Utvärdering Pharmalight del 1!
Ni kanske inte visste detta men ändå misstänkte, så fick jag min första Pharmalight maskin i torsdags förra veckan. Jag har nu använt den i hela 6 dagar - 1 gång om dagen... och jag är ärligt talat förvånad själv!
 
Jag tänker inte säga att den är helt fantastisk mot min knäskada då jag tror att den är lite för gammal och för komplicerad för att denna maskin ska kunna hjälpa - jag har dock inte gett upp då den trotsallt hjälpte mig att smärtlindra när det var som värst där i torsdags/fredags förra veckan. Jag trodde då att det skulle vara ett typiskt sådant tillfälle där jag har ont i flera veckor igen, men redan efter några dagar tyckte jag att jag var nere på mer normala nivåer av smärta i knät igen... Hoppas ni förstår hur jag menar, men lite ont har jag alltid. När det börjar gör riktigt ont, då är jag illa ute oftast då det brukar innebära flera veckor av ren plåga - men så var det absolut inte alls denna gången! Nu är jag mer som vanligt igen.
Däremot min hälsena!! Efter att Goodie hoppade på den i december förra året så konstaterade dom att min hälsena var något av det mest inflammerade läkarna hade sett. Jag skulle ju sluta rida pga detta osv, men fick iallafall medicin och tyckte det var lite lugnare efter några veckor. Sedan har jag bättre och sämre dagar även med hälsenan. Men när Goodie skadade sig och det blev väldigt mycket extra promenader på hårt underlag så har min hälsena spårat ur och gjort väldigt ont! Den svullnar upp så mycket att jag har stora märken efter ridbyxorna och strumporna när jag tar av mig allt efter en heldag i stallet.. Så sedan i torsdags har jag behandlat hälsenan en gång om dagen och sedan i måndags är jag för första gången helt smärtfri i senan på ett helt år! Då ska tilläggas att jag provat alla möjliga antiinflamatoriska mediciner under detta året och fick utskrivet en riktigt stark sådan av min ortoped sist som jag provade, ingenting har hjälpt! Det har absolut lindrat för stunden men såfort kuren är klar så kommer det tillbaka igen. 
Förstår ni hur glad jag är om det faktiskt är så att denna lilla maskinen kan hjälpa mig med detta? För att fortsätta ha en inflamerad hälsena kommer tillslut leda till operation av den också och ännu längre rehabilitering.. Kan jag nu hålla detta i schack med Pharmalight så är ju det helt fantastiskt! Varje liten del som jag hittar som hjälper mig litegrann, blir så enormt fantastiskt för mig! Det gör så himla mycket helt enkelt och det underlättar för mig att bara ha knät att tänka på.
 
Jag är änsålänge lite överväldigad faktiskt, för jag trodde väl kanske det skulle gör någonting men inte på långa vägar såå mycket!
 
Är det någon av er som har funderingar kring Pharmalight? Skulle ni vilja prova? :)
 Sabina Sjöström

http://sabinasjostrom.se/

Jag har en duktig tjej som behandlar mina hästar med Ir. Jag fick en spricka i senan i knäet i somras och hade med konstant ont. Frågade då om min ir-behandlare kunde IRA mitt knä, javisst kunde hon det. Två dagar efter behandlingen så hade jag inte ont längre och det höll i sig. Så jag tror det hjälper oerhört mycket :-)

Svar: Vad kul att höra! så himla kul att kunna testa på sig själv så tycker jag, då vet man ju litemer säkert om det fungerar eller inte! jag är verkligen jätteimponerad måste jag säga :)
JennyM Dressyr


Cia

Jag skulle Lätt vilja prova på mina egna skador och som sagt som komplement till hästmassagen.
Jätteintressant att läsa dina inlägg om detta tycker jag.

Svar: Vad kul att du säger det, för just nu använder jag ju det på allt jag kan tänka mig så helst vill jag ju skriva om det varje dag! :) Men jag är verkligen positivt överraskad!
JennyM Dressyr


camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

Jag har kompisar som har en. Fick låna den en period till Calle -då när veterinären fortfarande hävdade att han hade en sträckning, så då använde jag Pharmalight. Nu märkte jag ingen direkt effekt alls, men det är ju inte så konstigt i och med skadorna som fanns.

Men skulle lätt kunna tänka mig använda det igen om det dyker upp skador där det vore lämpligt.

Svar: Du får komma till mig och prova! :D
JennyM Dressyr


Cissi

Jag hade mer än gärna haft en sån hemma både till hästen i förebyggande syfte och till mina dåliga knän och rygg! Men tyvärr finns inte de pengarna som student, får nöja mig med att ta ut fysioterapeut till hästen regelbundet istället :)

Svar: Ja, det kan vara nog så dyrt bara det! Förstår dig dock, det är mycket pengar! Men den mindre varianten reagerade jag själv på då jag trodde den skulle ligga i samma prisklass som konkurrenternas. Men vetcare ligger på knappt 4000kr och det tycker jag iaf är överkomligt! Jag hade iaf ingen aning om det när jag gick in på deras hemsida första gången.. :D
JennyM Dressyr


Katja

Jag vill gärna höra sin syn på utevistelse. Upplever ofta att många som bloggar undviker ämnet. Kanske för att de går emot det som är bra för hästen. Tyvärr oftast dressyrryttare. Hästen hålls i små hagar och står inne större delen av dygnet. Man låter rädslan för skador styra snarare än att ge hästen goda förutsättningar för en kvalitativ utevistelse

Svar: Jag undviker det absolut inte iallafall, det var ju därför jag skrev om det från början :) Jag kan tyvärr inte hålla med om att det oftast är dressyrryttare, men däremot tävlingsryttare - absolut! Men det kommer ett inlägg om detta, men kan iaf säga att mina hästar går i hagar där de kan röra sig fritt, med ett par kompisar, ca 12 timmar om dagen. Även då den jag tävlat i svårklass :)
JennyM Dressyr


Cornelia

Så spännande! Vilken lättnad att det funkar så bra på dig :) Hur länge brukar du behandla?

Svar: Ja, det är fantastiskt! Jag behandlar bara ett program på warpen men på olika ställen, så det blir ju bara 88 sekunder per ställer eller så :) Väldigt snabbt och smidigt tycker jag! :D
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >