Godmorgon!
Hej på er allihopa!
Vet ni? Idag är det endast 7 dagar kvar till återbesöket med Goodie! Då går vi på och ger honom sin andra behandling och dessutom får jag se hur det verkar efter den första... Tyvärr varande dom mig för att det förmodligen kommer vara lite sämre, men sedan ska det börja vända! Håll tummarna!
Just nu är det promenader på 5 minuter gånger 2 som gäller, det som är bra med det är att vi har en liten runda runt stallet och hagarna som tar ett par minuter och gå och som vi brukar gå inför ridpass - vilket gör att Goodie inte är alls lika taggad, så han har faktiskt inte fått något lugnande sedan i söndags! Från och med imorgon kommer jag dock öka på till 20 minuter igen så... och nu får han under inga omständigheter hålla på med sina dumheter! Så då är det lugnande som gäller!
Annars står Goodie med sina Icevibe skydd såfort jag är i stallet! Dock inte med någon kyla då vi enbart vill öka blodgenomströmningen nu, så kyla kommer jag bara göra om han hittat på bus och eventuellt kan ha fått en liten blödning igen eller så. Men peppar, peppar så tycker jag än sålänge att jag hunnit förekomma honom lite...
 
Fonzie, min älskade lilla kille - han är så himla mysig! Jag slutar aldrig förvånas över hur lätt han är med allt och hur mycket han älskar all uppmärksamhet han får. Han skulle enkelt kunna rata krafftfoder bara för att få hänga med sin matte! Det är stort, för även om han är liten så är han numera väldigt hungrig! ;)
Han blev extra fin igår, spolade benen och pysslade lite. Är just nu hemskt glad att han står hemma igen så jag kan hålla koll på allt, mat, vatten, hur han mår och som just nu - har jag fått se att han har spolmask! Usch, har aldrig haft en häst där jag kunnat se sådant innan... Han är ändå den häst jag haft som är avmaskad mest då han tyvärr haft lilla blodmasken alla gånger som vi skickat iväg prov. Denna gången visade dock spolmask 0 och jag har trots det (senast igår) sett att han har en hel del - vidrigt! Men han blev maskad igår igen. Även det tar han så snällt och lät sig tillochmed mutas med lite godis efteråt...
Vi tränade också lite på att jag fick lägga mig över ryggen på honom, hoppa vid sidan och tjoa - första gången sa han - men vaaad gör du matte? Sedan ställde han sig och åt hö medans jag grejade med mina knasigheter, hur snäll!
 
Även Sheeba fick sin del igår! Eftersom hon skulle ta det lugnt igår med tanke på behandlingen dagen innan hade jag satt på henne ett backontrack-täcke under hennes vanliga. Det tyckte Sheeba var lite överdrivet så hon hade bokstavligen krypit ur regntäcket och stod enbart med Backontracktäcket när jag kom... Allting var helt och alla spännen satt som vanligt, ja fråga mig inte!
Vi pysslade lite och avslutade med en promenad, och jag tycker hon verkade väldigt avspänd och harmonisk. Ska bli kul att sitta upp och se hur hon är i ridningen nu :)
 
Annars blir det samma vanliga idag, promenader och ett ridpass och såklart mockning och mat! Det tar sin lilla tid med 3 hästar, och speciellt när endast en av dom lärt sig hur man underlättar för sin slav! ;)
 
 
 Hanna2

Vilken fantastisk bild! <3
Jag förstår om du inte orkar redogöra för Goodies skada och behandling men när/om du orkar vore det väldigt intressant att få veta mer! Senskador är såklart väldigt olika men just att höra från dem som har expertis inblandad (duktiga veterinärer) om vad som rekommenderas gör att man bygger en kunskapsbank till den dag man själv råkar ut för det... För tyvärr kommer de flesta av oss någon gång under vårt hästliv nog göra det, även om jag hoppas slippa såklart!
Hälsa till Goodie att krya på sig så vi får fortsätta följa hans framfart på tävlingsbanorna!


Anonym

Träck prov visar ju endast det träck du skickar in, kan vara mask i bajshögen bredvid rl så. Oxå otroligt olika i vilka stadier maskarna är i- unghästar/föl bör avmaskas ändå, för att undvika parasit skador invändigt som kan kosta dem livet senare.. HAr nyligen varit med om det..

Svar: Ja men det är just det, min lille har blivit avmaskad 4 gånger redan iår!! Nu gav jag dock extra stor dos denna gången, kanske man inte bör göra men jag struntar faktiskt i det nu.. Känns inte bra att han går runt med mask varje gång vi gör kolla masken! :(Ja fy vad hemska domdär små liven är och vad mycket skada dom kan göra!
JennyM Dressyr


Julia Forsbacka

http://forcebacka.blogg.se/

Älskar att få följa dig och Fonzie! Så spännande..! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >