Pharmalight.
Jag är faktiskt extra glad idag, detta för att jag för några dagar sedan och igår fick hem två stycken maskiner från Pharmalight. Den ena heter Photizo vetcare och den andra heter Warp 10, båda två fungerar egentligen på liknande sätt men man kanske kan säga att den första är lite av en budgetvariant - men som sagt, med samma/liknande effekt.
 
Jag har länge varit väldigt intresserad av att prova detta, men efter att ha sett vad priset är på den mer vanliga varianten från ett annat märke - så har det varit mer som en avlägsen dröm att äga en själv, tills jag någonstans rotade fram i mitt minne att jag hört talas om en liknande maskin som tillochmed ska vara snäppet bättre(?) och med ett mer humant pris... När Goodie skadade sig så var jag fruktansvärt nere, och jag kom att tänka på detta och att jag verkligen ville skaffa mig något som kunde hjälpa honom och kom då i kontakt med Kicki på Pharmalight. Vi pratade litegrann om båda hästarnas skada men också om min egen, och kom fram till att Warpen var en bra lösning för min del - eftersom den används till både människor och djur. Photizo finns i flera varianter tex skin care som jag vet en del hudterapueter använder sig av tex..
Dessa maskiner går att använda till det mesta, och det bästa av allt är väl egentligen att den går att använda av alla (mer eller mindre). Givetvis ska man inte behandla hur mycket som helst, utan följa anvisningarna men det är inte skadligt att använda på fel sätt som tex laser kan vara. Det måste du vara oerhört duktig på, vilket gjorde att jag uteslöt det helt då jag helt enkelt inte vågade lita på de som behandlar med detta. Det kan alltså göra en skada värre än vad den redan är och det skulle ju vara fruktansvärt i mitt fall! Jag fick ett tips om en veterinär i Göteborgsområdet som skulle vara bra på detta, men det blev lite omständigt för mig och det kändes dumt att ställa en senskadad häst på transporten flera dagar i rad för att åka och få behandling. Nu gör jag det istället en gång var tionde dag hos min veterinär (stötvågor) och efter 3 dagar får jag behandla med min Pharmalightmaskin, vilket också min veterinär tyckte var jättebra!
 
Jag kommer skriva massvis om dessa maskiner och behandlingar osv, om ni vill funderar jag också på att göra en video om hur jag använder dom och lite vanliga frågor (har blivit lovad att få hjälp av Kicki när det kommer till frågor inte jag kan svara på, kul va?!)
 
Men här tänkte jag låta er som är intresserade läsa om det som Pharmalight själva har skrivit på sin hemsida, det står mycket både där och om man söker lite. Finns många sidor på engelska, och Warp 10 är den lättaste att hitta info om! Om någon dag ska jag också skriva om hur jag upplever, eller kanske inte alls upplever resultat! Jag kommer vara väldigt ärlig om detta ska ni veta, detta är inget köpt inlägg på något sätt eftersom jag inte driver min blogg på det viset. Jag själv kontaktade detta företag för att jag ville prova och jag vill verkligen dela med mig om allt detta till er, både om det är bra eller dåligt!
Här kommer lite info från Pharmalights hemsida som är väldigt läsvärd tycker jag! :)
 
 

 

Med behandling före hårt träningspass stimulerar man cirkulationen och mjukar upp musklerna, det blir som en extra uppvärmning före den vanliga uppvärmningen – minskad risk för skador och hästen har lättare att prestera på sin egen prestationsnivå. Prestationshöjande är här ett förbättrat allmäntillstånd genom att som alla elitidrottare, förebygga överansträngning och skador och ge kroppen möjligheter till återhämtning efter träning och tävling Har hästen ett känsligt problemområde kan man behandla området och därigenom förebygga för skador. Efter ett hårt träningspass kan man behandla de stora muskelgrupperna då hästen snabbare återhämtar sig och blir av med slaggprodukter. Om olyckan ändå är framme och hästen skadar sig, kan man behandla det skadade området för att påskynda läkningen – enligt studier på humansidan upp till halverad läktid.

Kopplingen till NASA

Quantum Devices, Inc. har utvecklat HEALS® (High Emissivity Aluminiferous Luminescent Substrate) teknologin åt NASA. Konkurrenter hänvisar gärna till NASA och deras studier för att vinna förtroende men det är viktigt att veta att WARP 10® är det enda FDA-godkända behandlingsinstrumentet som använder sig av HEALS® teknologin som utvecklades för och används av NASA och DARPA. Quantum devices har det enda fotobiologiska systemet som finns på NASA:s Hall of Fame. Läs mer här.

Hur Pharmalights LED ljusbehandling fungerar

1. LED ljusbehandling stimulerar  produktionen av ATP i mitokondrien.
Mitokondrien är har en viktig roll i ämnesomsättningen, de tillverkar adenosintrifosfat (ATP). ATP används som energikälla i de flesta processer i cellerna. Utan ATP upphör cellfunktionerna. Ökning av ATP-produktionen kan underlätta för cellerna att ta upp näringsämnen snabbare och göra av med slaggprodukter. ATP förser cellerna med den kemiska energi som driver kemiska reaktioner i cellerna. ATP-produktionen ökar genom LED ljusbehandling eftersom ljus i optimala våglängder förser cytokrom b-strukturen med energi – den kan då donera större mängd elektroner till elektrontransportkedjan för att öka produktionen av ATP.

2. LED ljusbehandling vänder celldödsprocessen och säkerställer cellreparationen.
Efter en skada når cellen snabbt ett tillstånd där celldöd är oundvikligt. Om man behandlar med LED ljusbehandling omedelbart efter skadan inträffat kan denna process vändas genom att man ökar ATP-produktionen.

3. Cellulär föryngring
När en cell väl dött behöver kroppen nya celler för att ersätta de skadade cellerna. LED Ljusbehandling förhindrar överproduktion av ärrvävnad och ger snabbare cellulär föryngring. Detta är av stor vikt för olycksoffer för att öka möjligheten att återfå full funktionalitet. Denna föryngringsprocess ses i alla celltyper. När en cell väl blivit boostad med LED ljusbehandling kan de återfå normal funktion och bilda nya blodkärl, nervvävnad, benceller, brosk etc. LED ljusbehandling orsakar inte cellulär överväxt eller cancer enligt studier på humansidan – cellerna laddas endast för att återfå sin normala funktion.

4. Läkning av inflammation och ökad lymfatisk aktivitet.
Även om inflammationen är nödvändig, kväver det cellen. LED ljusbehandling dämpar inflammationen och hjälper cellen att ta upp näringsämnen och syre från omgivande vävnad och blodkärl. LED ljusbehandling lindrar ischemi och stoppar kvävningen av cellen. Ödem består i princip av två komponenter; en del med vätska som kan evakueras genom blodsystemet och en proteinhaltig komponent som består av proteiner som måste evakueras genom lymfsystemet. Forskning har visat att lymfsystemets kärldiameter och flödet i lymfsystemet kan dubblas vid LED ljusbehandling. Venösa och arteriella diametrar kan också öka. Detta innebär att båda komponenterna av ödemet kan tömmas snabbare för att minska svullnad.

5. Ökad aktivitet i immunsystemet
Nära infrarött ljus (NIR) har visats öka immunsystemets funktion. Den exakta mekanismen genom vilken detta sker har inte klarlagts men flera studier har visat en systemisk effekt hos patienten där LED ljusbehandling användes. Detta innebär att lokal behandling av ett sår med LED ljusbehandling ökar immunsystemets effekt generellt.

6. LED ljusbehandling ökar blodtillförseln
Ökar blodtillförseln till områden genom att stimulera bildandet av nya kapillärer och blodkärl för att ersätta skadade. Detta påskyndar läkprocessen genom att förse cellerna med mer syre och näring som behövs för att läka de skadade cellerna. Det påskyndar också avlägsnandet av slaggprodukterna från det skadade området. LED ljusbehandling har en vasodilaterande effekt.

7. Systematisk effekt och minskar retning av nervvävnad.
LED ljusbehandling hjälper till att minska retning av nervvävnad och kan därigenom minska smärta. Det förekommer också en ökning av endorfiner och serotonin, vilket kan ge  ytterligare systematisk smärtlindring och lugnande effekt. Detta har stor betydelse vid akut och kronisk smärtlindring.

8. LED ljusbehandling reglerar produktionen av kollagen.
Kollagen är ett protein som är den viktigaste byggstenen vid reparation av skadad vävnad och för att ersätta gammal vävnad. Genom att öka och reglera kollagenproduktionen bildas mindre ärrvävnad. LED ljusbehandling leder inte till överproduktion av kollagen – det hjälper snarare cellerna att producera optimala nivåer som krävs vid läkning.

 

Effektiva och lättanvända

De ljusbehandlingsinstrument Pharmalight erbjuder sina kunder är effektiva och lätta att använda. Marknaden för LED ljusbehandling ökar och efterfrågan därtill.  Många gånger är det en god idé att köpa behandling av yrkeskunnig person. Många väljer att köpa en Warp 10® , Photizo Vetcare eller Photizo Professional för att själva utföra behandling. I menyn till vänster hittar ni mer information om de olika behandlingsinstrumenten. Under fliken boka behandling finns Pharmalight-representanter som arbetar med LED ljusbehandling. Där kan ni boka behandlingar.

Upp till halverad läktid

Vid LED ljusbehandling tillsätter man elektromagnetisk energi till det skadade området. På samma gång ökar kroppens blodcirkulation och syresättning till det område man behandlar. Kroppens läkprocess stimuleras och man kan få upp till halverad läktid. LED ljusbehandling är effektivt att använda i smärtlindrande syfte då cirkulationsökningen minskar svullnad samt ofta upplevs uppmjukande. Man kan också behandla i förebyggande syfte för att mjuka upp muskler och minska risken för skador vid ansträngning.  Användningsområdet för LED ljusbehandlingar är brett.

Exempel på skador man kan behandla är: Kotledsinflammation, balltramp, senskador, operationssår, knäledsinflammation, gallor, ödem, hovböld, muskelinflammationer, muskelbristningar, spända muskler, ansträngt kors, etc.

 
Mycket text, men vad tror ni? Något ni skulle kunna tänka er att testa? :)
 
 
 Malin

http://doohs.blogg.se

Har hört mycket positivt om den, ska bli kul att höra din utvärdering!


Angelina

http://enqvistdressage.se

Detta hade jag också velat prova! :) Berätta sen vad du tycker!


Cia

Mycket intressant! Framförallt eftersom du behandlar dig själv och kan utvärdera det.
Jag utbildar mig till massageterapeut och har funderat på ytterligare något komplement så jag är verkligen nyfiken på resultatet!


Anonym

Är detta liknande biolight? Vet att de fick in en lasermaskin till SP i borås som de testade, tror de var en liknande biolight maskin som var inklpt för 60000:- som gav ungefär lika mkt effekt som en laser penna du kan köpa i affären :-/ Har kört detta själv förr och på sårskador stns de ju stora skillnader men enligt SP prover o tester ska de i te kunna gå innanför huden, för svaga maskiner för de!
Så jag har blivit skeptisk faktiskt!
Ska hålla koll på dina värderingar

Svar: Det är nästan precis som biolight! Men dessa ska gå djupare, och amerikanska militären använder dessa så jag tror inte de kan vara jättedåliga iaf! :) Laser och biolight/pharmalight är dock inte samma sak... Men ska skriva mer om det lovar jag!
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >