Den fantastiska lilla maskinen...
För litemer än en månad sedan fick jag hem denhär lilla maskinen från Pharmalight och man kan säga att det är en ganska välanvänd "mackapär" numera!
Jag tänkte skriva en liten utvärdering till er och hoppas att ni som har frågor om denna ställer de här eller mailar mig om ni vill veta mer, är det något jag inte kan svara på så ska jag ringa och fråga Kicki som jag själv pratade med när jag började kika på denna lilla aparat. Hon besvarade på alla mina frågor och jobbar inte bara med att sälja maskiner, utan också med att behandla (främst hästar vad jag vet) osv. Jag vet också att hon åker med en hel del stora namn inom högsta eliten på tävlingar, för att hålla deras hästar i fint skick! Detta både inom dressyr, hoppning, fälttävlan och nu även travsporten!
 
Som ni säkerligen sett innan så använder jag Warp 10, eller Warpen, på allting jag kommer åt! Sår, svullnader, ömma muskler, senor, för att värma upp muskler innan träning och såklart även på min knäskada.
Jag kan ju inte svara för hästarnas del, men jag ser varje gång skillnad på allt från mugg till operationssår och också ömma muskler till leder som blir vätskefyllda. Jag kan absolut inte säga att jag säkert vet att den hjälpt Goodie, men jag vet att efter att jag började använda Warpen på Goodies senskada så blev det snabbt stor förbättring på senan och den hade också enligt veterinären läkt fortare än vad en sådan senskada brukar göra på en riktigt ung häst. Det pratades tillochmed om att jag kunde ha halverat hans konvalecent pga hur mycket bättre det såg ut sist vi var på återbesök - det räcker gott och väl för mig egentligen! :)
Eftersom Goodie är en äldre häst så har jag varit lite rädd för eventuellt andra skador som ska dyka upp pga att han rör sig betydligt mindre, men också tappar muskler, kondition och smidighet. Vid ett av återbesöken var också Goodie halt på ett framben, och tyvärr såg det ut att vara något helt annat än det som vi sökt för från början - alltså senskadan. Han har haft problem med sina hovleder och strålben när han var yngre, men det har hållt sig fint sedan han fick speciella skor och vi varit noga med både val av hovslagare och att det aldrig går för lång tid mellan skoningar. När han nu visade denna låga hälta så var han också betydligt mer vätskefylld i sin hovled och givetvis vart jag otroligt bekymrad! Men med ett par dagars behandlingar med Warpen så var han helt bra (det blev han efter första dagen) och vätskan var borta. Om han har vrickat sig eller om det faktiskt är den gamla skadan vet jag heller inte, men som ni förstår så väljer jag ändå att tro att Warpen åtminstone hjälpt till!
Sår som jag använt den på har sett fina och framförallt torra ut på en dag, har jag använt den på svullnader eller liknande har även de varit bättre på en behandling.
När jag använt det på hästarna inför ridpassen så känns de redan under första traven som om jag redan värmt upp dom en stund och de känns avspända och lösgjorda. Jag slutar verkligen aldrig att förvånas!
 
Inte nog med att hästarna haft användning av den så har ju även jag haft bra effekt av den som ni säkert redan sett många av er! Min hälsena är efter en lång tid med upprepande inflammationer - helt bra! Åtminstone har jag aldrig ont av den längre och den är heller inte svullen, detta har ju också gjort att jag för första gången börjat kunna rehabträna den utan att få ont eller att det börjar "knäppa" i den.
Mitt knä förstår jag inte går att direkt "bota", men jag trodde aldrig jag skulle hitta något som kunde hjälpa mig med tex smärtlindring heller (jag har testat det mesta känns det som) men just lindra för tunden gör den och för en som går med ständig värk - är denna stund guld värd!
Jag har använt den på blåmärken när jag blivit översprungen av pigga hästar, träningsvärk, inflammationer och överansträningar. Allt har jag märkt skillnad på efter bara en dag, och flera gånger har jag varit helt bra efter några få dagar.
Det har definitivt underlättat för mig på många sätt och jag rekomenderar alla jag känner att åtminstone testa om det är något med dom eller deras hästar (egentligen alla djur). Det värsta som kan hända är helt enkelt att det inte händer någonting!
 
Vad är då Pharmalight?
Det är en LEDljusbehandling som tillför kroppens celler energi som gör att kroppen snabbare kan läka och återhämta sig. Det finns en hel del kliniska studier om just Warp 10 som NASA gjort och vill ni läsa mer om detta finns det här, så ja - det finns en hel del som faktiskt kan bevisa att det har effekt! Dock är det mestadels på människor vad jag förstått, men det som är positivt med det är att många säger att djur rent genrellt ska vara ännumer motagliga för denna typ av behandling än vad vi är...
Ni kan läsa betydligt mer ingående om hur det fungerar här  min förklaring var helt klart den kortaste versionen! ;)
 
Hur mycket/hur ofta?
Jag får mycket frågor om hur jag behandlar, hur mycket och hur ofta jag gör det. Detta är nog det bästa av allt, just Warpen tar ca 80 sekunder att behandla med. Jag sätter alltså maskinen intill det området jag vill behandla och väntar 80 sekunder innan den slocknar, därefter fortsätter jag kanske med en eller några behandlingar till i området runtomkring. Att behandla hela Goodies senskada tar alltså knappt 5 minuter, då tar jag försäkerhetsskull på båda sidorna och även mitt på i mitten av de två ställen jag behandlar (eftersom hans skada sitter mitt på ytliga böjsenan och förstärkningsbandet som sitter nästan längst upp på benet). Det är väldigt smidigt faktiskt!
Jag behandlar just Goodie och Fonzie varje dag just nu när de är skadade, men längre fram kommer jag trappa ner. Det har jag gjort med mig själv och min egna hälsena. Den brukar jag behandla någongång i veckan i förebyggande syfte eller om jag gjort något som gör att det känns som att det är något pågång igen - då är det borta dagen efter.
 
Vad kostar det?
Eftersom många människor pratar om biolight och har hört talas om det så vet ändå en del hur dethär med ljusbehandlingar går till. Det dom inte vet (vad jag har märkt) är vilken enorm priskillnad det är på Pharmalight och Biolights produkter. (Jag tänker inte skriva något som jämför dessa produkter  funktionen/resultatet då jag tycker att det lätt bli så mycket smutskastning hit och dit, det finns det gott om ändå)  Inklusive jag själv som blev jätteglad när jag såg att det faktiskt var priser så att vem som helst skulle kunna äga en sådan maskin!
Photizo vetcare är den billigare varianten, väldigt smidig liten aparat som är lätt att handskas med. Den ligger på 3.900kr inkl moms! Väl värda varenda krona!
Warp 10 som jag också har är en litemer avancerad aparat som är den jag använder dagligen, den täcker ett större område och går lite djupare. Det är också kring denna det gjorts fler studier, även om de är samma typ av behandling så har denna litemer "kött på benen" kan man väl säga!
Den ligger på 10.000kr inkl moms och är fortfarande betydligt billigare än de andra varianterna som finns!
 
En sista grej som jag vill tillägga är att du betalar ingenting för att använda dessa maskiner, Photizo laddar du bara upp och Warpen går på vanliga AA batteri. Dock rekomenderar jag att köpa deras som är lite starkare och återuppladdningsbara, det fungerar väldigt bra!
 
Har ni några frågor nu så passa på att ställa dom här eller maila mig, kan jag inte svara så hjälper jag till att förmedla ett svar. Kicki lovade mig att jag kunde ringa henne om ni hade eventuella frågor också då jag berättat att jag vill skriva om det, precis hur jag tycker och om det märks någon skillnad eller ej...
Jag var lite skeptisk i början måste jag säga, men jag har inte ångrat en dag att jag har skaffat den, det enda jag har ångrat är att jag inte skaffat en tidigare! :)
 
Jag har tänkt göra en film till er där jag visar hur jag behandlar och svarar på lite vanliga frågor och så, vad hade ni tyckt om det? Jag själv som egentligen inte visste någonting när jag fick hem den hade absolut velat ha något sådant att kika på... Vad tror ni? :)Anonym

Är inlägget sponsrat? :)

Svar: Nej det är inget sponsrat inlägg utan enbart vad jag tycker! :) Det hade jag självklart skrivit isåfall! :)
JennyM Dressyr


Helena

du har ju skrivit hur mycket som helst ang. pharmalight redan.

Svar: Ja, men jag har både lovat och fått förfrågningar om ett mer ingående inlägg när jag använt det ett tag :)
JennyM Dressyr


Caroline

http://ridemyhorse.blogg.se


Photizo vetcare Kostar den bara 3.900kr moms och då är den sin egna sen? Eller kostar det varje månad att hyra den ? Vart hittar jag återförsäljare? Har de någon hemsida.

Svar: Ja då är den din! Ingen hyra och inget som kostar sedan :) Här har jag beställt http://www.ceratex.se/sv/led-ljusbehandling/ fick hem den på någon dag bara!
JennyM Dressyr


Cornelia

Älskar också min Warp! Har ganska precis fått den och tänkte använda den på både mig (har också en knäskada och lite andra men pga den) och såklart hästen! Sår/svullnader är enkla att behandla tycker jag men skulle jättegärna se en film på hur du gör när du behandlar muskler och liknande. Till exempel inför ett ridpass vore guld värt!


Hanna2

Photizo är mycket smidigare att hålla i och snabbare :)
32 sekunder tror jag varje program är?
Warp sägs vara större till ytan och starkare men jag är grymt nöjd med min Photizo med, kört på ett skadat knä på mig och såklart behandlat hästen som gillar det (men inte kan berätta hur det känns)

Svar: Jag håller med dig att den är väldigt smidig! :) Den ska man ju helst köra några gånger på samma ställe om det är större skador så tidsmässigt blir det liknande... Men är det mindre saker är ju den precis som du skriver snabbare :) Mina gillar den också!
JennyM Dressyr


Lina

http://ollebus.wordpress.se

Jag har funderat på att skaffa en photizo till min skadade hund och skulle väldigt gärna se en film på hur man behandlar med din warp.


Matilda

http://skogsrusset.se

Verkar vara en supersmart lite maskin. Har länge funderat på att testa något sådant där både på mig själv och hästarna men aldrig kommit så långt, haha. Men tror det skulle göra susen!

Svar: Ja du måste faktiskt prova Matilda! den har hjälpt mig så himla mycket och kan den bara göra litegrann så är det ju mycket för personer som oss ;) Du får komma hit och hälsa på så testar vi min :D
JennyM Dressyr


Anonym

Jenny svar på ditt svar : jag har ju ingen aning om vad du får för frågor som inte syns på din blogg . Svarar bara utifrån det jag sett och läst . Ser väldigt få kommentarer allmänt på din blogg och mitt intryck av dina inlägg är att pharmalighten redovisats sen tidigare och nämns i vartannat inlägg utöver det , så min tanke var när jag nu läste ytterligare en redovisning, precis som den som kommenterat innan att inlägget måste vara sponsrat . Jag har inga problem med sponsrade inlägg , blev undrande att det kom ytterligare ett långt utlägg om detta mest och kände att det blev tjatigt ... Du ber ju om att folk ska kommentera mer , vad de tycker /anser om bloggen när du frågar, svara och ge feedback på frågor du ställer osv . men vet att samtidigt är du sen inte jätteförtjust när ngn sen kommenterar ngt mindre positivt även om det är sakligt . Så lite knepigt blir det ;)

Svar: Jag utgår ju både från frågor som folk ställer till mig personligen, på bloggen, på Facebook och via mail såklart... Det är ju väldigt blandat och så sammanställde jag här frågorna jag fått som jag kan svara på och jag har ju lovat att skriva en riktig utvärdering sedan innan och jag har folk som frågat efter det... och anledningen att jag har skrivit om den är för att jag tycker om den. Jag driver inte min blogg för att tjäna några pengar på den och därför kan jag också välja ut saker helt som jag vill skriva om för att jag VILL tipsa er om det och inte för att jag ska tjäna något på det :)
JennyM Dressyr


Accessories For Life

http://accessoriesforlife.n.nu/

Det hade varit jätteroligt!


Isabelle Stolt

http://isabellestolt.blogg.se

Dom är verkligen helt fantastiska! Vi har tillgång till den stora Photizon i stallet och den är ju verkligen helt underbart bra! Funkar verkligen på allt! :D


Karin

Hej,

Jag undrar dels vad det är för skillnad i effekt på Warp och Photizo Vetcare?
Warp: 5 Joules/cm² per dos, Certifierad våglängd (670 nm) och uteffekt
Photizo: Våglängd: Rött ljus 633 nm & infrarött ljus 850 nm. Uteffekt: 1300 mW
Så är Photizo starkare än Warp? 850nm vs 670nm? Men du skriver att Warp är "mer avancerad och går djupare"?
Förutom att Warp har större behandlingsyta, vad är skillnaden? Jag förstår verkligen inte vad som motiverar prisskillnaden.

Sedan undrar jag vad det är för skillnad på Warp10 och Warp10 NASA? De kostar nämnligen olika att hyra per månad (men har samma pris). Marknadsförs som två olika produkter, men vad är skillnaden?

Slutligen, kan Photizo Vetcare användas på människor?


Anonym

Jag har länge funderat på att prova faktiskt, men lite saftig kostnad för att "bara prova" :)
Har ett knä som gör rejält ont till och från, hade varit spännande att prova på det. Steg ett är däremot läkarbesök och röntgen, men är ändå otroligt sugen!


Hanna2

Det här svaret fick jag av Pharmalight om skillnaden mellan Warp och Photizo samt om att behandla människa:
"Warp10 är framtagen på uppdrag av NASA i USA och är den mest väldokumenterade produkten på denna marknaden. Rött ljus i det nära infraröda spektrat (NIR) - en väldigt effektiv våglängd. FDA-godkänd och CE-märkt för behandling på människa och används sedan många år på häst, hund, katt, ko, gris, får etc. Ett behandlingsprogram varar i 88 sekunder och startar på en knapptryckning. Sedan startar man om den olika antal gånger beroende på behovet vid tillfället. Drivs på 8 st uppladdningsbara AA-batterier. Vid köp ingår två uppsättningar batterier batteriladdare. Warp10 kostar 9.995 kr.
Photizo Vetcare är framtagen och CE-märkt för behandling av djur. Rött och infrarött ljus på effektiva våglängder. Drivs på inbyggt batteri och laddas via adapter. Startar på en knapptryckning och ett behandlingsprogram varar i 33 sekunder och startas om efter behov. Photizo Vetcare kostar 3.900 kr.
Photizo Vetcare är framtagen och CE-märkt för behandling av djur och vi kan därför bara marknadsföra den för behandling av djur. Men det är samma våglängder och behandlingsprogrammet är uppbyggt likt som de är i vår professionella enhet för humansidan. Många kunder behandlar även sig själva med Photizo Vetcare och har väldigt bra resultat."
Och på frågan om maskinerna har samma "princip", dvs funkar lika:
"Samma principer, olika tillverkare, olika våglängder som alla är effektiva, samma syfte!"


Anonym

Har precis beställt en i och för sig begagnad wrap 10 dom fått in på Pharmalight, väntar på att få den nu till veckan och är väldigt spänd på att få prova de. Skulle du kunna visa lite filmer på när du använder din? Framför allt på musklerna innan ett ridpass, hur länge kör du innan ett ridpass? Tacksam för svar😄


eva-lotta gunnarrson

Hej, Jag skall köpa en Wrap 10 men ingen stans står det hur lång tid de uppladdningsbara batterierna håller på en laddning innan de laddas om. Tänkte höra om du vet ifall de funkar på häst med gallor. / Eva-Lotta

Svar: hej. vad kul! jag har använt på mina när de fått gallor och tycker den fungerar toppen till dom. sedan är det ju individuellt hur bra det fungerar men jag har iaf inte behandlat någon häst där jag inte märkt någon skillnad :)
Det beror ju helt på hur mycket den används, men de batterier som finns på ceratex hemsida är väldigt mycket bättre än vanliga och håller ganska länge tycker jag, använder ju min mycket och laddar ungefär en gång i veckan. Men sedan är ju batteri en förbrukningsvara också, har dock inte behövt byta ut mina än och har haft dom sedan i november så :)
Hoppas du blir nöjd!
Mvh Jenny
JennyM Dressyr


Anonym

Hej! Jag är nyfiken på pharmalight till både min häst och till mig själv, kan jag maila några frågor? :)

Svar: Hej. Ja absolut! Jmdressyr@hotmail.se går bra att maila till :)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >