Godmorgon!
Ny vecka, och denna veckan hade jag redan noga utplanerat.. Men en liten tappsko förstörde alltihop, tänk vad lite som gör det?! Vad fruktansvärt sårbara vi ryttare/hästägare är, egentligen oavsett hur många hästar man har. Lite läskigt!
Jag får helt enkelt ta det som det kommer litegrann, men finns ingen mening med att gå in och försöka starta en svårklass om jag inte hunnit rida så många dagar innan. Hela förra veckan ser ju jag som en vilovecka och den var ju tanken att den skulle vara över som igår helst.. Nu är det absolut inte hela världen för Goodie, då han klarar av att vila lite. Jag är mest orolig över hans tunna sulor som gärna gör att han får långdragna hovbölder när han gått utan skor - jag har ju varit med förr så att säga! ;) Men jag behöver ju inte måla upp det värsta scenariot nu, men jag är ganska inställd på att det inte blir någon tävling iaf, just nu.
Givetvis ska jag ju dock åka och ta hand om Goodie vilket fall, ett plus iaf - Goodies sår på bakbenet hade igår slutit sig helt! Nu ska det få växa ut lite hår så hoppas jag han slipper ett stort och fult ärr bara. Tur jag haft en bra veterinär och en snäll mamma som stått ut med alla mina samtal och mms.
Dessutom fick jag i hela denna sårhärvan lära mig något nytt - det är vetenskapligt bevisat att hästar faktiskt läker lika bra (om inte tillochmed bättre?!) med bandage och kompresser på än att "lufta" som många gärna vill göra. Men då ska man undvika allt vad jodopax och salvor/sårspray och sådan skit heter (det visste jag dock redan..) och köra på vatten eller möjligtvis lite koksalt och sedan ev någon speciell kompress som är anpassad till hur just detta sår "beter sig".. Sedan bandage då såklart, och detta får gärna sitta på i flera dagar om det går och sitter kvar bra. Ja, och det gav ju bra resultat för oss som hade ett ganska tråkigt sår där ett tag även om det aldrig gick in i någon led som tur var! Har funderat på att visa er bilder på hur det såg ut, men jag har själv så himla ont av sådant så jag låter faktiskt bli. Nu kan jag ju dock visa en efterbild iaf någon dag för nu ser det så fint ut så! :D
Däremot kan ni få kika på hur jag och Goodie höll modet uppe med hjälp av färgglada bandage när vi kände oss uppgivna där mitt i alla bandagebyten, han var minst sagt färgglad några veckor där ;)
 
 
 Malin

Vad jobbigt för er men himla härligt att det läker så bra!! Är tacksam att vi slipper sår bild dock, får sån ångest av det, bara härligt att veta att ni är på bättringsvägen ;)!
Jag undrar om du har dina kontaktuppgifter någonstans på bloggen? Hittar dem inte, är dock sämst på sånt här så det kan vara jag som bara inte ser.. Men om jag kan få din e-mail adress så kan jag ta min fråga där med dig ist? Det angår träning :)
Tack för en jätte fin och inspirerande blogg!!

/Malin

Svar: Du kan maila mig, jmdressyr@hotmail.se :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >