Tips!
Måste tipsa er om en flugspray som jag har provat nu ett tag som jag är väldigt nöjd med! Anledningen att jag började prova denna var för att den var en av få som var godkänd att ha på tävling, men numera verkar det ju som flera flugsprayer är okej på tävling men de är fortfarande inte helt ofarliga? Kan för lite om detta för att uttrycka mig om detta, men denna är en av få som är lågabsorberande för huden.
Vilket fall är jag väldigt nöjd med den, och jag tycker även jag märkt skillnad på de hästar jag använt den på när det kommer till fästingar! Men annars har det alltid varit lugnare kring hästen som haft det på sig med alla typer av flygfän.
En annan grej som jag tycker om med denna flugspray är munstycket (som tyvärr inte verkar finnas på hemsidan) som är väldigt smidigt på hästar som är lite känsliga mot sprayljudet. Den låter mindre och sprayar lite "längre" så det blir inte detdär korta obehagliga ljudet som många hästar reagerar på.
Finns mycket som är positivt med den helt klart :)
Hittar inte denna på hemsidan men har för mig att den kostar runt 299kr?
Denna (refillen) finns här för 419krHelena Gustafsson

http://gossegosen.blogg.se/

Vad är det för flugmedel med karens för tävling ? Nyfiken då inte ens Absorbine Ultrashield som är typ det starkaste på marknaden i Sverige, inte har tävlingskarens och aldrig haft ?


Helena Gustafsson

http://gossegosen.blogg.se/

Vad är det för flugmedel med karens för tävling ? Nyfiken då inte ens Absorbine Ultrashield som är typ det starkaste på marknaden i Sverige, inte har tävlingskarens och aldrig haft ?

Svar: Jo det var tävlingskarens på den ett tag men nu är det "bara" livstids karens på den dock inte tävlingskarens om jag förstått det hela rätt...
JennyM Dressyr


Cissi

Lät väldigt intressant tills jag läste lite mer, men det är ju lika lång slaktkarens på det här medlet som på Ultrashield? Är det verkligen så bra för hästen då? Jag sprutar inte gärna så starka kemikalier på hästen.

Det är för övrigt bara 60 dagars slaktkarens på Ultrashield, inte livstid :)

Svar: Jag hittar inte någonstans att det är slaktkarens på detta medel med tanke på att detta är det enda på marknaden med så lågt upptag? Kollade nu igen så du får gärna länka mig så jag får läsa om det också, tycker sådant är intressant! :DUS har haft livstids karens men då kanske de har kortat ner det? Vad jag förstått så är det iaf inte speciellt milt för huden då det mestadels faktiskt är huden och inte pälsen som absorberar detta medlet. Annars tycker jag faktiskt US varit bra så det var mer att jag började kika efter något annat när det blev tävlingskarens på det! :)
JennyM Dressyr


Cornelia

Jag använder faktiskt inte flugmedel alls på min häst, bär emot att spraya på något så giftigt på ett levande djur! Det luktar ju till och med riktigt hemskt tycker jag.. har använt "Mygga" några gånger däremot för det kan ju vi människor också ha på huden så det känns lite mer okej. Men helst inte alltså!

Svar: Det är just därför jag tycker om denna Optimal! Men jag håller med dig, det tåls ju att tänka på hur hästarnas kroppar absorberar dessa kemikalier.
Förövrigt luktar denna väldigt milt också :)
JennyM Dressyr


Cissi

Står om 60 slaktkarens längst ner på länken i ditt inlägg :) http://www.myone.se/product/12349/optimal-flugspray-refill

US är utan tvekan det mest effektiva jag har använt, men skulle aldrig ha det på min egen häst av just de anledningar du skriver :) kör på hemmakok och flugtäcken istället :)

Svar: Haha men jag som verkligen läst igenom all den texten flera gånger och även på andra sidor har helt missat det!! Hur är det ens möjligt? Jaja... Får skylla på trötthet eller något sådant :P
JennyM Dressyr


Helena Gustafsson

http://gossegosen.blogg.se/

Ok menade du alltså slakt karens ? För du skrev tävlingskarens och mig veterligen har aldrig Ultrashield haft det - inte ens "ett tag" och det var därför jag frågade om vilka medel du avsåg som hade just tävlingskarens för jag vet inga flugmedel på marknaden som har det ?

Svar: Jo ultra shield har haft tävlingskarens också ett tag, tror det var 2013/14 ett tag men det verkar som de ändrade det ganska fort... Eller om de bara pratat om det men det var nämligen enda anledningen till att jag började kika efter annat :)
JennyM Dressyr


Åsa

http://hasteriet.blogg.se

Carmen accepterar ingen annan sprayflaska än den, haha, (ston!) så jag återanvänder min hela tiden :)

Var det inte tävlingskarens på det "gamla receptet" på US som sen blev förbjuden i Sverige för det var så giftigt? Den som säljs nu är väl snällare och ingen karens på?

Svar: Haha ja men den är faktiskt jättebra! :)
Så kan det vara ja! Egentligen är den fortfarande lite giftig men inte lika iaf ;)
JennyM Dressyr DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?

Tjäna pengar på din blogg
Design av Nora Bååth | Tjäna pengar på din blogg | >