Fredag!
Godmorgon!
Vilka härliga dagar jag haft det senaste, spenderat så många timmar i stallet och pysslat. Men det har enbart varit härligt, lite kallt ibland kanske men jaja... Jag tror dessutom jag är på bättringsvägen igen! Hoppas det, för detta har varit riktigt långdraget.
 
Igår efter att jag ätit en god lunch så gick jag direkt ner och tog in en nöjd Goodie. Jag är lika förvånad varje gång om att han är helt obrydd över att han står själv inne i stallet, det är så skönt! Jag var ju absolut orolig över att ett sådant stort stall skulle göra honom mer stressad, men det verkar ha haft en motsatt effekt så jag andas ut lite. Hans luftvägar är dessutom mycket bättre, har inte hört honom hosta på 3 veckor tror jag!
Vi gick iallafall in i ridhuset och fick till ett riktigt superpass, om man nu kan kalla våra korta pass för det? Men han kändes jättefin och såfort han får en uppgift så anstränger han sig verkligen för att visa att han är med mig och tycker det är kul. Det känns på hela honom att han är mycket gladare av lite jobb.
Jag jobbar mycket med övergångar just nu, och vi har som ni vet en bakläxa från mig själv att träna på galoppövergångar. De går bättre och bättre och jag försöker verkligen påminna mig själv om att inte ta den lätta vägen och fatta från skritt, där gör han jättefina fattningar men från trav så springer han in i dom ungefär ett steg och det är inte okej när man är 18 år och tävlar svårklass dressyr! Eller har gjort... För i Inter A är det faktiskt en fattning från trav till galopp och det var den jag var mest orolig för innan debuten nästan, haha. Men om vi får en andra chans så lovar jag att den biten kommer vara mycket bättre!
Jag pysslade om Goodie länge efteråt och pysslade även om alla mina grejer lite extra, putsade och städade lite. La in en ny bal med torv till en lycklig häst som älskar att rulla sig i sin bruna torv ;) Tur att han själv är just brun...
 
Jag åkte sedan till andra stallet och mockade, fixade mat, vatten och allt detdär. Sedan tog jag in en glad Sheeba och slänge på henne gjorden och gick ner och tömkörde/med lite tömlongering. Hon såg faktiskt jättefin ut och var väldigt inbjudande att sitt upp på... Jag ska ta det väldigt lugnt med henne ett tag med tanke på hur lång semester hon nu fick (vilket verkar ha gjort henne väldigt gott för jösses vad fin hon är!) men jag kan ju faktiskt rida lugna joggingpass också, ellerhur?!
Jag ska dock försöka tömköra henne mycket ett par veckor framöver, även om jag kommer rida henne också. Men hoppar nog upp ett kort pass i början på nästa vecka ändå tror jag, bara känna lite på henne! ;)
Hon skötte sig iallafall jättebra, men blir såklart trött snabbt så jag håller alla pass väldigt korta nu. Tror hon är mest nöjd över att få lite hjärngympa.
Jag tog också in och pysslade om Fonzies sår, det såg jättefint ut men hade tyvärr gått upp en del eftersom det är lite blöt snö nu på dagarna i hagen. Skorpan är ju lite för tunn än sålänge, men det såg iallafall jättefint ut och han är fortfarande inte svullen eller något sådant så det känns ändå som det kommer att läka fint. Bara det inte blir geggigt igen, då kommer han få vara inne!
När jag kom hem igår var jag smått död, allting tar ju lite längre tid för mig med eftersom jag alltid är jättenoga med att göra allting i min takt efter vad min kropp (framförallt knät) orkar. Men den biten har jag bara funnit mig i och jag känner mig bekväm i att jag kan verka vara lite långsam ibland. 
 
Men nu ska jag vila lite och sedan blir det väl samma sak idag igen, hoppas på fint väder så kanske vi ska prova att rida ut en tur ändå jag och Goodie! Om vi kommer på vart man rider för att ta sig till alla dessa fina ridvägar för jag har inte riktigt hittat dom än...
 
 Camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

Jag longerade Ida igår med -bra beslut! Hon var mer luftburen än i kontakt med marken XD Hoppas på en nååågot lugnare häst idag :p DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >