Gårdagens ridpass.
Sheeba, sheeba, sheeba - hästen som ätit turbofoder i flera veckor tror jag. Jösses vad taggad hon är!
Vettigt nog så tog jag faktiskt henne några varv på linan innan, eftersom det var väldigt mycket och bra miljöträning i ridhuset. Det pågick körning av shettis, med en söt liten handhäst bredvid och det är liksom sådant hästar som står i vårat stall får lära sig att hantera. Sheeba tog det väldigt bra, men hon blev taggad alltså!
Vi longerade i båda varven och tillslut tyckte jag att hon började bli lite trött så jag tänkte att det var dags att hoppa upp. Kom fint och lätt upp i sadeln och Sheeba bjöd minst sagt in med en gång på att börja arbeta. Vi travade lite serpentiner där jag försöker få henne att inte explodera men ändå lyssna på mina små fina hjälper. 
Men det är kul, för jag bad ju om att hon skulle hitta sin ON-knapp ellerhur? Det har hon gjort! ;)
När dom kommer till det läget som Sheeba är att rida i nu så är det kul! Det är alltid kul att rida på en häst som går av sig själv, och ber man om mer så säger dom "absolut, hur mycket?" och sådan är verkligen Sheeba i precis allting.
Vi tränade ganska snart galoppfattningar som fungerat bra innan tycker jag, men höger galopp var igår lite svårt. Så där fick jag kämpa lite för att hon inte bara skulle springa iväg och göra sig rak in i fattningarna. Det gick tillslut bra tycker jag och jag upplevde förförsta gången att vi kunde rida mer en arbetsgalopp eller tillochmed lite samlad galopp här. Det har hon inte riktigt förstått innan då hon gjärna blir lite rak och bryter av, men nu hade uppenbarligen Sheeba snappat upp hur det skulle vara och när jag bytte varv och tog vänster så satt jag flera varv där jag bara satt och bara njöt! Sådär ska det kännas att galoppera. Jag bara satt och åkte med, Sheeba var fint i balans, jämna mellan mina hjälper och jag känner hur hela fronten lyfter sig med litemer samling än vanligt, framför mig! Sådan härlig känsla, jag sa väl att jag älskade den hästen va? ;)
Efter detta gjorde vi några skänkelvikingar som hon faktiskt fattar riktigt bra, så nu ska vi hitta ett jämnt flyt bara så kan vi sedan använda dom till att rida fram lite mer trav, leka lite med det iaf. Än sålänge gör jag skänkelvikningarna mycket utmed långsidorna då jag tycker att det är lättare att få dom att veta exakt på vilken linje dom ska gå på såhär i början, de får ju lite stöd av väggen. Jag måste ändå berömma henne för hur mycket hon faktiskt flyttar sig, trots att vi tränat på det ganska lite faktiskt. Men har dom respekt för min skänkel så ska det ju trotsallt flyta på ganska lätt, så vi hoppas helt enkelt på att det är ett bra grundjobb!
Direkt när jag var färdig sedan så visste hon att det var nedvarvning och lång/låg form och med en gång får jag domdär nöjda frustrarna som jag älskar. Det är ett kvitto på att man gjort rätt tycker jag :)
Vi skrittade av länge och då var hon riktigt avslappnad och fin, kul!
 mathilda

http://ponnylucky.blogg.se

bra blogg! ponnylucky.blogg.se DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >