Nu då?!
Idag var Goodie halvvägs tillbaka till sitt vanliga jag igen, dock inte riktigt där han var när han blev sparkad.. Det är svårt för än sålänge känner jag bara en liten stund på litemer krävande rörelser och idag blev han tyvärr väldigt hög och spänd av det arbetet. Det är hans akilleshäl överlag, men idag var det lite värre än vanligt.. Jag kommer fortsätta med lugnare pass veckan ut, men avsluta med lite jobbigare arbete och ställa lite högre krav några minuter. Men prio ett i detta är ändå att han ska hålla sig mjuk bara, så blir han lite som han blev idag får man liksom backa tillbaka och försöka igen..
Vi har nu hårdtränat några dagar på övergångar från galopp, både "ner" i trav, skritt och halt. Det går bättre nu och jag lägger in detta på ställen där inte alls Goodie är van vid att det komma skall. I början blir han nästan lite stött sådär, men när han gjort det en eller två gånger så börjar han vänta bättre på mig!
 
Förövrigt, jag hatar att säga att man ska göra en övergång från galopp ner till trav, jag vill egentligen att det ska heta fram i trav och tillochmed fram i halt.. För det är faktiskt det det handlar om, att hästen behåller bjudningen in i nästa gångart, även om det är uppåt eller nedåt. Tillochmed i en ryggning ska ju hästen tänka frammåt..
Tänker man såhär när man gör en övergång från galopp till skritt så blir oftast övergången mer naturlig tycker jag och man behåller flytet på ett annat sätt.. Det handlar mest om att vi ska tänka rätt i övergångarna, snarare än själva ordet, men jag tror ni förstår vad jag menar?! 
Bara en tanke såhär på kvällskvisten.. 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova, kanske kolla på en extra dålig film som man lätt kan somna ifrån.. ;)
 
 Emma

http://teamferlin.blogg.se

Hört att "kraven" vid just övergångarna är något dressyrdomarna kommer fokusera lite extra på i år, så det är värt att träna på :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >