Nytt tränarupplägg?
Nu har jag haft 5 månader på mig att smälta något som jag funderat på...
När jag tränade för Jenny, dagarna innan Goodie skadade sig så var jag i tankarna att lägga om mitt träningssätt en del.
Nu hann jag inte göra det eftersom att Goodie skadade sig, men jag har haft mina funderingar ett tag.
Jag har inte till hundra procent bestämt mig än exakt hur det ska se ut, men det jag har tänkt är att jag ska träna för Jenny varje gång hon kommer. Tyvärr kommer hon bara två gånger per termin och nästa gång är redan fullt (jag har två plaster dock och tillochmed fixat en häst om varken Sheeba eller Goodie skulle kunna gå) men henne måste jag ha med i min planering, jag älskar att rida för henne och hennes tänk är precis så jag vill att min häst ska jobba med mig. Det ska vara enkelt att rida och hon gör allting så himla lätt, med Jennys upplägg vill jag fortsätta utbilda oss mot de svåra rörelserna.
Men när Jenny kommer så vill ju jag ta vara på varje minut och rida just dessa svårare rörelser eftersom jag inte hittat någon som är riktigt så framme när det kommer till sådant. Därför har jag bestämt mig för att hitta en tränare, helst på hemmaplan som jag mer kan bolla idéer med och rida massa grundridning för, massa, massa grunder - jag vill spy på grunderna! Det kommer jag aldrig göra för jag älskar de där små justeringarna, det skulle jag helst sitta med i flera timmar och träna in... men jag har inte hästar nog för det! ;)
Jag har faktiskt tillochmed en tränare i åtanke som kan tänkas passa oss, så när Goodie är fullt igång ska vi prova och se hur det går helt enkelt. Passar det oss så kommer det bli toppen tror jag!
Jag tänker nämligen att jag också bör försöka träna på att rida Goodie ännumer sparsamt med tanke på hans ålder och jag helst ser att han håller många år till. Även om han inte gör perfekt piaff och passage än så vet jag nu att han kan det och vi har liksom vertygen att få det att ligga på en lagom nivå. Så då tänker jag att jag helt enkelt inte ska nöta för mycket sådant med honom utan komma ifrån det en del, åtminstone hela pass som det gärna blir när en tränare står i mitten. Att jag avslutar ett pass med 10 minuter riktig styrketräning är ju en helt annan sak i mitt tycke.
Sedan har jag en sista pusselbit som ska till, jag tänker att jag kanske ändå ska ha någon till som jag kan åka till också. Där är jag inte helt klar med hur jag skall göra än faktiskt, jag har två alternativ... Men tiden får utvisa helt enkelt! Jag hade ju precis fått en fast plats också precis när Goodie skadade sig, men jag vet inte alls hur det blivit med den faktiskt. Så därför jag funderat lite extra såklart...
Spännande med lite nytt upplägg iallafall och det känns som om pusselbitarna kan falla på plats för oss två, nu ska jag komma på vad som kan passa Sheeba också! Men därför provar jag med Goodie först så tror jag att det kommer ganska naturligt vad som känns bäst för oss :)
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >