Plan med Fonzie
Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra med Fonzie nu ett tag och har kommit fram till ett upplägg tillslut, tror jag... Man får inte planera för mycket med så unga hästar för plötsligt är det något som inte är som vanligt och då får man lägga planen åt sidan och bara låta dom vila.
 
Men Fonzie kommer snart att kastreras, redan nästa vecka kommer jag ringa och boka tid faktiskt... Däremot har jag bestämt mig för att han minst under ett par månaders tid nu kommer få gå själv efter detta och se efter lite hur han blir, så får jag bestämma hur hans framtid med kompis kommer få se ut allteftersom.
 
Iochmed detta så blir inridningsplanen jag hade ganska rubbad, jag vill rida in när de kommer från betet och eftersom jag tidigarelagt hans kastrering så kommer jag också så smått påbörja inridningen nu. Vi får se hur långt jag hinner för självklart kommer jag inte hoppa upp innan mitt gips är borta! Kommer jag in och åkt av så kommer läkarna på ortopeden i Borås inte ta emot mig om jag har gipset kvar ;) Nej, det är faktiskt bara dumt känner jag. Däremot kan jag börja med annat som longering och vänja vid sadel och så vidare, samtidigt som han går ute dygnet runt.
Igår fick han på sig träns, för första gången fäste jag linan i bettet och dessutom fick han på sig min tömkörningsgjord med hängande inspänningstyglar och han skötte sig toppen! Det blev både skritt trav och galopp!
 
Tänkte jag skulle göra detta ca 3, max 4 dagar i veckan (viktigt att inte ta det för intensivt med dessa små tycker jag) och lagom tills att jag blir av med gipset så kommer det vara dags att hoppa upp - hoppas jag ;)
 
Som sagt, jag längtar så mycket att det kryper i kroppen på mig! Det liksom kliar ändå ut i fingertopparna (kan dock bero på gipset också ;) ) Älskar Fonzies lätthet, ser ut som han joggar omkring samtidigt som han flyter fram. Jag är störtförälskad i den hästen alltså...
 Cornelia

Det ska bli så himla spännande att följa honom alltså! Får jag fråga varför han ska gå själv så länge som ett par månader efter kastrering? Är han tuff i psyket så du tror att han kommer bråka eller är han tvärtom lite vek och blir hackkyckling?

Svar: Ja det blir nog riktigt roligt tror jag! :DBåde och... den han har gått med jämt har han varit tuff mot och mot många andra är han istället oerhört vek. Jag kommer ta det lite som det kommer tänker jag :) optimala hade ju varit att ha honom ihop med någon som är väldigt snäll men som ändå inte går att köra med, drömmen för oss alla hästägare alltså ;) Vi får se helt enkelt!
JennyM Dressyr


Sätilaryttaren

http://Satilaryttaren.se

Åh vad roligt att få följa denna resa =) Du har inga planer på att låta någon annan hänga/sitta upp de första gånger? :) DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >