Lördagkväll.
Jag har spenderat hela dagen i stallet eller på tävling, och eftersom det är tävling imorgon så lär det inte bli någon speciellt spännande kväll direkt.. ;)
 
Men tävlingen idag gick ju bra, iskallt och dåligt väder men det är man väl van vid när man håller på med hästar?! Gabbe och Alfons skötte sig väldigt bra iallafall, vilket såklart gör mig stolt! Dom red på strax över 65% och slutade 8a, strax utanför placering. Bra gjort med en 4 åring!
Laget kom ju som ni såg, totalt 3a vilket var riktigt kul!
 
Det var ju bara hem och sätta igång med min egna häst, som förövrigt stod i sitt fodrade regntäcke och skakade som ett asplöv när jag kom och hämta honom.. Aldrig bra när det gäller Goodie och framförallt hans rygg, men alltså det är snart sommar?! Lite regn Goodie..
Han var ju såklart hysteriskt taggad när jag hoppade upp och jag insåg ganska snabbt att ville jag göra mina "lätta" rörelser så behövde vi mötas halvvägs! Efter ca 40 diagonaler med antingen misslyckade försök till förvänd eller singelbyten - så fick han med en gång göra en diagonal med 9 byten i vartannat, jag kände liksom - ja men kör dååå! Suuuuperfina! Såklart... alltså suck!! Vänder tillbaka och tänker att jag ska göra samma sak igen, men avsluta efter första bytet - ett fint singelbyte och sedan 5 byten i varje, och en döstolt Goodie såklart.. Den hästen får mig att bli gråhårig alltså!
Vi red igenom Msvbn, eller försökte iallafall, men han låg på så och försökte jag få honom att svara upp så bromsade han oftast in i en passage vilket ändå inte är alls rätt så jag gav upp traven helt och tränade den lite i lättridning och lång/låg form. Galoppen blev dock bättre när Goodie hade fått visa sin matte att han minsann kunde göra betydligt svårare saker än tråkiga singelbyten, det var som om han kunde andas lite igen och faktiskt anstränga sig för min skull bara för att jag varit lite snäll ;)
Vi försökte oss även på att träna lite skritt, men det blev antingen trav eller piaff så.. ja, men det bådar gott inför imorgon, verkligen! Haha
 
Det blir jag som går upp en timme tidigare imorgon och trimmar Goodie på förmiddagen iaf, får hoppas han håller sig på banan! Denhär starten kommer väldigt olägligt i våran träningsplan just nu, så jag får faktiskt skylla mig själv.. Egentligen borde jag vara hemma och träna på att befästa allt det nya så vi kanske kan komma ut om några månader och göra alla dessa svårare rörelser på banan istället, men nu har ju vi lovat och vi har inget lag annars så. Det ska såklart bli kul eftersom det alltid är extra kul att tävla i lag, men det kommer definitivt bli spännande! Resultatet kan bli allt mellan himmel och jord! ;)
 Haha låter som ett spännande ridpass... Men härligt med en häst som vill men lite jobbigt när de hellre vill briljera med andra rörelser än vad man själv vill, haha ;) Ni verkar hursomhelst vara ett såntdär riktigt härligt ekipage! Lycka till på tävlingen! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >