Mål 2016...
Jag har försökt hitta något i bloggen där jag skrivit ner vad målen för mig och hästarna var detta året, för att kunna göra en liten utvärdering...
Men jag inser att hela början på detta året var lite osäkert för min del när det kommer till hästar, Fonzie var ju svårt att ha ett tydligt mål till överlag, Sheeba hade en lång vintervila och seg igångsättning med tappskor och sår och grejer, Goodie behöver jag nog knappt skriva om men vid denna tiden för ett år sedan var jag säker på att Goodie skulle vara så långt ifrån tävlingskondition om ett år som man kunde komma...
 
Men målen har både funnits där och utvecklats allteftersom så jag tänkte ändå göra en liten utvärdning:
 
Fonzie - Kan man begära så mycket mer än att ha suttit på en 2,5 åring i alla gångarter lös? Jag är jättenöjd med honom och ännumer nöjd över att det gått såpass fort och smärtfritt trots att han är litemer känslig än flera av unghästarna jag ridit in. Han har helt enkelt uppnått målet med året och jag är väldigt förväntansfull inför nästa år!
 
Sheeba - Denna otroligt speciella häst fortsätter att förvåna med sin enroma arbetsglädje och vilja, ibland blir den väl mycket också men vi jobbar på att lära henne använda all sin energi på rätt sätt och när det är rätt så är hon verkligen - wow!
Hon har gjort flera starter i LB med sämst resultat på 66,8%! Dessutom gjorde vi LA - debuten med 64,6% trots en hel del stora missar som vi definitivt kunde varit utan med några veckors extra träning bara. Jag kan inte begära så mycket mer än detta från Sheeba, med tanke på hur långt efter hon legat i sin utbildning och trots detta faktiskt hämtat ikapp sig en hel del utan att för den delen tränas för mycket. Vi har verkligen inte tränat för att komma ikapp utan enbart för att ta oss vidare och ge oss på utmaningar, bara via detta har hon kommit ikapp så - jag är väldigt nöjd och stolt över oss båda!
 
Goodie - Mitt stora frågetecken i början av året, jag började redan planera för en tidig pension och helt ärligt också på hur ett liv helt utan Goodie skulle se ut... För Goodie som pensionär var väldigt oklart för mig hur det skulle fungera faktiskt. JAg har aldrig sett Goodie må så dåligt som han gjorde i början av året, vilket också jag gjorde faktiskt, fy!
Mitt mål var när vi väl började komma tillbaka lite att vi skulle gå ut i några msva-psg tills vi kände oss trygga där, men allteftersom tiden gick så insåg jag att han faktiskt var finare än någonsin och en Inter 1 start innan årets slut kändes inte så långt borta... Men så blev det ju dethär med att jag red så j*kla dåligt på tävling, förmodligen övertaggad och lite ringrostig. När detta äntligen släppte och vi fick två fina placeringar i dessa klasser så tyckte min tränare att det var löjligt att vänta längre och plötsligt var vi anmälda till tävlingen som jag bara vågat drömma om att vi någonsin skulle rida ihop - Intermediarie II och visst gjorde vi det, att vi dessutom fick över godkända procent var bara helt fantastiskt! Med vetskapen att vi kan så mycket mer dessutom redan nu! Tänk då om vi får vara hela något år eller några år till?
 
Man kan kort och gott säga att detta året har levt upp till alla mina förväntingar och mycket mer än så, det har helt enkelt varit ett fantastiskt hästår! Det har lyft mig otroligt mycket på många plan detta året och jag inser mer och mer att det är just detta jag vill hålla på med på något sätt...
Men nu ser jag fram emot 2017 först och främst, lovar er en bättre målsättning och tydligare för er framöver. Har dessutom en liten plan på att göra något som kännts enormt långt borta för mig, men den senaste tiden har jag kommit fram till att det faktiskt är fullt möjligt ändå trotsallt. Vi får se vad året har att erbjuda :)
 Ellen - tävlingsryttare

http://ellenshorselife.blogg.se/

Åh va spännande! Ser så fram emot att fortsätta följa dig även under nästa år. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >