Olika behandlingmetoder?
Jag måste kika med er vad ni tycker om detta med Equiterapueter, massörer, kiropraktorer, osteopater osv...
 
Det finn idag en uppsjö av olika typer av behandlingar, och olika typer av personer som också utför alla dessa olika behandlingar. Men hur tänker ni kring detta? Både kring er själva och hästarna? Vad tycker ni om att använda er av och vad skulle ni absolut inte anlita för person? Eller är det så att ni inte tror på sådant alls?
 camillajarnedal.blogg.se

http://camillajarnedal.blogg.se/

Jag ser det som friskvård, att underhålla en förmodat frisk kropp och behålla den så - samt för att upptäcka små förändringar. Har ju lärt mig den hårda vägen att det kan vara allvarligt även om det inte syns jättemycket och hur katastrofal en "manipulation" skulle kunna vara. Därför väldigt snabb till klinik om något känns knas och efter att ha konstaterat att inget är trasigt så kan jag ta hjälp av ET, kiropraktor eller liknande för underhåll. Har ett par personer att ta till om det behövs och gemensamt för dem är hur små medel de använder sig av, små justeringar och fingertoppskänsla.

För egen del har jag ju mina kroppsliga hinder som inte går att ändra "i grunden" men jag behöver egentligen underhåll jag med -dock slarvig med det.


ar-tanten.bloggplatsen.se

Använder mig regelbundet av equiterapeut för att underhålla, precis som Camilla ovan skrev, på samma sätt som jag själv går till en naprapat. Vid akuta situationer/åkommor är det ju veterinär som gäller, för hästen då. Jag använder homeopatiska mineraler och vid behov örter.


Caroline och unghästen Stina

http://nouw.com/carolinesh%C3%A4stdr%C3%B6m

Halloj Jenny! Jag har läst din blogg länge, och tycker det är en av de absolut bästa. Dock märker jag på mig själv att jag inte är lika aktiv med att kommentera längre; te.x. en sådan här fråga som jag egentligen har massa åsikter om. Funderar på vad det beror på och kommer fram till att det är att man får dina svar och tankar lite för sällan. Det är mycket roligare att ta sig tid och energi att kommentera om man får svar, och jag antar att du tycker det är roligt att få läsarnas kommentarer och feed-back? Lovar att ta mig tid att kommentera oftare om du beger ner i kommenarsfältet lite oftare... Å andra sidan förstår jag om du har mycket med hästar och kroppen, men ville bara ge iaf min input och tanke kring varför du inte får 10 kommentarer på en såhär spännande fråga.


Cissi

Vetcheck en gång i halvåret och däremellan equiterapeut ca varannan-var tredje månad i förebyggande syfte. Har även gått en kurs i hemmamassage och masserar och stretchar min häst efter varje ridpass, framförallt hans "problemområden" (han har inte aktiva problem just nu, men där han är lite känslig eller vad man ska säga, t.ex hamstrings och ländrygg var han väldigt spänd i när jag köpte honom). Använder back on track och liniment regelbundet, samt är noga med att kyla benen när han har gått hårda pass :) försöker lägga undan pengar till att köpa en pharmalight också.

Min equiterapeut är en av de bästa i området, arbetar på klinik och använder sig av massage, stretching, mjuka manipulationer, laser, akupunktur, magnettäcke mm. Inget knäck och bändande, utan hela tiden mjukt och på hästens villkor.

Själv har jag en gammal whiplashskada, muskelskador i ryggen och ett flertal kotförskjutningar, så jag är hos antingen min massör eller naprapat, beroende på vad som behövs just då, minst en gång i månaden och gör sjukgymnastik däremellan. Min naprapat var den enda som vägrade ge upp om att jag skulle återfå full rörlighet i nacken efter skadan, och hon gjorde verkligen under! För evigt tacksam!


Linda

Haft en hel del olika sista året faktiskt då min häst gått lite konstigt bak. Jag är inte den som direkt lastar på och åker till klinik. Om hästen inte är blockhalt. Har en underbar veterinär som kommer ut och älskar henne.
Men ett snett bäcken mm har rättats till. Akupunktur men främst har jag nu märkt skillnad på väldigt varierad ridning (uteritter, paddock och mest av allt: skritt rätt ut i blåbärs ris över stockar och sten. Lyfta på fötterna har gjort underverk med en kass bakdel). Nu kör vi massage främst. Jag gör det som jag tycker min häst känns må bra av och min magkänsla och känsla vid ridning. DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >