Tisdag
Godmorgon!
Jag känner mig själv alltför väl... 15 timmar var jag hemifrån igår och det är inte ens ovanligt. Men det var ju för att jag jobbade så!
Men fy vad dåligt min kropp har mått sedan igår, såhär illa har det inte varit på länge. Det enda som egentligen hänt då är att jag frös lite det sista eftersom jag är varm efter att ha ridit och sedan sitter ner och tränar.. Extra kläder och isolerade ridhus hjälpte inte mig igår tyvärr. Jaja, jag får se mig besegrad idag och ta lite hjälp så jag slipper ha så ont... och låta bli att sätta mig ner för länge och absolut inte bli kall. Får helt enkelt rida hela dagen! Jag har hästar nog att göra det idag så varför inte? ;)
Jag ska dock rida Goodie för mina grupper på ridskolan idag, vi har teorivecka och jag har lovat att göra något helt annat än vad vi brukar göra så det blir en liten "clinic" idag. Vi ska prata om hur man lär sig prata samma språk som hästarna och hur man uppmuntrar dom när de gör rätt, likväl som man berömmer sig själv så ska man ju berömma hästarna. Sedan ska vi prata om hur man får lära sig att tänka när man gör någonting och "hästen inte lyssnar". Ska bli väldigt roligt att se vad de tycker om detta upplägg faktiskt! De är ändå lite duktigare grupper och jag tror det kan vara intressant att se hur en väldigt välutbildad häst gör när jag gör en korrekt galoppfattning och en som inte är sådär jättebra... Det är intressant att få se hur de tänker också och vi ska prata om saker de upplever som svåra tänkte jag och gå igenom sådant också :)
Ni hör hur mycket jag ser fram emot detta va? Jag älskar att få barnen att lära sig tänka själva och lära sig saker helt utan att det ska präntas in för att jag står i en sal och säger hur det ska vara och hur de ska göra eller inte får göra...
 
Annars ska jag jogga Sheeba, rida två ponnys och en annan storhäst (hopphäst faktiskt ;)) och hinner jag ska jag avsluta med Fonzie. Tyvärr hamnar han lite i kläm när det är mycket för att jag känner att jag egentligen inte har något emot om han vilar ett år till... Det kommer han såklart inte göra för jag vill ju gärna ha som mål att rida treårstestet, men det är inte sååå viktigt för.mig att han ligger i fas eller ens lite efter utan jag ser hellre att vi är effektiva de få pass vi gör och går det så går det - annars så gör det inget ändå :)
 
Goodie var så "tråkig" att rida igår, han var riktigt bekväm faktiskt... Så som han gärna blir när han gått (enligt honom) lite för lätt några dagar. Men han behöver också lugnare perioder så han får bli hur less han vill! Vi avslutade med lite rörelser som jag vet han tycker är roliga, det är lite utmaning liksom, och då piggna han till minsann! Har är så charmig alltså :) Aldrig träffat en häst som är så glad i att arbeta och så trygg i sig själv som han är... Fast han har verkligen  inte alltid varit det, han var extremt ängslig när han var yngre och fick gärna panik när han inte förstod. Nu är han mer "äsch fy vad löjligt med ett byte här... äh, jag gör ett par till..." Blir jag dock sur på honom i det läget så blir han nog fortfarande lite osäker dock... men jag ser ingen anledning att prova att bli sur för ingen av oss tjänar något på det. Är jag inte nöjd med något så gör vi bara om och gör rätt istället. Då blir det minst krångel för oss alla.
 
Men nu ska jag åka till stallet så hörs vi!
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >