JMDressyr - august 2016

Trött och orolig...
Jag tror min kropp och hjärna sa upp sig idag, den har nämligen sorterat bort precis allting jag har tänkt jag ska göra... Den var trött innan, men efter att jag kom till stallet tidigt imorse och såg min älskade Fonzie så kändes det som att min kropp bara la ner. Usch vad orolig jag är över honom! Vill att klockan blir åtta så jag kan ringa och fråga hur det går med honom. Sällan har jag tyckt att det varit så jobbigt att lämna ifrån mig min häst på klinik, men idag var det tufft....
Jag började jobba klockan 8, var i stallet ca 06.30 efter noll sömn, jobbade till strax efter 11 då jag fick lasta direkt och åka med Fonzie, var hemma igen 15,57 typ och började jobba 16.00 igen... Ni förstår kanske att jag är lite mör nu. Ska tillägga att jag inte ens hunnit mocka då, så min dag fick prioriteras om lite.
Men jag var hemma lagom till 10 iaf ;)
 
Imorgon är det lite lugnare med endast några timmars jobb på eftermiddagen så då ska jag försöka hinna med allt jag velat göra i över en vecka i stallet, städa iordning mina grejer och i skåpen, klippa klart Goodie, träna, lämna in mina stövlar på lagning osv.
 
Men nu ska jag försöka sova lite!
 
 


Påväg hem...
Jag och pappa ska åka hem från Slöinge med en tom transport....
Fonzie såg väldigt dålig ut imorse när jag kom och när han tempades hade han nästan 41 graders feber :(
Ena snittet såg infekterat ut så det har dom gjort rent nu på kliniken men han får stå kvar för att se att febern går ner eftersom vi har ganska långt till kliniken om det skulle vara något.
Riktigt tråkigt och inte alls kul att lämna honom men samtidigt känns det bättre att han är kvar där iaf... 


Onsdag.
Godmorgon.
Jag är vaken, igen höll jag på att säga men det är snarare fortfarande... Men måste man till stallet så måste man, vill hemskt gärna hinna dit och gå en promenad med Fonzie först. Hans svullnad håller sig nere när han rör mer på sig. Tycker faktiskt inte det blir så mycket bättre när han går i hagen utan han behöver komma ut och gå!
Fonzie är verkligen så snäll, han har skött sig över all förväntan i nya stallet! Han är omringad av ston i hagarna bredvid och jag trodde väl inte att det skulle vara några problem men att han föltuggar med ett sto som trycker upp bakdelen och brunstar är väl kanske lite väl bebisaktigt beteende ;) 
 
Idag ska jag först pyssla om mina hästar och släppa ut dom extra tidigt så de får lite extra tid i hagen... Sedan ska jag jobba, träna, rida Sheeba, pyssla om Fonzie och allt som hör till. Senare i eftermiddag ska jag jobba ett par timmar till i fritidsgården, ska sätta mig och göra en planering till barnen och en liten tävling till dom. Ni förstår kanske att jag gör lite allt möjligt där på Borås ridhus?! ;)
Förövrigt fick jag beröm för hur jag la upp mina hopplektioner igår av föräldrarna till barnen som red, och jag blev verkligen så glad! Speciellt eftersom jag är så ny på detta och fortfarande hittar mitt sätt och lär mig allt kring detta... Att ha en privatlektion för en ryttare på sin egna häst, kontra 10 ridskoleryttare på ridskolans ponnysar kan bli tufft ibland! Det är en utmaning, men en fantastiskt rolig sådan - älskar det verkligen! Jag är dessutom jätte sugen på att börja hoppa igen, har tillochmed kikat in lite hoppsadlar faktiskt, men det går ju inte... jag inser själv att det är lite över min gräns faktiskt, åtminstone för vad som är okej i efterhand. Jaja, jag får fokusera på det jag kan göra istället för det jag inte kan göra, det blir mycket roligare då!
 


Stupar i säng...
En dag kvar sedan återgår mitt liv till det litemer normala igen... Detta var såklart lite väl mycket för mig egentligen, men klart man vill hjälpa till och en extra krona på kontot sedan gör ju inget när man har häst, ni vet säkert hur det är ;)
 
Vilket fall så har jag varit väldigt effektiv idag och hunnit med allt jag skulle göra, blev ett något stressat pass på Goodie dock och han var inte överförtjust. Jag bokade nu in två träningar för Sylvia denna veckan för jag behöver ha hjälp med ett mjukgörande och ett programridningspass innan jag känner mig litemer upplagd för tävling i helgen...
 
Har iaf haft en bra dag i stallet men är minst sagt trött nu, det är dock bara en dag kvar.
 
Hade en jättehärlig kväll i stallet, pysslade om alla tre hästarna. Var ute och gick en lång tur med Fonzie och när jag kom hem så myste jag med Sheeba i boxen som låg så fint och sov i sin kvällsmat. När hon blev hungrig kunde hon lätt ta ett litet strå samtigt som hon kunde sova sekunden efter igen ;) Hon verkar verkligen tycka om sin box iaf, hagen tycker hon är bra att använda till att springa i. Men tanken är att hon ska få en hagkompis så då tror jag hon kommer hålla sig lugn!
Var iaf hemskt mysigt att se henne ligga i sin box och både jag och Lucky kunde smyga in jämte henne, varpå Sheeba la sitt fina lilla huvud i min famn och lät mig hjälpa till att hålla upp det! Satt med henne en lång stund och njöt lite extra innan jag valde att åka hem, ska snart dit igen nämligen.
Så dags att försöka sova lite, natti natti.
 
 


Godmorgon.
Tisdag idag och det innebär lektioner ikväll och givetvis ska vi ha hoppning... pust! Nej, men det ska bli jättekul såklart och jag har lite roliga idéer faktiskt.
 
Min gårdag... Jobbade nästan precis hela dagen då jag tog över lektionerna för en annan ridlärare som ville vara lite ledig, plus mina timmar då. Har tagit hennes schema halva veckan så jag har en del att göra, på lördag har jag bokat in en lugn förmiddag - den motiverar mig nu lite extra! Haha, tänk som jag saknat att säga så. Känslan av att ha gjort sig förtjänt av lite ledighet liksom...
 
Jag hann med det mesta jag ville göra iaf, men det var mycket fokus på Fonzie med på att han måste röra sig såpass mycket och så. Han går i hagen en hel del och dessutom rör han sig minst 30 minuter morgon och kväll. Igår släppte jag honom faktiskt efter alla lektioner i lilla ridhuset då jag släpade med honom i skritten, men då tände han till och travade så fint igen så. Dessutom såg svullnaden bättre ut och sårkanterna såg liksom renare ut efteråt. Jösses vad jag tycker om den hästen. Svårt att ha tre sådanna hästar som matchar mig så som dom gör, på olika sätt men ändå samma. 
 
Vilket fall, idag ska jag åka och släppa ut hästarna tidigt igen så jag hinner få saker gjort tills jag börjar. Sedan blir det lite jobb, hinna rida två, mer jobb och sådär. Ni vet hur det är ;) Pyssel i stallet kan man aldrig få för mycket av!
 


Veckans planering
Goodie:
Måndag - Programträningspass, fokus på skolor och piruetter
Tisdag - Joggingpass
Onsdag - Cavaletti/jogging
Torsdag - Träning för Sylvia
Fredag - Joggingpass ute
Lördag - Pass på banan, checka av inför tävlingen
Söndag - Tävling MSVA
 
Sheeba:
Måndag - Vila
Tisdag - Skritta ut
Onsdag - Tömköras
Torsdag - Cavaletti/jogg
Fredag - Programträningspass
Lördag - Jogging med fokus på tempoväxlingar, övergångar
Söndag - Skritta ut/uteritt
 
Fonzie:
Promenader 30-60 minuter/ dag (+hage)
 
 
 


Måndag.
Godmorgon!
Jag är vaken för att åka till stallet och jobba, jag har en riktig monstervecka framför mig då jag hoppat in åt en annan ridlärare... Det blir helt klart tufft, men vad gör man inte? Jag älskar detta och dessutom får jag en anledning att gå upp redan nu och åka och påbörja att ta hand om mina djur innan jobbet. Tycker om att släppa ut dom tidigt och låta dom äta frukost ute så de får ett par extra timmar i hagen :)
 
Fonzie var sämre igår när jag kom från tävlingen, han var så öm och svullen stackarn! Var ute och gick med honom och lät han jogga lätt på linan och då började det droppa lite blod igen så hoppas på att det helt enkelt behövde gå upp lite i såren igen. Han får mycket beröm i stallet iaf över att han sköter sig så bra! Det har han verkligen gjort tycker jag!
 
När jag kom tillbaka till stallet igår satte jag igång med att tvätta, hänga på tork och putsa allt som var blött och smutsigt. Gjorde Sheeba extra fin också, vilket hon var väldigt nöjd över. Hon tyckte helt klart det var värt att springa fint då ;)
 
Men nu ska jag rör på mig så hörs vi senare!
 
 


Vinst!!
Vi vann!! Jag och Sheeba vann faktiskt våran första riktiga tävling! 
 
Trots att det strulade rejält för mig idag var Länghem väldigt snälla och hjälpte mig att lösa allting, blev så himla fint bemött faktiskt! Trots att jag var rejält stressad när jag kom fram då min dator och mobil inte uppdaterat startlistorna... Men vi lyckades uppenbarligen ladda om, och som vi gjorde det! 
 
Jag blev så oerhört glad när jag fick poängen idag, inte för att det är avgörande egentligen men vi har ridit Pay&ride för denna domaren innan och haft betydligt lägre poäng då och det känns alltid helt fantastiskt när man höjer sig ett par nivåer som vi gjort för samma domare! Sheeba är bättre nu, men det ska ju synas från domarbordet också...
Sedan finns det en sak till som gjorde mig glad och väldigt rörd, vi har verkligen kämpat jag och Sheeba. Vi har testat så otroligt många olika vägar och jag har verkligen vänt utochin på mig själv många gånger bara för att jag tror så mycket på att hon kan. Jag tycker så himla mycket om den hästen, men när det känns som att hon brinner under hovarna så är det ibland så himla svårt - en rolig utmaning såklart, men att ge sig ut och tävla som idag när hon varit såhär i två veckor kändes egentligen ganska långt borta en stund. Men jag bestämde mig bara för att ge henne möjligheten att verkligen träna och helt enkelt bara uppmuntra henne extra mycket och det gick ju faktiskt hela vägen... Hon har verkligen ett enormt hjärta denna lilla hästen, satt idag och sneglade på hennes spetsade öron och kände bara hon verkligen älskar dethär! Den biten älskar jag också att uppmuntra och jag märkte hur stolt hon var över sig själv när hon tyckte att hon var duktig :) 
Jag är oerhört glad och tacksam att jag får möjligheten att rida denna hästen, det är verkligen som domaren sa idag - en riktig framtidshäst!
 


Personbästa!
Fantastiska Sheeba går in och gör personbästa i sin första riktiga tävling!! 68,9% i LB! Så himla glad är jag!
 
Just nu leder vi faktiskt klassen men det är ganska många kvar så vi får se, spelar mindre roll!
Bjuder på en helt fantastisk bild som Emma tog igår... kolla den hästen...
 


Fixar och fejjar
Det är ju så mysigt att gå och greja i stallet inför tävling tycker jag, putsa, tvätta, borsta, knoppa osv.
Har en liten stund kvar innan vi lastar på och kör iväg, ska bli så roligt att komma ut igen! Se vad Sheeba säger om detta :)
Har faktiskt inga som helst krav på någon av oss idag då det var ganska längesedan vi var ute sist, det enda jag vill är att vi gör det vi ska och får en trevlig upplevelse inför framtiden. Det är extra viktigt tycker jag när man sitter på hästar som Sheeba, och jag tycker nog vi lyckats bra varje gång hittills med just den biten så vi fortsätter så idag hoppas jag!
Håll tummarna för oss 12.37!
 


Tävlingsdags!
Godmorgon!
Jag har sagt ett tag nu att det snart kommer lugna sig för mig, och eftersom det är det jag gått occh trott så har jag lyckats boka in allt tills nu "när det skulle lugna sig" ;) Men det blir snart bättre!
Jag han inte med allt jag tänkt igår ändå, men som tur är har jag några timmar på mig nu... Vet dock hur det är när man tävlat så jag misstänker att jag får försöka rida Goodie nu på förmiddagen.
Fonzie har skött sig så himla bra i nya stallet, han har f¨tt mycket beröm för sitt uppförande även om han var lite ledsen över att bli själv stundtals. Det som är bra i Borås ridhus med är att det är alltid något eller någon som är igång så det finns alltid något att kika på.
Försöke spola rent hans sår och sådär, det ser ju inte så kul ut när det rinner på insidan av benen direkt. Vill inte att det drar till sig flugor heller så, han stod även då som ett ljus. Vi han också med två promenader, vilket veterinären ordinerat. Så nu har han kikat in två av tre ridhus och alla hästar, stall, hagar och tillochmed tävlingsstallet. Trodde han kanske skulle tända till litegrann med tanke på alla hästar och sådär men inte då...
Just det, igår var dagen kommen för att ge penicilin för första gången sedan olyckan förra gången jag gjorde det och Dino fick en penicilinchock och jag hamnade på sjukhus. Men eftersom Fonzie var så snäll så åkte inte kanylen ut ens lite så det gick bra, trots min skakande kropp! Jag hatar nålar och framförallt att sticka andra, och Dino gjorde ju det inte bättre genom att vara fullkomligt omöjlig att få kanylen att sitta kvar på. Usch vad fruktansvärt det var...
Goodie fick faktiskt komma ut med mig igår och galoppera lite, en väldigt kort sväng men ändå... Det fick jag sota för hela kvällen igår, hela natten och idag. Goodie och hans plötsliga påhitt, suck! Men vi hade iaf kul och han har verkligen förtjänat en tur ute.
Sheeba fick testa på paddocken en sväng och var faktiskt mycket lugnare igen, bästa Emma passade på att föreviga oss på bild också så det blir kul att se. Red en liten stund bara då jag inte ville ge henne någonsomhelst träningsvärk eller så utan bara rasta kroppen och knoppen lite. Hon var duktig! :)
 
Men nu ska jag komma igång med stallet så jag hinner göra det mesta innan vi åker!
 


Fonzies operation
Jag tänkte skriva lite om gårdagen då jag först på kvällen fick reda på allting av veterinären som opererat honom.
 
Vi kom alltså till kliniken tidigt på morgonen (Slöinge för de som undrar :) ) och fick precis som förra gången först ställa honom på vågen och göra iordning honom medans de lyssnade på hjärta, lungor osv. Fonzie var verkligen jättesnäll som vanligt och traskade glatt på vågen.
Precis som sist fick vi åka ganska direkt efter dom gett honom lite lugnande och sedan var det helt enkelt bara en lång väntan.
När vi hämtade honom var han väldigt trött än då han fått lugnande igen eftersom jag bett dom kolla munnen på honom då jag misstänkt vargtänder, men när vi åkte därifrån hade jag fortfarande inte fått träffa veterinären som haft honom då han var inne och opererade igen...
Så vi åkte hem och på kvällen sedan ringde han och dubbelkollade att jag var med på hur hemgångsrådet ska gå till osv.
Fonzie var alltså inne för att bli kastrerad, en liggande kastrering då hans ena testikel inte kommit ner än. När veterinären ringde så fick jag dock veta att den satt så himla nära och ytligt att de gjort det som en helt vanlig kastration. Skönt både för mina nerver och plånboken, sitter den i buken är det nämligen fruktansvärt dyrt!
Det var alltså ett helt vanligt ingrepp och inget extra alls, kanske kan det ge oss lite flyt i läkandet?
 
Han berättade också att han mycket riktigt hittat två vargtänder som han tagit bort på honom (skönt att ha det ut världen!) och dessutom hittade han en gammal skada på en tand som faktiskt såg riktigt illa ut. Förmodligen en riktigt rejäl smäll som orsakat att denna tand var så gott som förstörd... Han trodde kanske inte att han skulle ha ont av det alls nu egentligen utan att jag skulle få känna efter själv, och lite tur kan jag kanske haft eftersom det var en mjölktand som ska tappas runt 2,5 år. Så har jag tur har smällen inte orsakat någon skada mer än på mjölktanden så den som kommer upp sedan helt enkelt blir bra - hoppas! Vi ska iallafall kolla upp honom om några månader igen, och får han ont av bettet när jag rider så får jag såklart åka tidigare. Ännu en fördel med att jag faktiskt provat att rida honom redan! Nu vet jag hur det kändes innan, ska bli intressant och se nu efteråt!
 
Vilket fall så har Fonzie skött sig exemplariskt faktiskt, och han var lycklig när han såg sin gamla kompis Goodie! Goodie själv var inte alls lika road och har stått och tjurat på både Sheeba och Fonzie, speciellt när jag är inne hos dom så jag tror han försöker tala om för dom att jag ändå är mest hans ;) Han är verkligen en av de mest svartsjuka hästar jag mött på!
Men Fonzie föltuggar mest och står och försöker gosa genom gallret så han går det iaf ingen nöd på...
 


Efter många om och men...
..är jag äntligen hemma!
Helt slut... Har varit igång hela dagen verkligen och kvällen avslutades i stallet som vanligt.
Allt har gått bra, hästarna är i vanlig ordning ompysslade, de har fått mat och vatten, motionerats osv. Mina sista grejer jag flyttat in är dock kaos! Jag skämdes när jag åkte därifrån för nästan en timme sedan, men jag kommer ändå vara tidig till stallet imorgon så får ta tag i det då.
Mitt i allt när jag tömkörde hästarna så blev en av hästarna i stallet dålig, misstänkte ganska snart kolik så vi få som var kvar hjälptes åt en stund innan ägaren kom ut och tog över... usch vad jag tycker sådant är obehagligt! Jag vet faktiskt inte hur det har gått än då jag kände att jag behövde åka faktiskt.
Men nu måste jag verkligen sova, jag har ett par fullbokade dagar framför mig här nu! Ingen aning om själv hur jag ska få allt att gå ihop faktiskt, men kul är det!
 


Status med Sheeba.
Nu har Sheeba varit inne på nätterna ett tag och sedan början av veckan har det blivit lite kortare stunder i hage, det är mycket omställning för henne nu så man får ge henne lite tid känner jag... Men det har hon fått i hela sitt liv tror jag så det lär hon få även nu ;)
Redan när hon började gå in på nätterna så kände jag mer och mer hur det blev en hetare häst av henne igen, det är lite typiskt henne att bli sådär när det är något som är annorlunda och nu är det såpass mycket som är helt annat så...
 
Vilket fall är hon toppen att ha att göra med, alltid snäll, lite försiktig sådär och väldigt lyhörd. Däremot har hon ridmässigt blivit lite svårare de senaste två veckorna! Hon har dock tur då jag tycker hennes känslighet och nerv är väldigt rolig. Hon gör absolut ingenting för er som tror det, hon är somsagt genomsnäll - bara väldigt pigg!
Jag har passat på att träna en del trav de senaste dagarna just för att hon verkligen börjat ta tag fram med längre kliv, detta har gjort att hon istället visat upp en helt ny trav, en början på det jag misstänkt finns i denna lilla kropp. Det är så häftigt! Henne trav är egentligen lite kort, men nu tycker jag tillochmed att grunden har höjt sig, alltså även när vi joggar i litemer "ekonomisk" trav så är grunden bättre.
Detta kommer med styrka och mycket när man rider hästarna kvicka för hjälperna och om det är någon som är kvick så är det Sheeba ;)
Galoppen däremot är så bra och stor just nu att jag har svårt att styra henne, vi kämpar på båda två med mjuka fina hjälper, men ändå vill Sheeba verkligen ta i så hon spricker.
Rider jag på henne frammåt så är galoppen helt fantastisk, men jag kan ju inte sladda omrking i ridhuset på det viset, men när jag tar tillbaka henne så överarbetar hon något enormt. Hon sitter så mycket och är så hög framtill att man nästan tror hon gör luftsprång eller försöker stegra (vilket hon absolut inte gör). Igår gick jag ner i vårat nya ridhus och red där vi har speglar hela kortsidan och jag började faktiskt skratta när jag tittade på oss mitt i denna samling med framben uppe i taket. Jag började om med upptagningen i galoppen varjegång hon tog i så mycket och försökte visa henne extra tydligt med sitsen att jag ville ha korta steg istället för megastora...
Tillslut började hon förstå vad jag menade och då fick hon klapp och beröm och gå frammåt igen, men jag har då aldrig suttit på en sådan överambitiös häst i hela mitt liv! Lovar att hon gör precis vad som helst för sin ryttare alltså...
Traven är som sagt väldigt fin nu även om hon är pigg, vi har börjat med mer skolor och sådär för att verkligen få henne mjuk i kroppen och träna upp henne lite styrkemässigt. Slutorna är faktiskt riktigt lätta på henne, vilket jag verkligen tycker om! Vanligtvis tycker jag slutor är den svåraste rörelsen, men på Sheeba känns det väldigt naturligt och dessutom känns hon otroligt liksidig i själva övningen.
 
 
Vi får ge henne ett par veckor att landa i sina "nya", stora gångarter bara så kommer detta bli toppen tror jag. Har lite planer på att ge mig ut och galoppera i våran gigantiska galoppbacke i närheten av stallet ändå, men samlar jag henne liiite bara så välter vi väl baklänges eller något ;) Nej, men det ska bli kul att se vad det tar vägen, tänk att kunna plocka fram detta om några år sedan när hon är mer stark och trygg i sin kropp - jösses vilken häst!


På benen
 Kliniken ringde strax innan 12 och operationen har gått bra, det blev inte att de behövde öppna hela buken så jag är nöjd! Fonzie mår bra men var lite vinglig vid uppvaket och jag bad dom kolla tänderna och ta eventuella vargtänder samtidigt men det gick inte pga att han var lite för groggy. Så de ska göra det nu efter lunch...
Pappa och jag upptäcker västkusten lite sålänge ;)


Godmorgon
Nu har vi lämnat av Fonzie på kliniken och är påväg till våran sommarstuga för att vänta ut tiden... Några nervösa timmar här känner jag men det ska nog gå bra.
Fonzie gick lugnt ur transporten imorse, rakt upp på vågen och stod så fint när han undersöktes. Alltid lika jobbigt att åka ifrån dom bara tycker jag...
 
Men vi hörs innan lunch för då ska operationen vara klar! Håll tummarna!
 


Lördag...
Godmorgon fullspäckade dag...
Jag tänker inte ens rada upp allt jag ska göra idag, men det är flera träningar, rida, fixa iordning i stallet, promenader med Fonzie, släppa ut hästar, mocka och sist men inte minst måste jag ju gör Sheeba lite tävlingsfin inför imorgon!
Det blir faktiskt inte en supertidig morgon, tror jag startar runt 12 tiden så det är ju bra för mig. Inte så långt att åka heller så det blir nog toppen.
Både Sheeba och Goodie fick tömlongeras igår, vilket Goodie tyckte var sådär lagom roligt medans Sheeba glänste till rejält och verkligen spände av och jobbade fint! Trots att vi var i stora ridhuset med massa spännande saker pågång samtidigt... Funderar på att kanske tömköra idag också för att verkligen hålla henne så avspänd och fin, men vi får se. Det är ju såklart bättre för min del att vi rider idag så jag har något att "åka på" på söndag.
 
Men vi hörs lite senare, lovar att skriva om operationen under dagen!
 


Tävlingsplanering!
Här kommer en liten plan på hur jag tänkt lägga upp hösten och vintern när det kommer till tävlingar. Säkerligen kommer detta ändras lite allt eftersom men jag tycker om att ha en liten plan iaf att utgå från!
 
28 Augusti - Sheeba, LB Länghem
 
4 September - Goodie, MSVA Ulricehamn
9-10 September - Jenny S träning, Goodie, Sheeba
16 September - Sheeba? Grevagården
17 September - Goodie? Grevagården
18 September - Sheeba, LB Borås
24 September - Sheeba, LB,LA? Brämhult?
 
8-9 Oktober - Sheeba, LB,LA Goodie MSVA/Inter1 Kungsbacka
29 Oktober - Goodie PSG
 
5-6 November - Sheeba LA, Goodie PSG/Inter1 Lysekil
13 November - Goodie MSVA/PSG Göteborg
20 November - Goodie MSVB5?
 
4 December - Goodie, Sheeba Borås
 
Vi får väl se hur det blir längre fram här, lär knappast åka på alla men det är nyttigt att ha lite koll på vad som finns också såklart.
Hoppas verkligen Sheeba kan komma ut på lite LA innan året är slut och att man kan börja tänka åt att kanske rida en Inter 1 på Goodie innan året är slut också. Hade varit häftigt att debutera dendär Inter A på samma ställe som vi avanmälde oss från för 10 månader sedan pga skadan... Men tycker kanske det är väl tidigt och så vitkigt är det faktiskt inte! Det beror ju också på hur det känns de kommande tävlingar, kanske behöver vi backa ett steg också det vet man aldrig! Det fick jag erfara ganska rejält för ett år sedan, man ska inte ta ut segern i förskott för då står man plötsligt där med en skadad häst eller något annat hemskt.
Nej, vi tar en sak i taget och passar på att ha väldigt kul påvägen!
 


Dagen före...
Imorgonbitti åker vi tidigt ner till Slöinge med Fonzie för att få honom kastrerad, han kommer som ni kanske redan vet sövas och opereras då det i hans fall är ett måste... Som ni förstår är jag såklart lite nervös, men samtidigt gick allt så väldigt smidigt förra gången så.
 
Egentligen är det ju uselt att vi ska få sommar här igen hela helgen, men i stallet är det oerhört svalt och bra så det kanske ändå går bra. Jag hoppas verkligen det! Sedan har ju jag faktiskt min lilla mirakelmaskin som kommer gå varm igen så det ska nog gå fint tror jag :)
 
Jag är dock oerhört glad att jag slipper en stående kastrering nu eftersom jag blev lite avskräckt förra gången jag var med på en sådan, förmodligen var det mest ett extremfall men ändå!
 
Håll tummarna att allt går bra och att han får följa med hem redan imorgon igen...
 
 
 


Torsdag.
Godmorgon!
 
Med lite hjälp och mycket beslutsamhet så... är jag uppe! ;)
Jag mår fortfarande inte helt bra, är ganska säker på att det är kroppens sätt att säga ifrån att det är lite för mycket på en och samma gång nu och till viss del håller jag med faktiskt.. Men det går bra.
Dessutom satt jag och klippte Goodies ben igår varpå han slår upp sitt ben och träffar med knät i min tinning och jag har haft sådan enorm huvudvärk sedan dess, men även detta går ju över. Det kändes mest lite onödigt...
 
Jag ska först nu åka och släppa ut hästarna, sedan ska jag rida en ny häst... Det kan hända att ni får se mer av den här längre fram, det beror på lite. Men ni kommer isåfall tycka om den väldigt mycket iaf, tro mig! Efter det ska jag rida Sheeba, Goodie och hopphästen som står hos oss för lite extra träning. Den har gått så bra det senaste, jag tycker verkligen om den hästen och man blir så glad av att tänkta tillbaka på resan han och hans ryttare gjort... Nu får vi hoppas de presterar lika bra och ännu bättre på tävlingsbanorna framöver!
 
Jag måste hinna med att packa ner lite saker, klippa klart Goodie, tvätta Fonzie igen, fixa en box och dessutom hinna jobba... Jag behöver anställa en hästskötare eller två snart, haha ;)
 
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >