Godmorgon söndag!
Vart tar min tid och mina dagar vägen just nu? Förstår inte riktigt...
Jag hann med det mesta jag tänkt igår iaf och lite till faktiskt, städade ur skåpet i stallet hos Goodie och nu behöver jag ta tag i grejerna i andra stallet också känner jag. Är så svårt att ha koll på allting när man är i två stall, det är ganska hopplöst faktiskt så nu får jag försöka få iordning på detta en gång för alla.
Jag red Goodie igår och förutom att mitt gips skaver och orsakar en hel del obehag så gick det ganska bra, har bestämt mig för att ringa ortopeden imorgon iaf för det känns inte bra med detta gipset. Har mycket mer ont än om man jämför första veckan och dessutom har jag ingen känsel i halva min tumme från och till.... Påtal om det, typiskt dagens sjukvård när jag påpekar just detta (eftersom jag vet att just den biten är ganska jobbig om något spökar) så svarar läkaren att "ja, men det beror säkert bara på svullnaden..." Varpå jag säger att "kanske det, men vi konstaterade ju precis hur icke befintlig svullnaden är såpass kort tid efter?" "eh... ja, jo det är ju sant. Ja du får väl återkomma om det inte går över..." Dethär med att skjuta problemen framför sig eller helst till någonannan är de ganska duktiga på, suck. Förhoppningsvis blir det bättre med ett nytt gips!
Jaja, Goodie var fin iaf! Vi håller oss till basicövningar, serpentiner, övergångar, tempoväxlingar. Gjorde en del byten också i en lägre form där jag tryckte ner min bak för att få Goodie att göra detsamma... Han har en tendens till att bli väl luftig i sin bakdel i bytena när han blir lite överambitiös så det försöker jag träna mycket nu.
Avslutade med lite galopp på spåret där jag samlade till piruettgalopp men helt enklt bad honom bibehålla den galoppen med så lite "underhåll" som möjligt. Gav emellanåt en snabb hjälp där jag ville att han skulle ta i mer snarare än gå frammåt, detta var som ni förstår väldigt jobbigt enligt herr Goodiemannen. Men i vanlig ordning gör han som sin matte säger så då fick han avsluta :)
 
Fonzie blev longerad igen och lyssnade såpass bra att jag bestämde mig för att spänna in honom med en inspänning på ena sidan som satt så löst att det int var tal om någon form såklart. Det gick jättebra i vänster varv men i höger blev det först lite kortslutning så jag knäppte av den, longerade ett varv och satte på igen och då var han med på att det inte var lika obehagligt längre. Tror Fonzie tycker det är lite kul att hitta på saker nu igen, han är ju väldigt snabblärd och tycker om att få beröm så det ska jag verkligen försöka förvalta... Förövrigt var han lite "bockig" första dagen, eller rättare sagt drog ner huvudet mot marken, men det gjorde han inte en enda gång igår så! Helt ärligt så dedär inte ens värda att kalla bocksprång och heller alltså inte ett dugg avskräckande, snarare tycker jag det är kul att se att dessa unghästar har lite egna åsikter och lite energi... Det vill man ju också ta tillvara på faktiskt. Jag längtar fortfarande alldeles för mycket tills det är dags att sitta upp. Tråkigt med det är att jag bara får prova några få pass för sedan ska han få vila igen, jaja den som väntar på något gott... :)
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >