efter halterna/ryggningen han vi med lite piaff. Detta känns ändå som han börjat hålla isär lite nu, men jaja okej, han är i en inlärningsperiod och jag tycker faktiskt det är okej att han försöker. Jag hittar på något som gör att han fokuserar på mig istället, vilket han tillslut ändå gör!
Hela galoppdelen kände jag dock att han gick och väntade, och när Goodie blir sådandär då vet jag att snaaart kommer det en hög med byten.. Det gick fram tills de sista metrarna i galoppen, som han förövrigt gjorde riktigt fint(!!) och efter dessa 7 byten i vartannat så satte jag mig så stilla jag bara kunde - ni kan gissa vem som fortsatte med 5 byten i varje va?! Haha, jag är helt säker på att han kommer lägga in några sådanna på lördag också, men vad fasen?! Då får jag ta lite avdrag då, äntligen har han förstått! Det är alltid ett bra tecken när Goodie börjar göra det själv, man liksom känner att han bara vill så gärna visa att han vet vad jag menar - han har kommit på hur man gör!
Kanske om jag kan vara snabb och ge honom en klapp efter sista bytet så brukar han avbryta sina påhitt.. Jaja, han var toppenfin iallafall och var det något så får piloten ta på sig det som var för Goodie skötte sig i övrigt felfritt!
Jag gjorde bara om bytena i vartannat, som satt bra även andra gången - plus några bonusbyten i varje.. Tredje gången blev det bara 7 i vartannat, men Goodie delade min besvikelse över att det var slut där och att vi inte får göra dessa svåra grejer ;)
Det lustiga är att jag bara EN ENDA gång provat att lägga bytena i varje på en diagonal (med vilje), just för att lära honom att urskilja detta med alla andra serier tills de är mer befästa. Men om det är något Goodie är bra på så är det att snappa upp saker han själv tycker att han är kung på så! Meen som vanligt - han gör mig bara glad! Tänk att vara 66år gammal och fortfarande kunna utvecklas och tycka dressyr är det roligaste som finns?!
Annars då?! Tränade vi på alla sådannadär vanliga saker som folk tror att man inte gör längre bara för att man rider högre klasser i dressyr - fattningar, hörnpasseringar, halvhalter, tempoväxlingar, att han ska spåra riktigt.. Alltdetdär svåra som gör de svåra rörelserna mycket lättare :)
Men han kändes som sagt fin, så passet blev inte sådär väldigt långt. Dessvärre fick han en lång stund i spolspiltan efteråt där han blev duschad, borstad, masserad och sådant mysigt. Goodie var inte lika nöjd som jag var, men han är ju inte så gammal.. Kanske han lär sig med åren att stå still när man pysslar med honom?! Tveksamt..
 
Men vi hörs senare! :)
 
 MalinKalin

http://malinkalin.blogg.se

Hihi vad rolig han är :)


Molly Bergh

http://www.nouw.com/mollybergh

Åh söt han är. Stort lycka till imorgon! :)

Svar: tack snälla du! :D
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >