Att kunna glädjas för andra och för sportens skull!
Alla som läser mycket bloggar och är insatt i just dressyren i denna lilla värld har väl ändå sett att den fantastiska Young rider ryttaren Lina Dolk har fått ta över Kristian von Krusensteirnas häst Biggles?
Jag var nog inte ensam om att bli fantastiskt glad över detta, och detta inte enbart pga att jag har följt Lina ett tag via sin blogg och älskar hennes beslutsamhet och såklart skickliga ridning, utan jag blir också så glad för sportens skull och faktiskt stolt över att en ryttare som Lina får en sådan möjlighet utan att glida på ett bananskal med hästar för flera miljoner sponsrade av föräldrar med så mycket pengar att de inte vet vart de ska göra av allting. Lina har slitit för det, mer än många andra ryttare på hennes nivå och det gör mig stolt! Det SKA löna sig med hårt arbete och beslutsamhet och det är hon verkligen ett levande bevis för tycker jag :)
Det finns massvis med duktiga ryttare som såklart också sliter mycket för att nå framgång och jag hoppas verkligen alla tar detta som en extra sporre att allting går, men just hästsporten kräver att du är målmedveten. 
Jag vet så många ryttare som likt jag själv tex åkt till duktiga ryttare för att jobba och träna, 90% av dom har också kommit tillbaka efter någon eller några veckor och talat om/ojat sig över hur mycket boxar de fick mocka eller hur många hästar det fick borsta och alla långa dagar i stallet - vilket är den hårda verkligheten när det kommer till att lyckas inom ridsporten! Det är så mycket mer "skitgöra" än vad tiden på hästryggen, men är man beredd på att göra det som är tråkigt så kan man också sedan få göra det som man verkligen älskar...
 
Så frågan är, hur mycket brinner vi för denna sporten? Där är Lina en stor förebild för både äldre och yngre tycker jag.
Med detta sagt vill jag också säga att det är inte Biggles själv som kommer göra att Lina kommer lyckas, det kommer hjälpa henne på vägen såklart men det är aldrig lätt att bara ta över en såpass skolad häst! Snarare tvärtom...
Däremot kommer hennes målmedvetenhet vara det som gör att hon kommer lyckas till varje pris, oavsett vilken häst det är hon sitter på!
 
Om Goodie inte kommer tillbaka till samma nivå som förr så ska jag leta upp en junior som kämpar sig frammåt, Goodie är visserligen inte riktigt på Biggles nivå men hade ändå varit en fantastisk juniorhäst! Så kan jag fortsätta vara en del av både honom, och förhoppningsvis en glad juniorryttares framtid! Sådant behövs i den här sporten!
Kristian och Biggles i Falsterbo i somras. Ska bli toppenkul att följa honom med en ryttare som Lina!Elin

http://katteselin.blogg.se

Bra inlägg! :)


Anonym

Jag har alltid varit lite nyfiken på din egna situation / möjlighet utifrån det du skriver . Du verkar tillhöra kategorin som faktiskt har det ganska förspänt i fråga om pengar , ffa i jämförelse med andra "hobby" ryttare ? Därför blir jag intresserad ytterligare utifrån det du skriver här . Och det är ingen ond undran alls utan bara helt ärlig utifrån att du själv tar upp ämnet . Du har väl inga direkt ekonomiska begränsningar känns det som i jämförelse med "gemene hobbyryttare" som oftast bara har en häst de satsar på, jobbar heltid utöver det , och sällan köper många prylar om de inte behövs utan snarare lägger alla resurser på att betala sin häst, tävling och träning bara .

Svar: Jadu Helena, jag vet faktiskt helt ärligt inte ens om jag orkar svara på detta... Du har frågat en liknande fråga för väldigt länge sedan, eller det hade åtminstone med min ekonomi att göra.Jag blir uppriktigt ledsen faktiskt om det är så det verkar, att jag kan strö pengar omkring mig hur som helst. Samtidigt skriver jag aldrig om pengar då jag inte tycker att utomstående har med det att göra. Var och en ansvarar ju för sin egna ekonomi och hurvida jag prioriterar är ju egentligen bara min ensak...
Men för att ändå ge dig någon form av svar så krävs det en hel del planering från min sida för att få det att gå ihop, och också en hel del "uppoffringar" kring allting annat i livet. Men det är min typ av "satsning" och det är ju också en del av anledningen till att jag blir extra ledsen när mina djur skadar sig och inte kan tränas eller tävlas längre... Hade jag haft möjlighet så hade jag ju kanske inte haft en "bästa häst" som var 18 år eller skaffat mig fölungar och väntat i 2,5 år på att få börja rida. Men såhär satsar jag på mig själv och det fungerar och får mig och må bra, det är det absolut viktigaste! :)
JennyM Dressyr


Helena

Tack för svaret Jenny!
Det var inte avsett att skicka som anonymt förresten, eftersom det ändå är tydligt vem det är som skriver. Men jag skriver ofta från mobilen och där är det lite trixigt med loginknappen så ibland råkar man trycka iväg det och det trillar då in som "anonymt" ;)


Sandra AW

http://motosidressyr.blogg.se

Jätte kul för Lina och hon är så värd detta. Sliter mer än nån annan jag vet!
Du och Goodie kommer tillbaka! Kram


Emma Mattisdotter

http://emmamattisdotter.blogg.se/

Bra inlägg Jenny och så roligt för både Lina och sporten!! DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >