Fonzies operation
Jag tänkte skriva lite om gårdagen då jag först på kvällen fick reda på allting av veterinären som opererat honom.
 
Vi kom alltså till kliniken tidigt på morgonen (Slöinge för de som undrar :) ) och fick precis som förra gången först ställa honom på vågen och göra iordning honom medans de lyssnade på hjärta, lungor osv. Fonzie var verkligen jättesnäll som vanligt och traskade glatt på vågen.
Precis som sist fick vi åka ganska direkt efter dom gett honom lite lugnande och sedan var det helt enkelt bara en lång väntan.
När vi hämtade honom var han väldigt trött än då han fått lugnande igen eftersom jag bett dom kolla munnen på honom då jag misstänkt vargtänder, men när vi åkte därifrån hade jag fortfarande inte fått träffa veterinären som haft honom då han var inne och opererade igen...
Så vi åkte hem och på kvällen sedan ringde han och dubbelkollade att jag var med på hur hemgångsrådet ska gå till osv.
Fonzie var alltså inne för att bli kastrerad, en liggande kastrering då hans ena testikel inte kommit ner än. När veterinären ringde så fick jag dock veta att den satt så himla nära och ytligt att de gjort det som en helt vanlig kastration. Skönt både för mina nerver och plånboken, sitter den i buken är det nämligen fruktansvärt dyrt!
Det var alltså ett helt vanligt ingrepp och inget extra alls, kanske kan det ge oss lite flyt i läkandet?
 
Han berättade också att han mycket riktigt hittat två vargtänder som han tagit bort på honom (skönt att ha det ut världen!) och dessutom hittade han en gammal skada på en tand som faktiskt såg riktigt illa ut. Förmodligen en riktigt rejäl smäll som orsakat att denna tand var så gott som förstörd... Han trodde kanske inte att han skulle ha ont av det alls nu egentligen utan att jag skulle få känna efter själv, och lite tur kan jag kanske haft eftersom det var en mjölktand som ska tappas runt 2,5 år. Så har jag tur har smällen inte orsakat någon skada mer än på mjölktanden så den som kommer upp sedan helt enkelt blir bra - hoppas! Vi ska iallafall kolla upp honom om några månader igen, och får han ont av bettet när jag rider så får jag såklart åka tidigare. Ännu en fördel med att jag faktiskt provat att rida honom redan! Nu vet jag hur det kändes innan, ska bli intressant och se nu efteråt!
 
Vilket fall så har Fonzie skött sig exemplariskt faktiskt, och han var lycklig när han såg sin gamla kompis Goodie! Goodie själv var inte alls lika road och har stått och tjurat på både Sheeba och Fonzie, speciellt när jag är inne hos dom så jag tror han försöker tala om för dom att jag ändå är mest hans ;) Han är verkligen en av de mest svartsjuka hästar jag mött på!
Men Fonzie föltuggar mest och står och försöker gosa genom gallret så han går det iaf ingen nöd på...
 Jennifer Dressage

http://www.jenniferdressage.se/

Vad skönt att operationen gick så bra! Lämpligt att ta tänderna samtidigt också. :) Håller tummarna för snabb & smidig läkning nu då. Så roligt att du börjat rida honom så ser verkligen fram emot att fortsätta följa eran resa (och allt annat du skriver om förstås, men det är ju lite extra spännande med honom tycker jag)! :D


Julia Forsbacka

http://forcebacka.blogg.se/

Förstår att Goodie kan tycka den där busiga charmören är jobbig.. vår äldre valack är väldigt störd av min valpiga fyraåring ibland (speciellt när han ska äta på exakt den fläcken där den äldre herren betar på), kan tänka mig hur en tvååring kan vara :P DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >