Lördag!
Godmorgon!
Sitter just i detta nu och funderar lite över 2016, jag har redan skrivit en liten summering för er men jag tänker mest på i vilken situation jag var i för precis ett år sedan... Det var inte alls roligt kan jag tala om! Hästarna vilade eller var skadade om vartannat, detta året ser allting lite annorlunda ut!
 
Idag ska jag skritta Goodie en sväng tror jag, tömlongera Sheeba, göra någonting med Fonzie om han inte är helt slut efter gårdagens vilda spring i hagen (han var helt sjöblöt när han kom in vid lunch stackarn) och sist men inte minst blir det en extra häst att sitta upp på. Detta är en extremt känslig ponny som jag tyvärr har en lite dålig magkänsla med, den har skrämt upp de flesta i stallet nu tror jag och jag förstår dom... Vi gör ett sista försök med lite rehabridning medans vi väntar på att få komma till veterinären, jag har pratat med min veterinär och vi har en plan på hur vi ska göra tills vi får komma dit. Jag kommer dock inte sitta upp om det känns osäkert då jag varken vill utsätta mig eller hästen för något onödigt dumt, men vi försöker jobba med att få en lättsam rutin ihop. Sheeba och jag jobbade på precis samma sätt i början, hon är och har alltid också varit väldigt känslig men denna ponny är känslig på en helt ny nivå känner jag. Men det är värt ett försök och jag är så glad idag att jag var noggrann från början med Sheeba, att lära henne mitt sätt att jobba för det har vi haft mycket nytta av att kunna luta oss tillbaka mot flera gånger under året som gått. Är hon sådär pigg och känslig så hon nästan kokar över så går vi tillbaka till detta sättet och med en gång så blir hon lugnare igen, det är en enorm trygghet för oss båda... Hoppas jag kan bära vidare detta till denna ponnyn också!
 
Senare ikväll ska jag, Johan och Erika från stallet iväg till några vänner och fira lite nyår. Jag lär få agera taxi, vilket känns väldigt skönt för min del då jag har så otroligt mycket att stå i både på söndag och även den kommande veckan. Jag vill gärna ligga lite före redan på söndag tänker jag!
 
Måste bara säga att det är kul att ni kikar in än, trots min dåliga uppdatering! Jag lovar er att det kommer bli bättre här bara jag styr upp saker och ting, jag har gått runt och hoppats på att det en dag ska lösa sig själv men nu kommer jag ta tag i saken och göra något åt min situation istället. Det känns både väldigt roligt och spännande, men också väldigt tråkigt då jag kommer få offra vissa saker i mitt liv som jag verkligen älskar... Men jag tänker att för att våga vinna måste man ibland förlora lite påvägen och oftast kommer det något bra ut av det som känns jobbigt i slutändan också så.. :)
 
 
Men gott nytt år på er alla fantastiska människor, tack för detta året och jag hoppas ner ser fram emot nästa lika mycket som jag gör?!
Goodie har blicken stadigt frammåt iaf - 2017, here we come!Anna

Snälla skulle du inte kunna skriva mer om ditt sätt att jobba med sådana känsliga hästar?? Är ett så otroligt intressant område tycker jag. Och jag undrar, blir du någon gång rädd och hur hanterar du det? Gott nytt år! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >