Guldstjärna
.. till min häst idag! Eftersom vädret var så himla fint gav jag mig ut en sväng för att värma upp Goodie, han var pigg och väldigt spänd till en början, men när han insåg att det bara gjorde det hela jobbigare för honom själv så blev han riktigt fin. Ingen lång tur egentligen, men det behövdes faktiskt inte heller.. Sista biten tränade vi lite piaff när han ändå var såpass taggad och detta var nog den bästa piaff-träningen vi gjort! Jag minns att jag testade någongång precis innan han fick sin lilla vila nu och då blev han bara jättespänd och stressad eftersom vi inte tränat detta alls mycket det senaste. Men utomhus brukar det komma mer naturligt tycker jag..
Väl hemma igen så red jag kanske 10 varv i ridhuset men han kändes så himla fin så jag joggade av honom och skrittade ut en liten sväng till istället.
Piaff är ju absolut inget vi tränar för att kunna visa upp, detta året kan jag räkna på två händer hur många pass jag tränat piaff på honom. Då var de flesta där kring januari när vi fick massa bra hjälp från duktiga tränare.. Februari/mars har jag fokuserat på helt andra saker och bara provat när jag känt att "här kan det nog passa sig att lägga in lite tramp" för han blir himla fin efter detta tycker jag.
Idag gjorde han en övergång från samladtrav direkt ner i piaff där han trampade riktigt hela vägen och han har så oerhört lätt att stå precis på stället! Goodie vart väldigt stolt efter denna övergång för då fick han massa klappar och beröm, då går han och bröstar upp sig så stolt så..
Väldigt kort men bra pass idag, mer krav på samling då som ni kanske förstått men han känns som vanligt igen så det ska inte vara några problem.
Extra härligt då vädret var såpass fint idag att dom fick en del av sitt eftermiddagshö ute i hagen också! Det går dock ingen nöd på våra hästar då dom ändå går ute nära på 12 timmar om dagen, men det är ändå lite vårtecken tycker jag :)
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >