Godmorgon!
Idag är första dagen på en hel vecka som jag känner att jag kanske kan orka mig upp på hästryggen igen, även om jag faktiskt har ridit lite ändå... Fast jag vet knappt om det räknas eftersom jag varit så trött så jag i stortsett bara suttit där och åkt med. Igår var dock första dagen jag red alls sedan i tisdags, det är väldigt länge för att vara mig just nu faktiskt - så jag längtar upp nu!
 
Nu känns Fonzie som sitt normala pigga jag igen så nu tänker jag sätta igång honom igen fram tills det nya året och rida några gånger. Han har faktiskt bara fått springa av sig på lina eller lös i ridhuset de senaste veckorna, men han har varit så upp och ner i hur han rör sig så jag misstänker att han haft lite jobbigt med att han växer igen. Jag känner dessutom att jag har absolut noll stress med att rida på honom då jag hellre ser att han får lite extra tid på sig nu så han håller många år framöver. Jag är ganska säker på att vi kommer kunna visa honom på treårstestet ändå iochmed att han ändå är riden i alla gångarter så... Men jag har sagt det förr - fasen vad fin han är den hästen alltså! Han kommer nog vara den i särklass bästa hästen jag suttit på och utbildat, den vackraste också för den delen... och ja, det kan hända att jag är lite partisk. Men han har faktiskt charmat en hel hög med människor i stallet, tillochmed mina små ridskoleelever slåss om att få mata "Jennys häst med de fina ögonen". Ni förstår Goodies förtvivlan väl? Han blir såklart bortskämd han också, det är omöjligt att inte ge alla mina tre hästar något om en får - de vet att de tre "hör ihop" och ger man en så blir man illa tvungen att ge resten också ;) Sedan att det finns typ 27 hästar till i stallet verkar inte bekymmra dom direkt.
 
Sheeba blev kollad av en kiropraktor i fredags och hon var spänd över ryggen faktiskt, vilket förklarade min känsla i ridningen. Jag har försökt ta mig runt det lite då jag sällan vill gå direkt på ett "problem", men hon är så himla överenergisk och överambititös så det har varit så svårt! Det lättade ändå ganska direkt vid behandlingen och det var ju skönt! Hon fick dessutom fin orange kinesiotejp över området där hon varit spänd för att hjälpa till lite extra några dagar, väldigt intressant!
Igår stod hon inne då hon är lite väl aktiv i hagen just nu och eftersom underlaget här är som det är så var det säkrast att låta henne vara inne. Det gjorde inte Sheeba något för hon stod och sov nästan hela dagen! Dessutom var hon suuuperlugn när jag joggade henne på lina en stund, har nog aldrig sett henne så lugn någonsin. Så tog det väldigt lugnt med henne, men kiropraktorn tyckte verkligen jag skulle hjälpa henne några dagar med lite "smart" ridning som hon kallade det. Så lång, låg och rund som hon bara ville och klarar av. Hon var superfin och sökte sig neråt med en gång och såg hemskt nöjd ut, vilket jag också var :)
Tänkte fortsätta behandla lite med pharmalighten just vid detta område framöver ett tag, men vill ge behandlingen i sig några dagar att få jobba själv innan jag börjar. 
 
Goodie har också varit toppenfin det senaste, även om jag bara joggat på lina eller låtit han vila. Hoppas det håller i sig när jag hoppar upp idag! Äntligen, äntligen har han börjat kunna stretcha som han gjorde innan han blev skadad, väldigt lång, låg och rund samtidigt som han sträckt fram nosen! Det är ett evighetsjobb på den hästen alltså, han är skapt i en hög form med nacken längre ner som högst punkt och nosen bakom lod. Dessutom med en sänkt rygg med tanke på hur svankig han är, det är så svårt! Men nu tror jag överlag vi börjar hitta tillbaka till formen innan skadan för ett år sedan, det känns fantastiskt. Ridmässigt är han bättre än innan skadan men allt det andra ska ju också hänga med...
 
I övrigt kommer jag nu ett tag framöver hjälpa till med en ponny som det varit lite problem med ett tag, jag har hjälpt till någon dag i veckan innan också men nu kommer det förmodligen bara vara jag som har den en tid framöver. Så det fortsätter att vara fullt upp för min del! :)
 
 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >