Stanna upp och njut!
Jag har många anledningar till att njuta lite extra när jag rider in på tävlingsbanan på lördag, precis som alla andra gånger jag rider innanför dedär staketen..
När jag råkade ut för ridolyckan för 6 år sedan och fick reda på att jag kanske inte skulle kunna gå riktigt eller rida igen, så kan jag erkänna att dendär viljan med tävlandet och att klättra upp i klasserna, sakta men säkert bara rann av mig.. Helt ärligt så hade jag faktiskt accepterat läget, även om jag alltid haft drömmar som kan tyckas vara ouppnåliga..
Gå kan jag ju, även om jag inte gärna går ut och promenerar. Rider gör jag ju också, med redan för ett par år sedan så vet jag att jag pratade om att jag inte skulle kunna rida högre klasser igen - och jag trodde verkligen aldrig det skulle gå! Knappt idag gör jag det. För visst har jag en hel del problem som jag stöter på tack vare min skada, men nästan allt handlar faktiskt om inställning. Jag får komma på andra sätt och vägar till att nå mitt gamla drömmål som jag hade för så många år sedan.
Jag njuter verkligen varje gång jag tänker på att tillochmed jag själv har låtit mig övertygas att jag inte skulle kunna klara det jag idag faktiskt gör. Det är en så himla härlig känsla att faktiskt göra det! Jag är tacksam gentemot Goodie som står ut med mig och mina konstigheter varje gång jag rider innanför dedär vita staketen och jag uppskattar så att han alltid försöker göra sitt bästa att förstå vad jag menar.. Det är dessutom mycket tack vare honom som även de mer krävande rörelser går bättre och bättre och faktiskt gör mindre ont än i början. Jag väljer dock mina "duster" med mitt knä numera, jag har nämligen lärt mig den hårda vägen att vissa duster är inte värda att ta.
Men något jag lärt mig efter alla dessa år, smärta kan vara bra att utmana ibland - för att puscha fram dendär smärttröskeln sakta men säkert. Samtidigt som man bör lyssna på när smärtan tar över helt också..
 
Jag skriver tyvärr inte särskilt mycket om mina dagliga problem för er, jag anstränger mig att försöka dela med mig. Men jag är en sådan person som mår bäst av att inte gå och älta detdär med smärta och annat för andra, jag tänker på det, tycker synd om mig själv en stund - sedan släpper jag det och går vidare! Jag tycker om det med mig själv, och upplever att det hjälpt mig väldigt mycket sedan olyckan. Att inte hänga upp mig för mycket på det dåliga, acceptera och sedan välja att göra något bra av det som går. Jag tror få personer i min omgivning ens tänker på att jag lever med den smärta och de problem som jag har pga detta, som jag faktiskt gör - just för att jag inte springer omkring och tänker/pratar om det hela tiden. Men det är ett val jag gjort, att inte göra det..
Däremot försöker jag stanna upp och påminna mig om allt som faktiskt är riktigt roligt, som tex detta med tävlandet och att jag mot alla odds tagit mig tillbaka till den nivå jag var på innan olyckan - och förbi! Med tanke på hur mina dagar/nätter ser ut så är jag fasen sjukt stolt över mig själv, och det är helt okej att vara stolt ibland. Jag menar inte att någonannan inte har kämpat, men fasen vad jag har kämpat! Från att sitta och grina av lite lättridning i flera veckor, till att sitta och träna piaff och passage - jag blir glad av att bara tänka på det!
 
Tack Goodie för att du gör mig till världens lyckligaste haltaLotta! Jag är så glad att jag fått göra denhär resan just med dig ♥
 Stina Björklund

http://sbjooo.blogg.se/

Lycka till på lördag! www.stinabjo.blogg.se

Svar: Tack snälla du! :D
JennyM Dressyr


Cornelia

Är så imponerad och otroligt inspirerad av dig! Skadade mitt knä i en ridolycka i mars i år och jag ska inte jämföra mig med dig då jag (tyvärr!) tror att du har det värre än jag. Men! Just nu försöker jag komma tillbaks till ridning sakta men säkert och du inspirerar mig till att inse att allt är möjligt! Just nu kan jag rida lite grann, tål inga tvära kast eller stötig trav, för att inte tala om lättridning... det går inte alls än! Men mjuka hästar och skritt och galopp går bra, bara det är faktiskt fantastiskt! Ibland fastnar jag i negativa tankebanor och tänker på allt det jag inte kan än, men om man vänder på det och tänker på allt som är möjligt känns det genast bättre :) tycker det är så himla kul att du är uppe i de klasserna du är nu, det är ju inte lätt ens om man är helt okej i kroppen. Lycka till i helgen, du och Goodie är fantastiska :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >