Godmorgon!
Nu ska jag försöka återgå till bloggen som vanligt, men bara så ni vet om det om ni råkar tvivla så är ju inte mina problem borta utan jag kommer bara skriva om dom mindre.
Kan säga att Sahlgrenska lyckades få ett blodprov i torsdagsmorse som var riktigt, riktigt illa och det behöver vi såklart utreda och jag behöver förhoppningsvis behandlas för det också... annars... Nja, vi pratar om det som att det kommer lösa sig för det gör det, det vet jag!
Jag kan inte hjälpa att jag känner mig ganska lättad, jag har senaste tiden gått runt och varit arg på mig själv för att jag tycker jag varit lat och allmänt likgiltig. Goodie har faktiskt fått "lida" för det med mina oplanerade vilor. Men jag har lovat mig själv att inte ha dåligt samvete för det och istället lägga fokus på Sheeba. Men förmodligen är det litemer komplicerat än så, jag är nog inte så lat trots allt... mest förbaskat envis, det visste jag ju dock sedan tidigare ;)
 
Men nu lägger vi det åt sidan här på bloggen, så tar jag tag i detta för mig själv och ihop med min familj, vänner och massa specialistläkare.
 
Goodie igår var faktiskt jättefin, vi tränade slutor - hör och häpna! Om ni läst här länge så vet ni att slutor är en riktig akillies häl för mig, och Goodie också då såklart. Men vi har tränat det mycket när jag haft mitt plåster som är smärtstillande så nu har jag kommit på ett eget sätt jag kan göra det på utan att det gör lika ont. Förhoppningsvis kan jag träna upp mig där och sedan kanske göra det också utan plåstret. Man måste exprimentera lite och detta var lyckat faktiskt! Goodie är snäll också som ställer upp på att jag grejar och fixar och letar lägen där det känns bra. Det är en bit kvar tills han är stark nog och 100% lydig på detta sättet men det är ändå ett steg i rätt rikting.
Det är så mycket grunder som vi nu gått tillbaka till att jobba med och det känns otroligt kul, bytena känns bättre, serierna känns bättre, hans svagare högra bakben känns bättre, osv. Det enda som är just nu är att han ska bli starkare och orka bära sig hela vägen själv (träna bort en del extra kilon) men överlag så känns han fin. Det är så himla roligt, jag älskar att sitta och jobba ihop med Goodie! Det är tur att jag måste avbryta så vi håller oss till våra kortare pass för annars hade både han och jag haft träningsvärk i veckor med tanke på hur otränade vi är i detta. Men jag är så glad att vi är igång igen! Igår vågade jag tillochmed mig på att träna lite ökningar! Dock bara så som jag brukar, ett par steg - tillbaka och sedan fram igen och tillbaka innan hörnet.
 
Sheeba då? Hon fick faktiskt börja ridas utan att longeras innan, sedan hon lärde sig vad framåtbjudning är så är de första minuterna nästan som om hon springer på något som glöder. Men efter massvis med volter så blir det tillslut bra. Tror faktiskt hon var lite trött efter lördagens pass också... Men bara den senaste veckan har hon blivit mycket smidigare i galoppen! Nu gör hon tio metersvolter utan större bekymmer, inte perfekta men för bara några veckor sedan var det nästan omöjligt - det går framåt :)
Det roligaste av allt var att hon överraskade med att vara finare i sin höger galopp än vänster nästan! Den känslan har jag sökt sedan jag fick henne till mig, för hon har alltid gjort sig lite lång och kantig i höger galoppen. Men nu var hon mer ihop och den kändes mjuk och bara härlig! Till råga på allt för att utmana lite vände jag över och red förvänd så som den är i LA3 och först så kände jag hur vi tappade det helt. Men en extra tydlig halvhalt senare så kom hon tillbaka och låg varv på varv i förvänd högergalopp och kändes dessutom riktigt toppenfin! Hon låg så himla fint i handen där så då fick hon avsluta med massa klapp och beröm och lång och låg form i tav - vilket hon verkligen lärt sig att tycka om.
Det finns ingenting som kan göra mig så pigg och glad som efter två roliga ridpass, jag kände mig som en helt ny männsika när jag åkte hem, och det är nog också det som fortfarande sitter i och som gör att jag nu sitter här och skriver om det.
 
Jaja nu är det dags att rycka upp sig, jag har mycket att göra denna morgonen!
 Matilda

Vill du ge lite tips på hur man lättare kan sitta ner i sadeln i traven. Vissa specifika övningar eller något speciellt att tänka på? :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >