Godmorgon..
Harn ingen koll på vad det är för dag idag, blev faktiskt tvungen att smygkika på datorn.. Det är lite väl mycket i mitt huvud just nu!
 
Jag hann med allt jag skulle göra igår och var tillochmed lite extra duktig, men idag behöver jag sätta mig vid datorn och svara på mail och sådant som jag liksom hoppat över litegrann de senaste dagarna. Dessutom har min mail krånglat igen (egentligen är det jag som glömt mitt lösenord men det är så pinsamt att säga så och jag kommer inte ihåg någon kontrollfråga och inte lösenordet till mailen dit nya lösenordet skickas... haha) ja men det är helt enkelt inte lätt just nu att få tag på mig alltså! ;) Mobilen är jag expert på att lägga ifrån mig, speciellt när jag är i stallet och det är verkligen så himla skönt.
Men nog om detta, Goodie var superfin även igår! Märks att han är lite otränad i galoppen för där lägger han sig gärna i ett läge där han inte helt släpper ner mig och jag har inte så lång tid att träna på det heller så, vi gör helt enkelt det bästa av situationen. Längtar verkligen tills viss får börja träna mer rörelser, jag gör ju en del svaga slutor där jag bara vill att han ska forma sig och gå i lång och låg form, vilket han tycker är otroligt jobbigt. Men det är litegrann enda gången på passen som man riktigt känner hur han börjar fokusera, för annars springer han numera och speglar sig eller kollar in alla män som jobbar och fixar med olika saker på anläggningen (gissar att det är inför Grand prixn). Han kikade tillochmed på en blomkruka igår, inte alls likt Goodie. Men som sagt, det brukar vara hans sätt att tala om att jag är lite långtråkig så då får man hitta på egna, spännande saker.
Skulle försöka mig på ett sådantdär odramtastiskt byte igår igen när jag bytte varv en gång bara, satt och förberedde, bad honom vänta och kände att han galopperade väldigt sparsamt och liksom uppmärksamt så jag gav honom hjälpen och kände hur det exploderade under mig... Såg ena bakbenet i ögonvrån! Blir så full i skratt när han gör sådär, inte för att det egentligen är okej men jag tror han försöker tala om att han helt enkelt laddat upp för detdär ett tag. Så jag gjorde halt och kom på samma linje igen - lugnt och fint byte. Men han blev bara tvungen ;) Tänk själv, ett galoppombyte som någon försöker göra till något mindre än vad det brukar vara, är det absolut mest spännande som har hänt på flera veckor... månader tillochmed... då får man ta i om man vill!
 
Medans jag väntade ut att det skulle bli tid att ta in de andra hästarna så pysslade jag om Goodie länge efteråt och han putsa alla mina grejer också. Stövlarna framförallt har blivit lite åsidosatta ett tag så att säga, men igår såg även dom fina ut!
Åkte sedan till andra stallet och mötte upp mamma som skulle hjälpa mig med Fonzies så igen - det såg jättefint ut! Aldrig sett ett sådant stort och äckligt sår läka så fort... Blev tvungen att ringa mamma senare på kvällen för att fråga om hon trodde det läkt ovanifrån ändå, men det trodde hon inte eftersom vi pillat in dessa små kompresser varje gång vi bytt förband. Så i samband med att Fonzie stått inne, kunnat få hålla såret helt rent, att vi skött om det bra och med lite extra hjälp från lilla mirakelmaskinen så läkte det väldigt fint! Det trodde jag aldrig när jag såg det första dagen, tänkte det skulle ta evigheter då det såg vidrigt ut. Är absolut inte så känslig annars, men detta var riktigt äckligt!
Sheeba såg mycket bättre ut, men har tyvärr inte fått på sig sin sko än. Så vi fortsätter ta det lite lugnt, eller jag tar det lugnt Sheeba försökte väl få igång mig desto mer. Däremot finns det ingen häst som står så snällt och stilla när jag borstar henne, hon kan verkligen konsten av att koppla av då.
 
Men nu ska jag ta och äta lite frukost, vi hörs senare! :)
Såhär var känslan när jag var nere och promenerade Fonzie lite för hand igår, boxvila och väldans massa snöras från ridhustaket... Jag hade fullt upp!
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >