Hjälmtvång - bra eller dåligt?
Jag blev faktiskt både glad och lite stolt över ridsport-sverige när jag igår läste att det frånochmed nästa år kommer vara hjälmtvång på alla tävlingar här i Sverige. Det är alltså inte valbart längre i de högre klasserna om man vill ha hatt eller hjälm, nu är det hatten av som gäller!
 
Personligen tyckte jag från början att hatten hörde till dressyren och att det faktiskt såg väldigt stiligt ut, men destomer jag vant mig desto snyggare tycker jag det har blivit med hjälm. Numera rynkar man nästan lite åt näsan åt flera som använder hatt, just för att man inte är lika van längre och många gånger tycker jag faktiskt inte alls att det är särskilt snyggt längre!
Dagens fina, lätta hjälmar känns mer i tiden och i takt med att våran sport blir allt större så borde också vi utvecklas vidare anser jag. Dagens hästar är inte riktigt lika lugna och trygga som de var för 20 år sedan och vi rider dom heller inte på långa vägar samma sätt som förr, nu vill vi har mer elektricitet och nerv i dom. Med detta kommer också andra saker som kanske gör att vi också i dressyren behöver se över säkerheten mer... Hjälmtvång är faktiskt något positivt just i detta fallet alltså - tycker jag själv!
 
Vad tycker ni? 
Vill gärna tillägga att min stora dröm för ca 15-10 år sedan var att en dag få tävla så höga klasser att jag kunde få rida med hatt och frack... trots detta har jag faktiskt aldrig någonsin tävlat med en hatt på huvudet, även fast jag ridit klasser där jag hade kunnat göra det! Fracken var på något sätt alldeles lagom mycket kände jag när jag väl stod där :)
 Camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

Jag tycker det är bra! Förr var det ju lite av en milstolpe det där när en ryttare gick över till frack och hatt, men jag tycker att ju mer man vant sig vid att se hjälm så ser hatt bara konstigt ut. Det finns så många fina hjälmar idag att det är minst lika fint. Bra beslut!


Manda Stillnert

http://www.mandastillnert.blogg.se

Tycker de är super bra! Finns så många snygga hjälmar att välja på idag :) Så de är ett stort steg framåt i utvecklingen enligt mig!


Caroline

Får man bygga in hjälmen i hatten och rida


Caroline

Får man bygga in hjälmen i hatten och rida


Jenny

http://lilatiger.blogg.se

Jag håller med dig! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >