Torsdag.
Godmorgon!
Jag har varit duktig denhär veckan faktiskt, jag har hållit fingrarna i styr även fast jag så hemskt gärna velat sätta mig på Goodie.. Ja, jag red ju i måndags, men det var ju tanken också så..
Igår hade hästarna det riktigt härligt då det var superfint väder och dom kom in först vid 20 på kvällen, och Goodie motionerade sig själv en del såg jag när jag hade träningar så.
Det är en konst att låta hästen vila när man helst vill träna varje dag bara för det är så härliga individer man jobbar med, jag hoppas alla får känna på den känslan med någon häst i sitt liv! :)
 
Idag blir det iallafall ett joggingpass, lång och låg form på vanligt träns och bara fokus på att få honom rund över sin rygg. Dessutom ska vi träna lite övergångar och lättare tempoväxlingar, där jag vill att han ska få ner nosen snarare än att trycka upp nacken. Där är han så enormt svårpåverkad verkligen.. Dendär nacken på Goodie är helt klart en akilleshäl för oss. Men när den är på rätt plats så är allting svår - plötsligt väldigt lätt.
 
Det kommer också bli en hel del slutor i svag tvärning i mjukgörande syfte, just eftersom jag har gett oss bakläxa på det. De senaste starterna har vi fått ganska bra på våra slutor för att dom blivit stadiga, med fina in och utgångar - men jag tycker vi tappar in oss i dom alldeles för mycket. Jag fick så himla bra tips från Carl hur jag ska göra för att få han att bygga upp sig där med så det ska vi träna på nu! Vilken skillnad det blev förövrigt, i både trav och galopp! Jag tror förövrigt att man ska göra branta slutor för att få dom att stärka sig, men jag insåg att kan dom göra svaga, fint åt sidan så är inte brantare särskilt svårt heller.. :)
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >