JMDressyr - february 2016

Helt slut!
Jag tror jag gör allt för att denna dagen antingen ska gå väldigt snabbt eller väldigt långsamt... Jag har snart tvättat all tvätt (haft svårt att få tvätttid ett tag så är en del) plus allting som jag egentligen inte hade behövt tvätta, filtar, mattor tillochmed Luckys lilla "hus" har jag tvättat ;)
Sedan har jag städat, dammat och skurat... Lite kvar men ska ta tag i det nu och sedan måste jag faktiskt åka till stallet vare sig jag vill eller inte. Klart jag vill men jag känner mig väldigt kluven inför morgondagen!
Såg precis att vårat fina akvarium behöver rengöras, så det kan jag ju göra också när jag ändå är igång haha...
 


Måndag!
Jag har antingen den värsta eller kanske bästa veckan framför mig nu, jag vill verkligen tro och hoppas på det sistnämnda och "tyvärr" gör jag nog mest det... Så jag kommer bli oerhört besviken om det inte är bättre med Goodies senskada imorgon! Jag kan absolut gå med på att det tar ett par veckor till innan vi är i full träning, eller det räknar jag ju med men jag vill så mycket att det ska ha gått frammåt och läkt så bra det bara kan. Jag vet faktiskt inte vad jag hade kunnat gjort eller kan göra mer för honom annars, för det känns som jag gjort nästan allt som går....
Jag är jättenervös som ni kanske förstår...!
 
Igår var jag inne och kikade på dressyrtävlingarna, och insåg efter några timmar att jag inte skulle orka vänta tills anläggningen var ledig så Goodie fick en vilodag. Jag hade riktigt ont i både knä och hals också så jag gav mig inte ens ut på promenad.
Inte alls sugen på att åka iväg och tävla nu, nej... ;)
 
Åkte sedan till busungarna och gjorde iordning allt, var ute i hagarna och fyllde på vatten till hästarna och Sheeba som är extremt låg i rang i sin hage fick sig en riktig fullträff ganska högt upp på ena frambenet och jag riktigt kände själv hur ont det gjorde! Tog ner henne i ridhuset och efter lite skritt fick hon trava några varv, det såg bra ut men hon ömmade när jag tryckte där hon blivit träffad så vi stod i ridhuset och pharmalightade en stund. Förhoppningsvis kanske jag nu kunde behandla det i tid så hon slipper en jätteblödning men det blev ingen ridning :( Hon fick också jogga några varv på linan för att förhoppningsvis kanske få igång lite extra cirkulation och inte stelna till runt om, men hon såg fin ut så hon är nog snart fit for fight!
Vi skrittar någon dag så det inte blir något och så tömkör jag någon dag till.... "min" lilla pärla :( Hon fick en stor guldstjärna iaf över hur lugn hon var när jag grejade med henne i ridhuset och lät henne jogga "lös". Brukar ha henne inspänd, eller jag longerar ju aldrig någon häst i bara grimma, men eftersom jag ville se hur hon rörde sig direkt så hade hon bara grimma och lina och hon skötte sig super! Lyssnade jättebra på rösten och busade inte iväg en enda gång :)
Var också ute och umgicks lite med Fonzie i hagen, tror hans hagkompis uppskattade att få göra något annat än underhålla en busig Fonzie en stund! Mot mig är han dock alltid väldigt mild och älskar att stå i hagen och undersöka matte, dessutom är han faktiskt väldigt snäll när han gör det. Tror jag kan räkna på en hand hur många gånger han nafsat efter mig eller sådär, vilket är väldigt vanligt bland dessa små unghingstar.
Fick också kika in hans sår och lägga på lite salva medans han stod och njöt i solen...
 
Idag åker jag till Fonzie och Sheeba först, sedan ska jag åka och skämma bort Goodie lite extra... Förhoppningsvis kan det dämpa min ångest inför morgondagen ;)
 


Bra där...
Alltså Swedehorse.... suck...
Idag är jag glad att jag tillslut valde att registrera Fonzie hos SWB! Eftersom jag stod och velade fram och tillbaka ett par gånger...
Vad tycker ni om att bara låta svenskregistrerade unghästar kunna kvala till Breeders trophy?
 
Personligen kan jag förstå det till en liten, liten del men annars tror jag tyvärr det kommer hämma svensk avel och vi kommer ha ännu svårare att hänga med när det kommer till unghästar (främst) i utlandet. 
Som sagt, jag förstår tanken men jag tycker synd om alla dessa fina hästar (eller såklart ryttarna och hästägarna då som satsar på detta!) som hamnar i kläm...
 


Vad tror ni?
Om ni får gissa, vad tror ni är topp 3 saker/rörelser jag just nu saknar mest att träna på? Tex: Piaff, passage, byten i varje, serier, piruetter, öppnor, slutor, förvänd galopp, ökningar 
osv.
Vad tror ni är de första jag kommer göra när vi får klartecken? ;)
 
 


Söndag
Godmorgon på er!
Ni kommer ju inte tro mig längre, men alltså jag är sämre... igen! Började redan igår med att jag började få ont i huvudet och halsen, precis samma som de 3 andra gångerna. 
 
Jag satt ju och red Goodie på tävlingsbanan igår som ni såg, det var mycket spännande kan jag tala om. Han var minst sagt på tårna och blir ju ganska svårpåverkad då, men detta berodde nog mest på den stora pressening som de täckt över domarbordet med. Var med och byggde fram banan, eftersom de som ska tävla idag skulle göra det. Jag skulle ju inte tävla men tänkte att jag kanske kunde få rida lite ändå och det gick bra så :) Men när vi byggde fram fick jag spanat in lite av grejerna som ska vara med om på Grand prixn om 1-2 veckor. Som alltid är ju allt i svartvitt ;)
Vilket fall så fick jag runt Goodie väl, även om jag liksom aldrig fick ridit igenom det fullt eftersom jag inte får rida så länge... Men jag hade en taggad häst som satt fint i samlad skritt och gjorde jag minsta lilla så började han trampa, fint dessutom. Det är svårt och hålla sig! Men vi håller ut...
Hoppade av och skrittade honom för hand sedan runt den läskiga presseningen, det var det något annat som fångande Goodies intresse så helt livsfarlig kan den inte ha varit ;)
Vet ni vad försten? Goodie har börjat få havre igen, vilket innebär att jag har räknat med att han ska igång mer snart för annars kommer jag ha en väldigt taggad häst, haha. Jag har inte alls tagit ut något i förskott som ni förstår nej...
Jag var också och pysslade om de andra två. Sheeba fick lite extra omvårdnad och massage och Pharmalight behandling - hon älskar det! Jag släpade in henne i boxen efteråt... Hon går ju bara mellan 4-5 dagar i veckan så igår var en vilodag med lite spa behandling istället! Måste förövrigt boka upp en snäll häst i närheten av vårat stall. En gång i veckan ska det bli uteritter härdanefter! Rebecka? Om du läser detta, har vi en deal? ;)
Fonzie fick miljöträna lite med plastpåsar och grejer, gosa med matte och sedan pysslade jag om han ben. Tog faktiskt av bandaget nu. Känns som det är bandaget själv som inte låter det bli en riktig skropa nu när det blir blött. Så får hoppas det läkt tills idag!
 
Idag då?
Jag ska piggna till och snart åka till ridhuset där det är dressyrtävling. Emelie ska vara med och jag ska försöka hinna till henne så jag kan se henne värma upp, men ska minst se deras start iaf.
Sedan har jag pass i ridhuset, plus att jag ska försöka hinna med Goodie. Men kanske blir en promenad också, kanske kan få med mig Emelie ut efter på en lång avskrittning så ;) Jaja, det löser sig alltid!
Sedan ska jag till andra stallet och mår jag inte alldeles för dåligt så tar jag nog med sadeln och slänge på Sheeba faktiskt, hoppas jag är bättre tills dess för jag har längtat efter att få sitta upp på henne igen alltså! Dock blir det bara max 10 minuter och förmodligen bara lite trav, vi får se. Men kul lär det bli! :)
 


Dagens miljöträning...
Inte illa att vi kom nära denna alls under dagens miljöträningspass... Goodie är annars inte helt vän med domarbord, eller presseningar för den delen ;)
 


Lördag!
Godmorgon allihopa.
Nu tror jag faktiskt det börjar vända påriktigt för mig för idag känner jag mig nästan helt frisk, inte riktigt borta men det är pågång!
Alltså vad magisk min häst är just nu, jag vet att jag är partisk såklart - det får man vara! Men jag har aldrig suttit på en häst någonsin som är så mjuk att rida som Goodie är, igår slog det mig extra när allting också bara fungerade. Han är visserligen inte den mest spektakulära gångartshästen, men jag har hundra gånger hellre en häst som ger en mjuk och härlig känsla än en som  blir stark och bitig bara för att den rör sig enormt...Då ligger väl dock oftast felet hos ryttaren istället för hästen ändå men, ja det finns väl undantag i allt.
Jag satte faktiskt på mig mina sporrar igår, första gången på snart 5 månader. Bara för att träna lite reaktioner och som han taggade till av det, jag älskar att känna att man lägger till skänkeln och hästen nästan sprätter till under en. Det är så du tränar upp riktigt fina samlade gångarter och gör extra fina övergångar och uttrycksfulla rörelser, det är så man får hästen att utvecklas. Varje gång han tar i extra mycket när jag ber om det så får han beröm och som ni vet så älskar min häst att få beröm och tar alltid i lite extra då, alltså jag älskar den hästen! Han kan lätt få mig att bli på bra humör även på den allra tuffaste dagen, jag förstår varför jag tar mig i kragen de dagar som är tunga och ändå hoppar upp och rider. När jag kliver av så är min kropp i ett riktigt lyckorus...
Tänk vad fantastiskt att jag fick möjligheten att köpa tillbaka Goodie, det var nog det absolut bästa som kunde hända mig faktiskt och just vid det läget också! Det var litegrann meningen tror jag :)
 
Tog givetvis hand om de två andra busungarna också, dom är ganska pigga båda två. Trots att de är ute och busar så mycket som de är, äter och solar hela dagarna med lite bus emellan. Sedan kommer de in och sover ett par timmar för att sedan gå ut och busa lite till... Ja, ibland har de ju mig som kommer och stör dom i någon timma för att greja lite såklart, hemsk människa är jag ;) Nej, jag tror båda två uppskattar det faktiskt för de båda möter alltid upp mig såfort jag kommer till hagen, så helt hemsk kan jag nog inte vara ändå.
 
Idag då?
Jag har lite planer på att försöka fjäska in mig så jag kan få jogga omkring lite inne i stora ridhuset idag. Trots att de byggt upp tävlingsbanan inför morgondagens dressyrtävling!
Kan ju inte bli bättre att man får sådanna möjligheter på hemmaplan att träna, trots att Goodie är en ganska van tävlingshäst så kan man aldrig träna för mycket på att få liknande situationer som tävling. Dock brukar Goodie märka skillnaden när jag knoppar så... och riktigt så långt tänker jag inte gå idag! ;)
Sheeba ska tömköras lite och Fonzie ska få pyssla om sitt ben, eller jag pysslar om det givetvis - han tittar väl på som vanligt.
 
 


Så fin!
Goodie var riktigt toppen på dagens ridpass, får påminna mig själv om att inte gör för mycket eller för länge... Det enda man vill är att sitta tillbaka och plocka upp honom lite för det känns så naturligt just nu! Åh vad kul detta är, men vilken ångest jag har inför tisdag nu...
 


Nytt tränarupplägg?
Nu har jag haft 5 månader på mig att smälta något som jag funderat på...
När jag tränade för Jenny, dagarna innan Goodie skadade sig så var jag i tankarna att lägga om mitt träningssätt en del.
Nu hann jag inte göra det eftersom att Goodie skadade sig, men jag har haft mina funderingar ett tag.
Jag har inte till hundra procent bestämt mig än exakt hur det ska se ut, men det jag har tänkt är att jag ska träna för Jenny varje gång hon kommer. Tyvärr kommer hon bara två gånger per termin och nästa gång är redan fullt (jag har två plaster dock och tillochmed fixat en häst om varken Sheeba eller Goodie skulle kunna gå) men henne måste jag ha med i min planering, jag älskar att rida för henne och hennes tänk är precis så jag vill att min häst ska jobba med mig. Det ska vara enkelt att rida och hon gör allting så himla lätt, med Jennys upplägg vill jag fortsätta utbilda oss mot de svåra rörelserna.
Men när Jenny kommer så vill ju jag ta vara på varje minut och rida just dessa svårare rörelser eftersom jag inte hittat någon som är riktigt så framme när det kommer till sådant. Därför har jag bestämt mig för att hitta en tränare, helst på hemmaplan som jag mer kan bolla idéer med och rida massa grundridning för, massa, massa grunder - jag vill spy på grunderna! Det kommer jag aldrig göra för jag älskar de där små justeringarna, det skulle jag helst sitta med i flera timmar och träna in... men jag har inte hästar nog för det! ;)
Jag har faktiskt tillochmed en tränare i åtanke som kan tänkas passa oss, så när Goodie är fullt igång ska vi prova och se hur det går helt enkelt. Passar det oss så kommer det bli toppen tror jag!
Jag tänker nämligen att jag också bör försöka träna på att rida Goodie ännumer sparsamt med tanke på hans ålder och jag helst ser att han håller många år till. Även om han inte gör perfekt piaff och passage än så vet jag nu att han kan det och vi har liksom vertygen att få det att ligga på en lagom nivå. Så då tänker jag att jag helt enkelt inte ska nöta för mycket sådant med honom utan komma ifrån det en del, åtminstone hela pass som det gärna blir när en tränare står i mitten. Att jag avslutar ett pass med 10 minuter riktig styrketräning är ju en helt annan sak i mitt tycke.
Sedan har jag en sista pusselbit som ska till, jag tänker att jag kanske ändå ska ha någon till som jag kan åka till också. Där är jag inte helt klar med hur jag skall göra än faktiskt, jag har två alternativ... Men tiden får utvisa helt enkelt! Jag hade ju precis fått en fast plats också precis när Goodie skadade sig, men jag vet inte alls hur det blivit med den faktiskt. Så därför jag funderat lite extra såklart...
Spännande med lite nytt upplägg iallafall och det känns som om pusselbitarna kan falla på plats för oss två, nu ska jag komma på vad som kan passa Sheeba också! Men därför provar jag med Goodie först så tror jag att det kommer ganska naturligt vad som känns bäst för oss :)
 
 


Fredag!
Godmorgon!
Vilka härliga dagar jag haft det senaste, spenderat så många timmar i stallet och pysslat. Men det har enbart varit härligt, lite kallt ibland kanske men jaja... Jag tror dessutom jag är på bättringsvägen igen! Hoppas det, för detta har varit riktigt långdraget.
 
Igår efter att jag ätit en god lunch så gick jag direkt ner och tog in en nöjd Goodie. Jag är lika förvånad varje gång om att han är helt obrydd över att han står själv inne i stallet, det är så skönt! Jag var ju absolut orolig över att ett sådant stort stall skulle göra honom mer stressad, men det verkar ha haft en motsatt effekt så jag andas ut lite. Hans luftvägar är dessutom mycket bättre, har inte hört honom hosta på 3 veckor tror jag!
Vi gick iallafall in i ridhuset och fick till ett riktigt superpass, om man nu kan kalla våra korta pass för det? Men han kändes jättefin och såfort han får en uppgift så anstränger han sig verkligen för att visa att han är med mig och tycker det är kul. Det känns på hela honom att han är mycket gladare av lite jobb.
Jag jobbar mycket med övergångar just nu, och vi har som ni vet en bakläxa från mig själv att träna på galoppövergångar. De går bättre och bättre och jag försöker verkligen påminna mig själv om att inte ta den lätta vägen och fatta från skritt, där gör han jättefina fattningar men från trav så springer han in i dom ungefär ett steg och det är inte okej när man är 18 år och tävlar svårklass dressyr! Eller har gjort... För i Inter A är det faktiskt en fattning från trav till galopp och det var den jag var mest orolig för innan debuten nästan, haha. Men om vi får en andra chans så lovar jag att den biten kommer vara mycket bättre!
Jag pysslade om Goodie länge efteråt och pysslade även om alla mina grejer lite extra, putsade och städade lite. La in en ny bal med torv till en lycklig häst som älskar att rulla sig i sin bruna torv ;) Tur att han själv är just brun...
 
Jag åkte sedan till andra stallet och mockade, fixade mat, vatten och allt detdär. Sedan tog jag in en glad Sheeba och slänge på henne gjorden och gick ner och tömkörde/med lite tömlongering. Hon såg faktiskt jättefin ut och var väldigt inbjudande att sitt upp på... Jag ska ta det väldigt lugnt med henne ett tag med tanke på hur lång semester hon nu fick (vilket verkar ha gjort henne väldigt gott för jösses vad fin hon är!) men jag kan ju faktiskt rida lugna joggingpass också, ellerhur?!
Jag ska dock försöka tömköra henne mycket ett par veckor framöver, även om jag kommer rida henne också. Men hoppar nog upp ett kort pass i början på nästa vecka ändå tror jag, bara känna lite på henne! ;)
Hon skötte sig iallafall jättebra, men blir såklart trött snabbt så jag håller alla pass väldigt korta nu. Tror hon är mest nöjd över att få lite hjärngympa.
Jag tog också in och pysslade om Fonzies sår, det såg jättefint ut men hade tyvärr gått upp en del eftersom det är lite blöt snö nu på dagarna i hagen. Skorpan är ju lite för tunn än sålänge, men det såg iallafall jättefint ut och han är fortfarande inte svullen eller något sådant så det känns ändå som det kommer att läka fint. Bara det inte blir geggigt igen, då kommer han få vara inne!
När jag kom hem igår var jag smått död, allting tar ju lite längre tid för mig med eftersom jag alltid är jättenoga med att göra allting i min takt efter vad min kropp (framförallt knät) orkar. Men den biten har jag bara funnit mig i och jag känner mig bekväm i att jag kan verka vara lite långsam ibland. 
 
Men nu ska jag vila lite och sedan blir det väl samma sak idag igen, hoppas på fint väder så kanske vi ska prova att rida ut en tur ändå jag och Goodie! Om vi kommer på vart man rider för att ta sig till alla dessa fina ridvägar för jag har inte riktigt hittat dom än...
 
 


Oh nooo...
Min lilla bebis har gått och blivit hingst på en dag...
Nu är ju den stora frågan om jag ska vänta eller ej, jag är inte så sugen på att låta honom sövas nu igen egentligen...
Stackars lilla Fonzie ;)
 


Goodie som storfavorit?
Alla vet ju att Goodie såklart har en stor plats i mitt hjärta, men när jag fråga er vilken eran favorit är här på bloggen så svararde faktiskt de flesta också just Goodie, det var faktiskt väldigt oväntat för min del om jag ska vara helt ärlig!
Jag kan dock förstår det eftersom varken Fonzie eller Sheeba rids just nu, men jag trodde de flesta av er skulle svara Sheeba ändå...
Anledningen till det är för att jag märkte tydlig skillnad när jag skrev här och hade Goodie och Dino, de flesta tyckte då att det var roligast att läsa om Dino för att träningen med honom var lättast att relatera till. Nu har det dock inte varit så mycket ridning alls på senaste tiden och jag har väl kanske börjat skriva mer om de vanligaste passen på Goodie (innan han blev skadad). Så att folk inser att man inte kan träna piff och puff varje pass bara för att man har en häst som tävlar på den nivån. Det är egentligen ganska korta stunder man tränar sådant om man ser på en hel vecka, men jag var nog sämre på att dela med mig av den "vanliga" ridningen innan tror jag?
Jag tror dock att ni kommer ändra lite uppfattning om ett tag, för när Sheeba kommer igång så lär hon bli riktigt rolig att läsa om, den lilla ferrarin - hon är så häftig! Om ett år är det ju också dags för förberedelser inför 3 årstest och det tycker åtminstone jag är en fantastiskt rolig tid, att sedan få göra det ihop med en häst som Fonzie gör det också hundra gånger bättre...
Inte för att Goodie kommer bli en tråkig häst att läsa om heller om han kommer tillbaka, men jag tror faktiskt att Sheeba kommer väga upp dendär vågen ganska snabbt. Det kommer bli mycket grunder på henne när hon nu sätts igång, då hon kommit över detdär inridningsstadiet en hel del och nu påbörjar utbildningen mot att bli en framtida tävlingshäst. Det är något speciellt med att följa dessa unghästar tycker jag... Även om vi kommer skynda långsamt så tycker jag ändå "unghästridningen" är väldigt rolig. Det mest optimala är väl också att få båda delarna och det kommer ju även ni få ta del av framöver om allt går som det ska! :)
 


Skoning.
Desto längre man håller på med hästar, desto mer inser man hur många olika "vägar" och synsätt det finns på olika saker. En sak är detta med skoning...
Hur ofta skor ni era hästar? Har de något speciellt beslag eller skos på något speciellt sätt? Kanske finns någon här som inte har några skor alls?
 


Godmorgon!
Jag sitter just nu och försöker pilla i mig lite frukost, det är inte helt lätt när man har ett helt huvud som värker varje gång man öppnar munnen eller försöker svälja... Piggelinen går dock bra även nu! Vilken räddare i nöden det varit för mig under dessa veckor. Men nu är jag faktiskt också påväg till vårdcentralen för att ta lite prover så hoppas det visar något som går att få medicin för så jag slipper dethär snabbt!
Annars har jag bokat in lunch med mamma och Johan i stallet senare idag, fantastiskt att kunna åka dit och äta god mat innan jag går ner och rider. Dessutom får jag ju umgås lite med både familj och vänner :)
Efter detta ska jag rida Goodie, som hade skött sig väldigt bra igår! Carro skrev att han var underbar, så det är nog inte bara jag som inbillar mig att han känns fin... Han är faktiskt väldigt fin just nu, hoppas det håller i sig så blir det nog väldigt bra!
Efter Goodie blir det att åka till andra stallet och ta hand om de två små busfröna! Fonzie fick komma ut igår igen då det frusit i hagarna, men idag ska jag lägga om såret igen så får vi väl se om det blir en omgång till med bandage eller hur det verkar. Hoppas att han kanske slipper :)
Sedan ska jag också ta in och tömköra busan lite, hon har visserligen inte fått på sin sko än men vi börjar lite smått ändå. Hon ömmade inte längre igår så... Men vi håller oss till ridhuset tills vidare!
 
Men nu ska jag röra på mig, vi hörs lite senare.
 


Nu vänder det...
...sakta men säkert! 
Idag har det ju varit en helt fantastiskt härlig dag, även om det är lite kallt så älskar jag när solen kikar fram... Om så bara några timmar.
Jag fick tid idag till att åka till vårdcentralen och nu tyckte dom faktiskt jag skulle komma in och ta prover, men ni vet hur det är... När man har hästar så får man ha litemer framförhållning så imorgon ska jag dit! ;)
Men jag känner mig faktiskt lite piggare nu ikväll än vad jag gjorde imorse tror jag.
 
Hönsmamman har förövrigt redan kollat av hur det gått för Carro att ta hand om Goodie, det var ju ganska länge sedan sist så och hon visste ju inte ens vart jag har sadeln i nya stallet. Men det hade nog gått okej såhär långt, tror tillochmed hon sitter och rider just precis nu... Hoppas han sköter sig!
Tydligen han hade blivit något mer bortskämd än sist... och ja... det kan jag väl kanske tro att alla mina hästar blir just nu ;)
Men nae, nu vänder det! Nu ska jag bara ha ett bra besked på tisdag så är vi tillbaka snart....
 


Rörligt värre...
Fonzie har iaf gjort sina yoga övningar som han ska!
 


Rörligt värre...
Fonzie har iaf gjort sina yoga övningar som han ska!
 


Godmorgon!
En mindre god morgon för min del då jag är sämre IGEN! Aldrig varit med om en influensa som varit såhär ihärdig... och jag har ju ändå varit ganska försiktig det senaste.
Men idag har jag inte tid att känna efter, jag får återhämta mig ikväll istället. 
 
Satt ju som sagt och rensade bland bilder igår och jag kikade igenom bilderna på Dino blandannat... Tänk att det fortfarande kan göra så ont, jag vet att han har det toppen men jag saknar honom verkligen! Massvis...
 
 


Fantastiskt...
Jag är så trött på att inte må bra just nu, har så ont i huvudet och halsen/öronen att jag inte orkat göra nästan någonting idag, det vill inte alls ge med sig....
Lär ju inte få speciellt mycket sömn inatt, men jag får passa på att göra annat istället! Just nu sitter jag och rensar bland tusentals bilder, för tillfället är jag på Falsterbo i somras. Massa fina ekipage :)
 
Imorgon har jag lånat ut Goodie till Carro, så jag ska inte ens hälsa på honom! Saknar honom redan... Tur jag har två till busungar och ta hand om, så det blir en extra lång dag hos dom istället.
 
 


Godmorgon..
Harn ingen koll på vad det är för dag idag, blev faktiskt tvungen att smygkika på datorn.. Det är lite väl mycket i mitt huvud just nu!
 
Jag hann med allt jag skulle göra igår och var tillochmed lite extra duktig, men idag behöver jag sätta mig vid datorn och svara på mail och sådant som jag liksom hoppat över litegrann de senaste dagarna. Dessutom har min mail krånglat igen (egentligen är det jag som glömt mitt lösenord men det är så pinsamt att säga så och jag kommer inte ihåg någon kontrollfråga och inte lösenordet till mailen dit nya lösenordet skickas... haha) ja men det är helt enkelt inte lätt just nu att få tag på mig alltså! ;) Mobilen är jag expert på att lägga ifrån mig, speciellt när jag är i stallet och det är verkligen så himla skönt.
Men nog om detta, Goodie var superfin även igår! Märks att han är lite otränad i galoppen för där lägger han sig gärna i ett läge där han inte helt släpper ner mig och jag har inte så lång tid att träna på det heller så, vi gör helt enkelt det bästa av situationen. Längtar verkligen tills viss får börja träna mer rörelser, jag gör ju en del svaga slutor där jag bara vill att han ska forma sig och gå i lång och låg form, vilket han tycker är otroligt jobbigt. Men det är litegrann enda gången på passen som man riktigt känner hur han börjar fokusera, för annars springer han numera och speglar sig eller kollar in alla män som jobbar och fixar med olika saker på anläggningen (gissar att det är inför Grand prixn). Han kikade tillochmed på en blomkruka igår, inte alls likt Goodie. Men som sagt, det brukar vara hans sätt att tala om att jag är lite långtråkig så då får man hitta på egna, spännande saker.
Skulle försöka mig på ett sådantdär odramtastiskt byte igår igen när jag bytte varv en gång bara, satt och förberedde, bad honom vänta och kände att han galopperade väldigt sparsamt och liksom uppmärksamt så jag gav honom hjälpen och kände hur det exploderade under mig... Såg ena bakbenet i ögonvrån! Blir så full i skratt när han gör sådär, inte för att det egentligen är okej men jag tror han försöker tala om att han helt enkelt laddat upp för detdär ett tag. Så jag gjorde halt och kom på samma linje igen - lugnt och fint byte. Men han blev bara tvungen ;) Tänk själv, ett galoppombyte som någon försöker göra till något mindre än vad det brukar vara, är det absolut mest spännande som har hänt på flera veckor... månader tillochmed... då får man ta i om man vill!
 
Medans jag väntade ut att det skulle bli tid att ta in de andra hästarna så pysslade jag om Goodie länge efteråt och han putsa alla mina grejer också. Stövlarna framförallt har blivit lite åsidosatta ett tag så att säga, men igår såg även dom fina ut!
Åkte sedan till andra stallet och mötte upp mamma som skulle hjälpa mig med Fonzies så igen - det såg jättefint ut! Aldrig sett ett sådant stort och äckligt sår läka så fort... Blev tvungen att ringa mamma senare på kvällen för att fråga om hon trodde det läkt ovanifrån ändå, men det trodde hon inte eftersom vi pillat in dessa små kompresser varje gång vi bytt förband. Så i samband med att Fonzie stått inne, kunnat få hålla såret helt rent, att vi skött om det bra och med lite extra hjälp från lilla mirakelmaskinen så läkte det väldigt fint! Det trodde jag aldrig när jag såg det första dagen, tänkte det skulle ta evigheter då det såg vidrigt ut. Är absolut inte så känslig annars, men detta var riktigt äckligt!
Sheeba såg mycket bättre ut, men har tyvärr inte fått på sig sin sko än. Så vi fortsätter ta det lite lugnt, eller jag tar det lugnt Sheeba försökte väl få igång mig desto mer. Däremot finns det ingen häst som står så snällt och stilla när jag borstar henne, hon kan verkligen konsten av att koppla av då.
 
Men nu ska jag ta och äta lite frukost, vi hörs senare! :)
Såhär var känslan när jag var nere och promenerade Fonzie lite för hand igår, boxvila och väldans massa snöras från ridhustaket... Jag hade fullt upp!
 
 


Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >