Godnatt!
Jag är helt slut efter ännu en lång dag med mycket inplanerat, dock bara väldigt roliga saker!
 
Fonzie skrämde också mig nu på kvällen genom att plötsligt bli helt galen i boxen och kasta sig ner, rulla, skrapa med hoven, trycka hela sig mot vägen... När han slutligen stod och sparka bakut så började jag faktiskt misstänka att det var något elakt på honom, mycket riktigt var det under täcket ett par äckliga älgloppor som jag gissar störde honom mitt i maten. Men jag han ju sätta hjärtat i halsen nästan när jag såg hur han höll på, men det gick över efter att jag gått över honom med en borste och plockat bort de små krypen! Det kryllar av sådanna hos oss just nu så det sitter alltid någon eller ett par på hästarna när man tar in dom...
 
Sheeba skötte sig som vanligt toppen idag inför sin matte och husse, dock första gången jag kännt att hon känns lite matt men det ska nog några dagars vila bota! Det var ändå inplanerat med lite vila någon eller några dagar nu så :)
 
Goodie var faktiskt inte helt med mig idag, ibland blir han stretig i höger sidan och det finns bara ett sätt att komma runt det... Få honom riktigt fram för skänkeln och in i handen! Idag försökte han åla sig ur det lite och tyckte jag var lite dum som höll i båda tyglarna när jag red på honom frammåt, men vi tog oss runt det... Problemet när han blir sådär är att bytena till höger blir så himla svåra, och då kan ni tänka er hur serier blir! Vi gjorde dock bara några och när han gjorde dom så fick han klapp och beröm och så gick vi tillbaka lite, jag vill inte bjuda upp till att det ska bli fel, trots att han kändes bättre när jag gick in för att påbörja bytena. Men som sagt, han gjorde dom en gång och då släppte jag det.
Istället gick jag över till skänkelvikningar och slutor i både trav och galopp, och travslutorna finns där i min lilla häst! Dehär med riktigt fint svävmoment alltså, han är ju väldigt rörlig i sina bogar så jag tycker det borde gå men så har han ju en matte som har svårt med dedär slutorna så. Men NU är dom påväg!! Han gör det ju inte självmant än, men till våren ska vi bannemig visa upp fina slutor på tävlingsbanorna! ;)
Idag gjord vi ingen piaff alls, någon som kan gissa varför? Jo, för att Goodie bjöd upp till piaff precis hela tiden! Haha, han kan verkligen bli så rolig när han fått fundera på någonting några dagar sådär, så ska han visa att han lärt sig nu och då ska hans matte bli stolt. Gissa om han blir frustrerad när han då inte får piaffera och försöker hitta alla lämpliga ställen som går, men jag tror ändå att han känner att hans matte sitter med ett litet leende där uppe trots att han inte får massa beröm ;) Han måste verkligen lära sig att vänta på mig! Hade jag däremot gett hjälpen hade han förmodligen piafferat som en liten maskin bara, det kändes så... Han är bäst!
 
Men nej nu måste jag sova, det är en dag imorgon också och jag skulle verkligen behöva hinna klippa Goodie inför helgens träning. Det ska bli så himla roligt, har sett fram emot denna helgen i ett halvår! Det var nämligen då vi tränade för Jenny sist...
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >