Helt otröstlig!
Jag vill börja med att tala om att Goodie inte är döende, det kan säkerligen verka så pga min reaktion igår eller ens när han skadade sig från första början... Men detta handlar mest om ett förlängt lidande för både mig och Goodie och jag är bara så ledsen kring alla frågetecken som gårdagens återbesök skapat, jag blev visserligen förvarnad om att inte åka tillbaka såhär tidigt - vilket jag är glad att jag gjorde trots allt, även om svaret inte var vad jag hoppats på!
Jag orkar verkligen inte skriva om vad dom sa eller allt runt omkring, egentligen skulle jag kanske filmat och lagt upp istället för att säkert få med allt men jag är fortfarande så himla ledsen och besviken på allt. Mitt liv kretsar kring dendär hästen, och jag tycker om honom så himla mycket! Jag vill verkligen bara att han ska få bli bra och göra det han älskar, och det jag älskar...
Prognosen är fortfarande god, tyvärr har det blivit lite... missar... och jag tänker och vill inte skylla ifrån mig på något, alla gör misstag vi är bara människor... Det enda som egentligen förändras är väl läkningstiden, och tiden är väl det vi har mest ont av i Goodies fall - det är det som gör mig orolig och så himla ledsen! Jag visste att denna dagen skulle komma och jag har verkligen varit glad för varje dag jag fått med Goodie, men jag hoppades så att vi skulle få litemer tid!
Där jag står just nu är beslutet hur jag ska göra med Goodie, ska jag vänta ut detta och verkligen ge oss en chans att komma tillbaka? Tänk om det är att förlänga lidandet på oss båda två? Att jag inte riktigt vill inse att han börjar bli gammal? Givetvis kommer jag inte rida någonting fören han är helt bra, vilket han kommer bli, men kommer hans kropp klara av att komma tillbaka?
Jag vet att han säkerligen kan komma halvvägs och må toppen på den nivån i många år till bara han får en bra rehabilitering nu, men jag är tyvärr inte redo att ha Goodie själv på den nivån - jag vill mer! Det är så hemskt att säga så för det låter verkligen otroligt självviskt, men egentligen är det precis tvärtemot vad jag känner att jag är... Kommer Goodie vara en lycklig häst om han inte kommer tillbaka fullt i svårklass? Nej! Kommer han vara en lycklig häst om han kommer tillbaka och kan gå Msvb/Msva på bra resultat - det kommer han älska! Ska jag då tänka på att kanske skaffa en ryttare som tycker den nivån är helt fantastisk och då också tycker Goodie är det bästa som finns? 
Alltså jösses vad mina tårar rinner när jag skriver detta, men mina tankar går precis just såhär just nu och jag är nästan lite rädd för mig själv... Jag vill inte ta något av dessa beslut!
Däremot vet jag en sak - Goodie kommer vara min tills den dagen han tar sitt sista andetag, det finns inte en chans i världen att jag säljer honom! Han står mig alldeles för varmt om hjärtat för det, det är faktiskt helt galet vad mycket lycka den hästen gett mig och jag vill ge honom precis lika mycket och lite till, tillbaka! Hur gör jag det bäst? Där står jag just nu....
 
Förövrigt, att bara släppa Goodie och låta honom gå i en stor flock och kanske på lösdrift är inget alternativ. han är inte den typen av häst som kommer trivas så..! Goodie är en häst som älskar mycket uppmärksamhet, rutiner (tex komma in på nätterna) och arbetas, just nu är han tillochmed lycklig när jag borstar honom - då vet man att han är riktigt understimulerad...
När jag körde fram transporten igår så stod han på bakbenen i sin lilla hage för att sedan kasta sig runt och försökte sedan springa in i transporten, han verkligen älskar livet där han får vara i centrum och det livet ska han få i resten av sitt (låååånga) liv..
Det finns inte mycket jag inte skulle göra för den hästen, likaså vet jag att det finns inte mycket han inte skulle göra för mig. Jag kommer försöka med precis allt, men jag kommer också försöka tänka på Goodie den dagen det är dags att bli osjälvisk och släppa taget åtminstone litegrann..
 
Men först och främst ska vi ändå få honom så bra det bara går, oavsett vad! Jag har lovat Goodie att jag ska försöka hjälpa honom med precis allt som jag bara kan för att han ska bli bra så fort som möjligt... Jag har bett honom att lova att han då ska ta sig tillbaka till samma nivå och lite till sedan när det är dags, så vi kan fortsätta göra det vi är bäst på - träna och tävla ihop som ett team! Jag vill det så mycket så det gör ont..
 Cornelia

Åh jag tycker så synd om både dig och Goodie. Ingen av er förtjänar det här! Jag har frågat ett par gånger om hur dina tankar kring en maskin från Pharmalight men antar att du kanske inte valde att köpa en. Jag hittade en WARP begagnat som jag slog till på förra veckan, som jag tänkt använda både till mig (bröt knät i våras och håller på att komma tillbaka och bli bra från det) och till min häst. Har inte hunnit behandla min häst än men har kört lite på mig själv och jag märker verkligen skillnad! Kanske skulle det kunna vara någonting för er ändå? Det kan ju hjälpa både dig och Goodie! Oavsett vad så håller jag tummarna för er och att det till slut löser sig på bästa sätt. Tänker på er ❤


camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

usch jenny, en så fruktansvärt tung sits. Och jag förstår precis dina tankar, de är inte konstiga alls -men lika jobbiga för det.
Först håller vi såklart tummarna att han kommer tillbaka till där ni var, men skulle det inte bli så, så är det en fråga för då -även om det är bra att börja tänka över hur det skulle kunna bli OM det blir så.
Hejjar på er!


Charlotte Ståhl

http://csdressage.dinstudio.se

Usch så tragiskt Jenny:( lider med dig och Goodie. Det är verkligen en svår situation för er. Han är ju verkligen en tävlingshäst som älskar att stå i centrum. Håller mina tummar allt jag kan att skadan trots allt får läka fint så ni kan komma tillbaka igen. Kram!


Anonym

Du skriver att ni har tiden emot er. Hur lång konvalescens tror veterinären på då? Nu är det ju uppehåll i tävlingar och om det inte handlar inte flera år så är det klart att ni kommer tillbaka. Jag lider med dig och Goodie men så länge prognosen är god så finns det hopp! Du har en häst i väldigt bra kondition som inte alls trivs med situationen just nu. Men situationen kommer ju se lika ut oavsett om han inte kommer tillbaka till de riktigt höga klasserna igen. Jag förstår din uppgivenhet men när man är så ledsen som du är nu är det svårt att tänka realistisk. Jag hoppas att du inte tar illa upp, jag menar inget illa. Jag håller tummarna för att ni kommer tillbaka till det fantastiska team ni är, du och Goodie 😊


Anonym

Han kan nog koma tillbaka men det tar längre och att koppa tillbaka kan han även koma längre men de kommer ta lite extra tid PG hans gammla kropp


Anonym

Men hur vet du att han ej kommer trivas på lösdrift ? Har Du provat förut sen så kanske det är bra om han går på lösdrift med en flock men rids också kanske på Medelsvår av någon ?

Svar: Ja jag har ju faktiskt provat att ha honom på lösdrift en sommar och det passade inte honom alls...
JennyM Dressyr


Håller tummarna! Förstår att situationen är jobbig och klart man vill tänka på alternativen beroende på hur allt går :) Kram


AnnaP

Åhh nej... Så ledsen för din skull.. ❤️❤️❤️ Tänker på er och hoppas innerligt att du på något vis ska hitta en så trygg lösning. Oavsett vad så vet jag att dubtönker Goodie först och det känner han oxå!!!! Du är en förebild i din hästhållning och ditt sett att se dina hästar som individer och oavsett vad eller hur du bestämmer dig för att göra så kommer det vara rätt! Massa kramar ❤️❤️❤️


Cicci

Kanske inte det du egentligen vill höra men jag tror du kan få lite tröst i det. Min förra häst gick fälttävlan. Drog av 60% av senan i hagen (den var böjd som en banan). 14 år gammal och både exteriör och psyke mot sig. Fick ca 6 månader och var egentligen redo att sättas igång. Hade hållit för dressyr och lugna uteritter (men hon hatade dressyr så vi valde att låta henne somna då det var mest barmhärtigt mot henne). Kunde hon läka och komma tillbaka är det klart Goodie kan! Även om det känns piss att möta höstens ögon när man ser att lågan håller på att slockna för de saknar arbete. Men rätt var det är får du ta längre promenader. Sen får du skritta barbacka, sen var det nytt år så livet blir lättare. Och i vår sitter du där med tårar i ögonen och travar igen. En sådan skada måste få ta tid. Men ni fixar det ihop :) stor styrkekram!


Emelie

http://emlacarlen.blogg.se

Blir så ledsen för eran skull 😞. Vi kan alla bara hoppas på att det vänder och att något helt otroligt händer. 💕💕


dressyrteamet

http://dressyrteamet.se

Min förra häst skadade sig i hagen... stod på boxvila i över ett halvår..o var unghäst.Det skötte han utmärkt. Sedan ett halvårs konvalicens...men fullt fungerande efter det. Tror mkt handlar om tålamod...och tid.


Molly Bergh

http://www.mollybergh.se

Åh vad tråkigt, blir ledsen när jag läser detta .. :( Hoppas, oavsett vad, att det löser sig för både dig och Goodie. Styrkekramar till er båda, <3 <3 <3


Hanna SJ

Usch, vilka jobbiga tankar..! Hoppas att Goodie blir bra så fort det bara går och att du hittar ett allternativ som passar både dig och din fina springare (så gott det går).
Håller tummar och tår att detta ska gå bra o sista änden även om det är en bit dit!
Styrkekramar! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >