Duktig häst!
Äntligen har vi testat på några svårare saker igen jag och Goodie, lite piruetter och "riktiga" galoppslutor.. Han var såklart lite ringrostig men i slutet kändes han faktiskt riktigt fin!
Goodie var nog nöjd över att jobba igen, för några gånger tog han i så mycket att han knappt visste hur han skulle ta sig ur det igen - knäppis!
Någon som är duktig på knep till att träna den "saxen" som är i PSG? Goodie förekommer mig mest hela tiden och när han inte gör det, eller inte får göra det så blir det plötsligt jättesvårt.. Rider mycket sluta, ställer om och gör skänkelvikning tills han väntar och när han väl gör det så kan han ev få byta och fortsätta in i nästa sluta. Men då kommer det stora problemet, jag vill att bytet ska vara första steget in i nya slutan och det är det vi inte riktigt får till tycker jag.. Slutorna i sig blev däremot riktigt fina idag, fick han som ett litet gummiband i handen som går att ställa åt alla håll och kanter utan att han för den delen släppte bettet. Riktigt kul!
Goodie fick också träna på något som vi gjort väldigt mycket i vinter, att "vagga" fram galoppen, öka ett visst antal steg, minska ett visst antal och detta enbart med sitsen. När han lyssnar på detta så lägger jag in bytena och gör dom när jag ska eller har ökat något steg för att få litemer tryck i bytet. Svårt dock för ibland får jag massa tryck - baktill! ;) Men detta är riktigt bra sedan när man rider serier, då kan man minska och öka emellan bytena på ett helt annat sätt när man börjar bli snabb nog. Svårt men vi börjar få kläm på det! Idag kunde han gå fram - byta och sedan direkt komma tillbaka i en väldigt samlad galopp efter bytet.
Som ni märker var det mest fokus på galoppen idag, vilket är gångarten vi behöver jobba mest med så.. Jag vill heller inte köra igenom hela registret på honom eftersom det är mycket nog med övningar som vi rider nu i bara galopparbetet. Så jag försöker ha en gångart som får litemer fokus vissa dagar för att inte trötta ut både Goodies huvud och musklerna.
Han var duktig iallafall!
 
 Jaqueline lindström

http://jlindstromdressage.se

Gör slutan från medellinjen mot spåret och fortsätt i förvänd sluta :) fortsätt i den förvåna galoppen några gånger och när du känner dig redo så har du en perfekt ingång till nästa sluta eftersom hästen har rätt böjning i kroppen om du bara ställer om och byter galopp, då kan man bara "glida" in på nästa linje :)


Mari

Om du inte var på Carl Hester Clinicen, läs referatet från den här http://www.tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2015/1/Fralst-publik-i-Flyinge/
Finns många bra tips!

Svar: Tack för tipset Mari! :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >