Torsdag..
Idag gäller det.. nu är det min tur att åka till farbror doktorn! Jag får dock fundera både en och två gånger om det verkligen är läge att bedöva båda sidorna idag.. Det kommer ju som sagt väldigt lägligt med en häst som ska promeneras eller ridas helst två gånger om dagen iaf. Har jag tur så har min läkare kommit fram till en bedövning som inte är så stark och ändå kan hjälpa en stund?!
 
Goodies besök igår då? Skrev jag ens så mycket om det?
Måste börja med att säga att jag älskar veterinärerna på Widebäcks klinik, igår fick jag den andra - Cecilia (tror bara de är två iaf?) och hon var som vanligt extremt noga! Så noga att hon fick påminna mig om att hon bara gjorde allting för säkerhetsskull!
När jag kom till kliniken så var Goodie väldigt öm i hela benet, svullen, halt och tyckte bara allmänt synd om sig själv.. Han hade också en matte som gjorde samma sak..
Dock var det såklart ingen feber, men han kikades igenom och fixades iordning för att kunna spolas och så..
De försökte på alla sätt och vis att se om det var djupare sår än vad man kunde se själv, och de försökte också spola koksalt för att isåfall göra rent i leden om det hade kommit in något. Det sa dock ganska tvärstopp så antingen har det läkt eller så var det helt enkelt ingen fara från början.
Dock med tanke på svullnaden som blivit under natten och ömheten/hältan så behandlades han för lymfangit, så han ska nu få penicillin in i halsmuskeln. Det är enbart av den enkla anledningen att pasta inte har lika bra effekt och dessutom kan vara dödligt ihop med ett lugnande medel som man ofta ger hästarna när man ska undersöka dom.. Inte så många som vet, men kan vara nyttigt att tänka på!
Han fick också lite smärtstillande i hopp om att det skulle göra lite mindre ajaj..
Just det, vi han även med att röntga honom för att kunna utesluta allting.. Det såg toppen ut, så det var ju skönt!
Goodie blev rejält omplåstrad med världens största bandage och jag visste med en gång att det skulle göra min häst fullkomligt döende.. Jag fick skratta lite när jag sedan blev tvungen att ha en medhjälpare för att få ut honom till transporten eftersom han hoppade så mycket på 3 ben att han nästan välte, vilket han också gjorde hemma i boxen en gång senare på dagen.. Alltså panik på den hästen!
Men är man en diva så är man, han ville nog ha en annan färg på bandaget eller något, därför han försöker sparka av sig det så kraftigt! ;)
Jag skrattade ganska gott åt honom i början när jag släppte ut honom i en liten hage och insåg att jag hade kunnat ta bort staketen för han rörde inte högerbenet ut fläcken, utan han passade på att äta runt sig bara genom att snurra på det bandagerade benet.. Alltså?!
Dock glömde han av sig efter ca 30 minuter för då blev han såklart jättestressad av att hans kompisar inte var tillräckligt nära.. Tillslut gav jag upp och släppte ut honom i deras hage och efter några steg dök han ner i gräset. Knashästen!
 
Jag ska till stallet nu på förmiddagen tänkte jag och gå ut med Goodie en sväng innan det är dags för mig att åka, pappa måste köra och jag har fått order om att ta med mina favoriter K1 och K2 - krycksen! Mina bästa vänner.. not!
Lite oklart än om hur jag känner mig efter besöket.. jag kanske har gått och stressat upp mig i onödan och sedan står där och får en liten shot i ljumsken bara och så försvinner det på någon timme? I knäleden får jag dock något riktigt tungt alltså, ingen vanlig torsdagsdrink där inte ;) Haha nej men, vi får se... Jag hoppas att jag får bra resultat en kort stund så inte allt annat blir påverkat.. Eller föresten, vill jag ha bra effekt av den? Vad innebär det då för mig?! Haha, det har jag inte ens tänkt på! Att jag måste ha ett förlamat ben föralltid för att slippa ha ont?! Haha jahaja, dethär blev just intressant..
 
Lucky och hennes bästa vän! <3Gabbe

Den bilden bara måste jag få!! Va glad hon ser ut Dixen 😘 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >