Ser nästan rött..
Jag blir faktiskt både arg och besviken när jag läste denhär artikeln idag, och den har rört runt i hela bloggvärlden minst sagt..
Ja, jag är också såkallad "hästbloggare" men i detta fall kan jag ju dock kanske inte ta åt mig av det som skrivs i denhär artikeln överhuvudtaget, samtidigt som jag faktiskt lider med Tyra Sjöstedt som i mina ögon blir påhoppad i detta fallet..
Jag vill börja med att säga till "ponnymamman" - när jag gick i femte klass fick jag lära mig en sak i skolan - hur man debatterar. Då finns det också en hel del saker du får veta som man absolut inte bör göra, då har man nämligen sjunkit till en såpass låg nivå att man inte kan längre räkna det som en debatt, kort sagt - du har redan förlorat.. Överst på listan av största "Dont's" står - Gå aldrig någonsin till personangrepp!
Dethär lärde jag mig - 11/12 år gammal, och jag skulle än idag aldrig någonsin uttrycka mig på det sättet du skrivit om den här personen, på en sida som SVT och dessutom komma med helt falska anklagelser. För helt ärligt lägger du över allt det du skriver i mångt och mycket på personen i fråga, hur kan man göra så som vuxen människa?! Obegripligt... Är du nu en bättre förebild tycker du?
 
Jag tycker det är fruktansvärt att denhär såkallade smalhetsen och skönhetsidealen förflyttat sig mer och mer ut till stallen, men jag ser inte att detta har med hästbloggare eller andra bloggare heller för den delen - att göra. Det kan i vissa avseenden ha en bidragande faktor, men då handlar det sällan om de stora hästbloggarna, utan snarare dom mindre som på något sätt lyckas trigga upp varandra. För när jag läser de stora hästbloggarna så ser iallafall jag bara sunda, inspirerande, affärstänkade kvinnor som skriver om det dom älskar mest i hela världen..
 
Folk som kommenterar försöker nu också styra in denhär debatten och skylla på att det är bloggarnas fel att märkesutrustningen är väldigt viktigt i stallet och ja - utrustning i media är alla märkesföretagens stora dröm! Men det är knappast bloggarnas fel hur priserna är satta, vad som tillverkas, hur det tillverkas eller vad som kommer ut på marknaden. Det är faktiskt vårat ansvar att granska detta och se lite realistiskt på det hela, och är man nu en förälder till ett barn så tycker jag att det är dennes ansvar att avgöra om den vill och kan köpa märkeskläser eller ej. Precis som i allting annat, det kan ju knappast vara en nyhet att märkesberoendet gått längre ner i åldrarna redan utanför stallet? Är det också hästbloggarnas fel eller vem ska vi skylla på då? Kanske du själv för att du som förälder som lät ditt barn få sin första surfmobil eller platta som 4-5 åring? Det är också ett sätt att se på det?!
Egentligen tycker jag det är alla föräldrars egna ansvar att avgöra när dom ger sina barn en mobil eller dator första gången, det rör inte mig i ryggen. Men ibland är det bara lätt att skylla ifrån sig och kanske inte ta reda på vart det verkliga problemet ligger?!
Det finns så otroligt många infallsvinklar på detta, och jag säger inte att det har med detta jag skrivit att göra och jag anklagar ingen för något, förutom då "ponnymamman" som kommer med ogrundade och falska anklagelser på en person som absolut inte förtjänar det! Sluta skyll ifrån er på andra och se till er själva - och ta tag i det om det är ett problem! Men häng förtusan inte ut en människa på detta sättet..
Jag är väldigt besviken över att dethär egentligen debatteras överhuvudtaget, likaså att jag känner att jag bara måste få skriva av mig - nu är jag fasen lika dålig själv! Även om jag sett mest kritik riktat åt det hållet som också jag själv riktar min kritik, så spär också den motsatta sidan på dethär extra och det har istället blivit någon form av hatkupp mot just precis en person.. Skrämmande och pinsamt, jag skäms tyvärr..
 
Men i allt detta vill jag ändå tala om att själva grunden i denna debattartikel tycker jag är viktig! Det är viktigt att det tas upp, då detta är ett stort problem - dock inte bara i stallet.. Jag tror heller inte det går att göra något åt, om man inte behandlar det såkallade "grundproblemet", men att skylla det på en specifik person är allt annat än rätt och det är också där hela artikeln tappar sin mening och också trovärdighet, åtminstone i mina ögon!
 
 
 Att tala är silver, att tiga är guld..
 
 Anonym

WORD!


Matilda

http://skogsrusset.se

Tummen upp till det här inlägget!


Jag tycker det där är så svårt. Min dotter som är 7 år undrar när hon ska få en mobil, och omn hon får sminka sig innan förskolan. Min reaktion på detta är såklart ABSOLUT INTE! Men jag känner mig rätt så ensam om det. Jag önskar att vi föräldrar orkade stå emot som en enad front och vägra låta våra små barn bli små vuxna. Men tyvärr är det så många som faller för argumentet "Alla andra har/får" och tillslut sitter vi alla där, för ingen vill vara den hemska föräldern som förvägrar våra barn ngt som alla andra har. Jag får seriöst panik!


Malin

http://doohs.blogg.se

Jag tycker Ulrika har många bra poänger och att Tyra skulle bli påhoppad läser jag det inte som. Jag blir faktiskt förfärad när jag ser en del av internetkulturen idag, det är därför jag håller mig till din och ett par andra lite mindre duckfaciga bloggar.
Alla mina favvobloggare känner sig tydligen kränkta (du, Ingrid och Linn) av Ulrika och jag förstår inte helt varför. Men kul med åsikter! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >