Gårdagens start..
Ja vart ska man börja?!
Jag är fortfarande besviken på mig själv, håller på att ladda upp filmen nu så ni kan se ändå. Men är inte alls särskilt glad över att visa upp den.. hehe.
Jag tänkte ändå berätta för er varför jag faktiskt är besviken så ni inte tror jag är allmänt otacksam, för jag är verkligen jätteglad över våra fina poäng! Det känns fantastiskt att kunna rida på den nivån och göra en sådan ritt, men fortfarande få såpass bra procent - det gjorde mig nog mest glad!
 
För det första var Goodie väldigt matt, flera veckor där han nu gått ute dygnet runt har satt sina spår - definitivt! Samtidigt tycker jag det är skönt att kunna erbjuda honom detta just nu, då han lagt på sig fint under denna tiden. Men ja, trött i kroppen var han så det får bli några fler dagar inne nästa gång innan tävling helt klart!
För det andra, slarvigt nog glömde jag ändra om mitt kandar efter att jag lånat ut det.. Jag om någon vet hur känslig Goodie är för att bettet sitter för högt (i detta fallet) då han gärna vill ha det väldigt långt ner och tyvärr hade jag väldigt mycket problem med stödet i handen. Jag har ingenting i handen när det blir så..
Detta försökte jag lösa med lite längre tyglar för att få honom att komma mer fram till stödet liksom, tyvärr tycker jag personligen att det bara ser ut som att jag rider mer för långa tyglar.. Det ser bara slarvigt ut!
Sedan tycker jag också att jag blev lite ofokuserad, säkerligen mycket för att man inte får ta för mycket i munnen på Goodie när han går och blir så känslig. Då krullar han ihop hela kroppen, för jösses vad han kan detdär med att bara släppa allt och bli mega känslig för minsta lilla! Suck.. Det ser man dock inte så mycket när man tittar på filmen, men jag som känner honom kan ju se min egen känsla att "rör du så dör du" ungefär, haha nej inte riktigt så illa men hade jag själv tagit tag i honom där och bara själv tagit stödet så hade det blivit väldigt hackigt och tveksamt.
Travprogrammet var helt okej, lite vingligt då jag inte får röra för mycket och de ökade gångarterna blev lite halvdana logiskt nog eftersom jag inte fick hålla i honom.
Skritten var väldigt kort då jag inte ville gå på honom eftersom jag provat att trampa lite på framridinigen, då kan det lätt slå över i att han börjar takta i skritten sedan.. Men jag ville prova lite just för kommande klasser. Han började dock aldrig takta, men jag red som en liten fegis helt enkelt ;)
Galoppen var stundtals ganska bra, red litemer frammåt än vad jag gjort det senaste för att få honom fram till handen och i galoppen kändes det faktiskt bättre! Dock var jag supernära att glömma vägen två gånger eftersom jag fokuserade på annat.. Innan första serien satt jag och velade om det var piruetter, vanligt byte eller kanske en serie.. Kom tillslut fram till att det var 5 i vart tredje och då var det liksom dags att börja byta. Snälla Goodie lyssnade dock snällt ändå - där räddade han matte iaf!
Piruetterna kände jag redan innan jag påbörjade att han helt enkelt inte orkade så jag red på lite fart och hoppades helt enkelt att piruetten i sig skulle bromsa upp honom. Hade jag samlat upp inför piruetten hade han förmodligen brytit av till trav och då är det inte lätt att vända ett helt varv.
Första blev för stor såklart, andra blev.. blev ingenting.. Men det var också ett beslut jag tog och det får ju också jag ta på mig!
Sedan kom jag till det som retar mig mest - bytena i vartannat! Jag vänder in på diagonalen, känner att jag har honom inte helt rakt, och när jag tränar då så brukar jag ge hjälpen - inget händer, men det brukar leda till att Goodie ändå vet vad som är pågång att hända - blir lycklig och helt enkelt gör hans älskade byten i vartannat ändå fast på nästa hjälp jag ger. Så jag var helt enkelt inte med på att Goodie skulle börja byta när jag gav hjälpen, inte han heller uppenbarligen då han bytte lite jämfota bak.. Jag backade av, tog en förhållning för att få tillbaka han på jorden och då fick vi såklart 3 språng till andra bytet istället. Det fick jag sedan i protokollet som räknefel på första - väldigt onödigt från min sida! Men Goodie gjorde ju det jag bad om så ännu en gång kan jag inte skylla på honom, föresten.. Kan man någonsin skylla på hästen egentligen?! Kanske när det blir för många byten som Goodie brukar klämma in, men väldigt sällan annars ;)
Fick också en taktmiss i sista travökningen, även den var för att jag var där och grejade..
Mycket missar helt enkelt, men Goodie gjorde som vanligt sitt bästa och jag tyckte ändå att han faktiskt väntade på mig istället för att ta egna beslut! Fördelen med dessa svåra program, det är inte så mycket transportsträckor så han hinner inte med att planera in sina egna moves för att han hinner få tråkigt.. Dessutom var jag glad att se att singelbytena faktiskt var riktigt fina! Vi fick många 7or på dom, och det har ju vi haft svårt för det senaste som ni vet..
 
Jag blev väldigt glad över poängen och protokollen igår! Det finns mycket och hämta och vi fick väldigt fina kommentarer ändå!
 
Här har ni förövrigt filmen om ni vill se själva..
 Lizette

Det ser jätte fint ut!

Svar: Tack snälla du!
JennyM Dressyr


Carro

Det ser väldigt bra ut! Så tycker inte du ska känna dig så besviken som du ändå säger att du känner! Man ser på din häst att han tycker det är kul och han gör sitt yttersta! Du ska vara mer än nöjd med denna tävlingen tycker jag riktigt bra och från filmen ser det väldigt fint ut! (även fast jag vet att det är en annan sak att sitta på hästen och känna känslan av att det inte alls känns så bra som det ser ut) ;) visst att det är lite missar här och där men så är det ju allting är inte alltid perfekt! Men vad gör de?? Du har en super fin häst som ser ut att tycka om dig mer än något annat och det är ju ändå huvudsaken!

Svar: Men alltså åh vad glad jag blir! Tusen tack 😃
JennyM Dressyr


S

ÄLSKAR att du stannar alldeles innan du börjar programmet och pratar med Goodie! Har sett det på en annan film från en tävling också. Det ser så äkta och vackert ut!! (eller hur man ska uttrycka sig...) :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >