Godkväll!
Jag kommer inte säga godnatt riktigt än, för jag kom nyss hem från stallet.. Haha, jag var så inspirerad efter gårdagen, men jag hade lovat mig själv att låta Goodie vila två dagar med tanke på att det blev några tuffa dagars träning nu. Så jag fick hålla mig lite ifrån stallet så länge som möjligt, jag kompenserade dock det med att hoppa upp på en ny elevs häst.. En dressyrponny som går hoppning, som verkligen föll mig i smaken! Väldigt fin faktiskt, lite svag i sin bakdel men jag gissar att den kommer kunna bli väldigt fin! Kul att rida ponny igen också.
Hade flera timmars träningar idag, och även imorgon har jag några - fullt upp! Men det är kul och väldigt lärorikt :)
 
Imorgon däremot, då ska jag rida igen! Nu är det fullt fokus inför tävlingen på söndag - jag är megataggad!
 Sanna

Jag såg på Linns blogg att du sagt att Goodie inte skulle kunna gå lätt klass på 70%?
Varför skulle han inte kunna göra det? Förstod inte den kommentaren alls, och är övertygad om att du har fel ;)

Svar: Alla hästar går att styra runt i lätta klasser, men vissa hästar passar där bättre än andra bara :) Lätt klass passar inte Goodie riktigt tyvärr, nu får inte jag tävla det, men när jag opererade mig för några månader sedan fick en väldigt duktig kompis till mig träna och tävla Goodie.. Hon skötte sig hur bra som helst, men eftersom det inte "händer" så mycket så blev Goodie svår att manövrera och det blir svårt att rida.64% trots att ryttaren både sitter och rider fint! På en häst som några få veckor gör debuten med mig i Msva på nästan samma procent..
Det är klart det går att styra runt en LA, men med vissa hästar får man mer ut i högre klasser bara där dom får fler uppgifter.. och som sagt hon som red honom är absolut ingen sämre ryttare än mig på något sätt så det hade snarare med min, ändå ganska välutbildade, häst att göra :) då kan man jämföra med en del yngre hästar, tex min gamla unghäst som gick Falsterbo förra året - han kommer definitivt vara en häst som blir som bäst längre fram i livet när mer samling och svårare rörelser är med i programmet. .Då kommer både kropp och huvud komma till rätta på ett helt annat sätt! :)
JennyM Dressyr


Sanna

Jag fattar vad du menar men var in och kikade nu och ni hade ju över 70% i er första LA och i flera MsvC och sedan ett sånt där helt galet bra resultat, 79% (!!! tror aldrig jag sett någon i lätt klass med en sån procent alls) så näe även om jag fattar vad du menar och att du menar väl så skulle ni regera om ni red lätt klass också, jag lovar ;)

Svar: Hehe, jag förstår vad du menar också och ja absolut skulle vi kunna styra runt i lätta klasser.. Men det är definitivt så att jag tycker det är lättare i högre klasser just för att hästen gör sig bättre där :) Jag ska tex rida Msvb2 i helgen, vilket inte alls passar oss då det är mycket transportsträckor, jag går hellre in och rider en St. George.. Även om det är en svårare klass så får jag en roligare känsla när jag rider just för att han inte hittar på massa egna rörelser.. Sista Msvc jag red så gjorde vi tex byten i varje i stället för förvänd galopp :D För mig och just min häst innebär lägre program mer risk för egna intiativ, vilket han tar i högre klasser också men inte alls på samma sätt haha..Självklart skulle vi kunna göra ett bra resultat i lätta klasser det var inte det jag menade, men jag skulle aldrig gå tillbaka och rida lätt klass med denna hästen igen då jag vet att det är bättre att ha honom i ett program där man hittar på mycket och svårare saker bara.. Men absolut, eftersom han har gått högt så kan han ju absolut gå ner och göra bra resultat, men det är absolut inte så självklart som många tror eftersom han är som han är.. och många av dagens sporthästar är lite som min, speciellt när dom är unghästar! :)
Sedan är det annat som också spelar in, min häst har tex en naturligt mycket högre form.. Därav kan man också se att vi vissa tävlingar får enorma dippar i även högre program, hade han gått så i en LA hade vi inte varit värda över 60 ens.. Enligt mig iaf :P
Men som sagt, jag förstår hur du menar också.. Men det jag menade just angående Linn var att vissa hästar gör sig bättre upp i klasserna. Det behöver inte alltid vara en blivande GP häst bara för att den gör 70% i LA, och det behöver inte vara en icke blivande GP häst bara för att den inte går med över 60% i LA heller :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >