Godmorgon.
Jösses vad jag är trött.. Jag fick ett erbjudande igår om att sitta upp på en häst som jag hjälpt till med en del från backen, som tur var så tackade jag nej till detta då det skulle vara nu på förmiddagen och det uppskattar jag just nu! Men det blir självklart en annan dag istället! :) Jag tackar aldrig nej till att prova en häst, till min sambos förtvivlan haha.. Johan, jag vet att du är inne ibland - sorry! Jag lovar att sitta av direkt om dom blir busiga.. ;)
Nej, men denna ska nog vara lugnt med tror jag. Det enda är att den är så himla stor och jag är så himla liten haha, men jag gillar utmaningar så det ska nog gå att lösa det också!
 
Goodie igår då? Alltså min häst är inte bra på att vila.. Han blir som ett ånglok efter han har vilat, tillochmed lite stark! Så jag la fokus på att få honom mjuk och smidig och när det blev jobbigt skulle han söka sig frammåt nedåt istället för upp med nacken där han blir helt omöjlig att påverka. Jag hoppas verkligen Fonzie kan få bli en mellanting mellan Goodie och Dino nu, varken att han blir hög eller låg i nacken - vilken dröm! Jag tror dock han kommer bli mer lik Goodie.. Men men..
Jag satt iallafall i friskt tempo i början i en lång och låg form i alla gångarter, lite förvänd där jag testade av att ställa åt båda hållen för att se hur lösgjord han var. Detta var han faktiskt hyffsat med på så.. Sedan gjorde jag lite tempoväxlingar i galopp, där Goodie måste bli mycket bättre (speciellt efter att han har vilat) att ta min skänkel som att han ska jobba mer och inte springa fortare! Här var han nära gränsen på att explodera lite för mig, haha - skitnöjd häst! Men tillslut gav han sig och insåg att det var mindre ansträngande att göra det matte bad om... Busen! Tillslut gjorde han väldigt samlad galopp i en rundare form där han verkligen jobbade på jämt och frammåt hela tiden, samlingen kom liksom inte av att jag bromsade upp honom utan att han blev mer aktiv på stället bara. Då gjorde jag också några byten som fungerade riktigt bra, det var några gånger min vänsterhand levde ett eget liv och skulle vara sådär övertydlig som jag är just nu, men men jag håller på att träna bort det iaf!
Traven fick han bara gå i vänster varv och där red jag öppna och förvänd sluta, vilket Goodie tyckte var väldigt onödigt! Efter några varv gav han med sig och kändes mer som han brukar vara när han rids som vanligt och då fick han sluta!
Idag blir det ett liknande pass, men fokus på lite mer rörelser. Ska eventuellt rida igenom hela programmet också kanske, kan ju vara bra då det var ett par veckor sedan sist..:)
 
 
 Anonym

Nyfiken :) Hur hög är Goddie?

Svar: han är ca 165 :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >