Status med Sheeba.
Nu har Sheeba varit inne på nätterna ett tag och sedan början av veckan har det blivit lite kortare stunder i hage, det är mycket omställning för henne nu så man får ge henne lite tid känner jag... Men det har hon fått i hela sitt liv tror jag så det lär hon få även nu ;)
Redan när hon började gå in på nätterna så kände jag mer och mer hur det blev en hetare häst av henne igen, det är lite typiskt henne att bli sådär när det är något som är annorlunda och nu är det såpass mycket som är helt annat så...
 
Vilket fall är hon toppen att ha att göra med, alltid snäll, lite försiktig sådär och väldigt lyhörd. Däremot har hon ridmässigt blivit lite svårare de senaste två veckorna! Hon har dock tur då jag tycker hennes känslighet och nerv är väldigt rolig. Hon gör absolut ingenting för er som tror det, hon är somsagt genomsnäll - bara väldigt pigg!
Jag har passat på att träna en del trav de senaste dagarna just för att hon verkligen börjat ta tag fram med längre kliv, detta har gjort att hon istället visat upp en helt ny trav, en början på det jag misstänkt finns i denna lilla kropp. Det är så häftigt! Henne trav är egentligen lite kort, men nu tycker jag tillochmed att grunden har höjt sig, alltså även när vi joggar i litemer "ekonomisk" trav så är grunden bättre.
Detta kommer med styrka och mycket när man rider hästarna kvicka för hjälperna och om det är någon som är kvick så är det Sheeba ;)
Galoppen däremot är så bra och stor just nu att jag har svårt att styra henne, vi kämpar på båda två med mjuka fina hjälper, men ändå vill Sheeba verkligen ta i så hon spricker.
Rider jag på henne frammåt så är galoppen helt fantastisk, men jag kan ju inte sladda omrking i ridhuset på det viset, men när jag tar tillbaka henne så överarbetar hon något enormt. Hon sitter så mycket och är så hög framtill att man nästan tror hon gör luftsprång eller försöker stegra (vilket hon absolut inte gör). Igår gick jag ner i vårat nya ridhus och red där vi har speglar hela kortsidan och jag började faktiskt skratta när jag tittade på oss mitt i denna samling med framben uppe i taket. Jag började om med upptagningen i galoppen varjegång hon tog i så mycket och försökte visa henne extra tydligt med sitsen att jag ville ha korta steg istället för megastora...
Tillslut började hon förstå vad jag menade och då fick hon klapp och beröm och gå frammåt igen, men jag har då aldrig suttit på en sådan överambitiös häst i hela mitt liv! Lovar att hon gör precis vad som helst för sin ryttare alltså...
Traven är som sagt väldigt fin nu även om hon är pigg, vi har börjat med mer skolor och sådär för att verkligen få henne mjuk i kroppen och träna upp henne lite styrkemässigt. Slutorna är faktiskt riktigt lätta på henne, vilket jag verkligen tycker om! Vanligtvis tycker jag slutor är den svåraste rörelsen, men på Sheeba känns det väldigt naturligt och dessutom känns hon otroligt liksidig i själva övningen.
 
 
Vi får ge henne ett par veckor att landa i sina "nya", stora gångarter bara så kommer detta bli toppen tror jag. Har lite planer på att ge mig ut och galoppera i våran gigantiska galoppbacke i närheten av stallet ändå, men samlar jag henne liiite bara så välter vi väl baklänges eller något ;) Nej, men det ska bli kul att se vad det tar vägen, tänk att kunna plocka fram detta om några år sedan när hon är mer stark och trygg i sin kropp - jösses vilken häst!
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >