Skoning.
Desto längre man håller på med hästar, desto mer inser man hur många olika "vägar" och synsätt det finns på olika saker. En sak är detta med skoning...
Hur ofta skor ni era hästar? Har de något speciellt beslag eller skos på något speciellt sätt? Kanske finns någon här som inte har några skor alls?
 Camilla

http://camillajarnedal.blogg.se

Skor var 6e vecka. I början hade hon överrullningsskor fram men nu har hon vanliga :)


Sofia Eriksson

http://moflosfesterrw119.blogspot.se

Har mina oskodda, verkar var 3-4 vecka, använder broddade boots vid behov.

//Sofia


Anna

Min 16 åring har aldrig haft en söm i sina hovar. Han tränas året runt och tävlas. Går kanon!


Hanna2

Jag skor på ungefär 5,5 veckor, eller 5 sommartid. Sidokappor och sulor runtom, broddar vintertid.


Anonym

Mitt sto skos varva 6-7 vecka och hon har sidokappor bak och tåkappor fram men tyvärr så ligger hon mittemellan en stolek så hon tappar skorna väldigt ofta


Jennifer

http://www.jenniferdahl.se/

Min skos var 5-6:e vecka. Inget special just nu men innan hon skadade sig i somras hade hon specialsulor i bak som skulle underlätta för bakknäna, minns tyvärr inte namnet på dem men de är svarta och orangea i lite gummimaterial... Sen när hon skadade sig fick hon ha en specialsko på den hoven för att öka genomtrampet men den har vi bytt ut till en vanlig sko igen nu vid senaste skoningen. När hon inte har snösulor har hon skor utan kappor i fram, men annars helt vanlig skoning. Använder utbildad och godkänd hovslagare som är riktigt duktig vilket jag tycker är väldigt viktigt!


Lisen

Z skos var 6-7 vecka. Hon har Comfortskor fram (lite bredare och "bruten" i tån för att hjälpa till med överrullningen), vanliga skor bak, dock sidokappor på alla fyra.


Cecilia

Min tjej skos ungefär var 6-7e vecka. Just nu med vanliga skor för broddens skull. Men i vår kommer det att bli Razer skor runt om. Jag hade helst velat ha henne barfota året om. Men hon är för yvig med benen och noll koll på vintern och boots nästan dygnet runt har inte känt som ett alternativ. Därför har hon fått ha vanliga skor. På sommaren är hon ömfotad och det känns taskigt att låta henne gå och ha ont bara för att hon någon gång kanske ska vänja sig. Så i vår kommer det att bli Razer skor, som är mjukare i materialet och låter hoven expandera och röra sig nästan som om de var oskodda, men man får fördelen med slityta samt skyddet mot ömma fötter :)


Cissi

Skos ungefär var 7e vecka, just nu behövs inte oftare. Han har helt vanliga skor och tåkappor :) för mig som hade en häst med vääääldigt dåliga hovar tidigare är jag tacksam både för att kunna sko så sällan och för att vi hittills inte har haft en enda tappsko!! Helt otroligt :) Min nuvarande häst är ungefär så okomplicerad man kan bli!


Åsa

http://hasteriet.blogg.se

Mina hästar skos var sjunde vecka. Bägge två har vanliga skor med tåkappor (stoet har sidokappor bak), men på vintern har de snösulor och fyra broddhål i varje. Jag tycker att vuxna hästar som rids ska ha skor, unghästar kan gå utan bak och helt utan på sommarbete och under viloperiod. Sen hur de ska skos överlåter jag till min hovslagare, litar helt och hållet på hans kompetens och vi har alltid en dialog.


Matilda

http://skogsrusset.se

Heelt olika! Vi har fyra hästar i stallet, två går barfota. I vinter har det varit så bra ute att de kan gå barfota även nu när det är snö. Men får väl se om de behöver få på sig ett par broddar sen när allt börjar smälta.. Annars trivs de toppen utan skor!
Tävlingshästen och ponnyn går med skor året runt. Russet har börjat fått ha grönsulor fram när han ska starta (trav). Eftersom han gillar tyngden lite bättre (galopperar tex mycket enklare om han har lätta travskor än "vanliga" ridskor som i regler är lite tyngre än travskorna). Kanske jag som blandar ihop det i huvudet, men resultatet blir faktiskt bättre!

Varmblodet har lättare (trav)skor, ibland päronsko och sulor fram och ibland bara vanligt. När hon ska starta plockar vi av bakskorna så hon har skor fram men inte bak. Fungerar toppen den lilla detaljen med. eller som att ha mindre broddar fram och större bak i loppen om banan är lite halvdålig.
Såå, jag tror de där småsmå ändringarna på skons vikt, form eller om de går barfota gör såå mycket. Det är en heelt värd det där som jag såå gärna skulle vilja kunna mer om. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >